A menta közkedvelt fűszer- és gyógynövény, termesztése egyszerű lakásban és kertben is.

hirdetes

A nyár kedvenc frissítő fűszernövénye: a menta

Szélesi Ferenc - Főkertész

Melyik az a növény, ami egyszerre ennyi mindent tud? Őrzi az egészséged, frissít, elűz néhány idegesítő kártevőt a kertedből és megbolondítja a …. Na, de mit is? Olvasd el cikkünket!

A menta számos hasznos tulajdonsága miatt közkedvelt növény még a macskák körében is

Ki ne ismerné a mentát?

Ha máshonnan nem, hát a mentolos rágóról (fodormenta) biztos mindenkinek eszébe jut az ízről. Annak, aki nem találkozott volna még a növénnyel, ami ezt a furcsa, finoman frissítő ízt produkálja, ebben a cikkben röviden bemutatjuk. Megmutatjuk azt is, hogyan termeszthető kertben vagy cserépben, hogy azok is tarthassák,és élvezhessék, akik városban, emeletes házakban élnek!

 

Bár a mentának is van vagy húsz fajtája, most a fodormentával és a borsmentával foglalkozunk, illetve külön oldalt szentelünk egy érdekes fajtájának, a macskamentának is, ami különös hatással nyűgözi le a cicákat.

 

A mentákról általában:

Európai növény, számos változata ismert. Illóolajáért is nagyon kedvelt, de fűszernövényként is kiválóan alkalmazható, emellett gyógyhatása sem elhanyagolható.

hirdetes

Ez a könnyen termeszthető évelő, hétköznapi növény a napon és félárnyékban is jól eléldegél.

Vízigénye közepes: nem kell túllocsolni, de kiszáradni sem szabad hagyni. A laza talajt kedveli, cserépben nevelve pedig az általános virágföldben is jól érzi magát.

Mivel évelő és könnyen terjed, elnyomhat más, mellette élő gyengébb fajokat (ha előtte el nem fogyasztjuk). Cserépben nevelésnél is érdemes a nagyobbat választani, magról könnyen szaporodik.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


elválasztás

1. (biol.) (szekréció) Különböző növényi és állati sejtek egyik életműködése, amellyel... Tovább

Gombaölo Prosaro

Felszívódó gombaölő szer őszi búza levél- és kalászbetegségek elleni... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet