Mekis almás pite recept leveles tésztából, mekis almás pite recept házilag, egyszerű mekis almás pite recept

A megunhatatlan mekis almás pite – készítsd el bolti leveles tésztából!

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A mekis almás pite sokk nagy kedvence, olyannyira, hogy sok-sok éve már az állandó kínálat szerves részét képzi a gyorsétteremben ez a mennyei édes finomság. Viszont azért az árát megkérik, meg ugye McDonald’s-ba sem mindennap megy az ember. Viszont most találtunk egy nagyon jó almás pite receptet, amit bolti leveles tésztából is el lehet készíteni, és az íze meglepően hasonlít a mekis változathoz.

Mekis almás pite recept leveles tésztából

Mekis almás pite bolti leveles tésztából

Néha én magam is meglepődöm, hogy mennyi minden finomságot lehet készíteni a boltban kapható leveles tésztából. Vendégségben nem egyszer esett már meg velem, hogy valaminek elkértem a receptjét, és kiderült, hogy bolti leveles tésztából van, pedig egyáltalán nem lehetett rajta ezt észrevenni. A mekis almás pitének nagyon különleges tésztája van, nem olyan, mint a hagyományos pitéknek, hanem papírvékony, roppanós. Ezt a féle hatást pedig leveles tésztával is el lehet érni. Éppen ezért kezdtem kutakodni különböző mekis almás pite receptek iránt, és legnagyobb meglepetésmre láttam, hogy létezik mekis almáspite recept, ami leveles tésztával készül. A mekis almás pite elkészítése leveles tésztából nagyon egyszerű,elkészítése nem tart tovább, mint 45 perc sütéssel és előkészítéssel, az eredmény is olyan lesz, hogy mind a 10 ujjadat megnyalod majd. Én mondom, ez a recept az őszi szezon kihagyhatatlan receptje, amit mindekinek ki kell próbálnia, aki szereti az édességeket!

Hozzávalók a mekis almás pitéhez

  • 3 db piros alma (körülbelül közepes méretűben kell gondolkodni)
  • 1 db leveles tészta (25*40 cm-es)
  • Fél citromból nyert citromlé (helyettesíthető 2 kanál citromlével is)
  • Fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál növényi ital (zabtej, kókusztej, vagy mandulatej)
  • 0,5 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 0,5 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál barnacukor + a szórásoz

A mekis almás pite elkészítése

  • A mekis almás pite elkészítéséhez első lépésként az almát kell előkészíteni, az alábbiak szerint: az almát hámozd meg, majd csumázd ki, és vágd apró kockákra. 
  • A feldarabolt almát tedd bele egy megfelelő méretű edénybe, és fűszerezd be a cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, a vanília kivonattal, és a citormhéjat, valamint a fél citrom levét is add hozzá, végezetül pedig keverd bele a kukoricakeményítőt. Ezt az egészet alaposan keverd össze!
  • Az almás keveréket a keverés után pihentetni kell, ugyanis meg kell várni, amíg az alma levet enged (ez körülbelül 5-10 perc), ezután öntsd hozzá a vizet, és alacsony hőfokon kezd el főzni, egészen forralásig. Körülbelül 10 perc kell, míg roppanósran puhára az alma, ezután elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Amíg hűl az alma, addig hozzáláthatunk a leveles tészta előkészítésének: vágd 6 egyforma téglalap alakúra a leveles tésztát! Ha kihűlt az alma, akkor kanalazd rá a tésztára, úgy, hogy csak az egyik felén legyen a töltelék, és félbe lehessen hajtani. Mindegyik téglalapra 1-2evőkanálnyi almát kell tenni, majd félbehajtani, úgy hogy a töltelék ne csurogjon a széleken!
  • A tészta széleit ügyesen le tudod zárni egy villa fogaival. Ha megvagy ezzel a lépéssel, akkor egy éles kés segítségével végezz 3 bemetszést mindegyik pitén – erre azért van szükség, mert a belül felgyülemlő gőznek valahol távoznia kell.
  • Sütés előtt még kend meg növényi itallal az almás pitéket, és szórd meg egy kis barnacukorral – ettől lesz majd olyan ropogós, mint a McDonald’s-ban. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 
     

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-30

Sorra verik át a vevőket: magyar eperként árulják a külföldi importot

A magyar eper helyett adhatnak vegyszerekkel tartósított, spanyol, olasz, görög szamócát is, amik sokkal rosszabb minőségűek. Mutatjuk, hogyan kerülheted el!

2024-05-04

Ilyen a tökéletes paradicsom metszés: a titkos fegyver a zamatos terméshez

Hogyan kell paradicsomot metszeni? Mi a tökéletes paradicsom metszés titka? Mutatjuk a kertész tanácsait, hogy a te paradicsomod se bokrosodjon el a nyáron!

2024-05-02

Itt vannak a legjobb tippek a tökéletes zeller termesztéséhez egy kertésztől

Elhoztuk nektek a legjobb zeller termesztési tippeket, egy kertész tanácsaival, aki elmondja nektek most, hogyan szokta termeszteni tökéletesen a zellert!

2024-04-29

Salátatermesztés mesterfokon: hogyan nevelj egész éven át friss zöldséget a kertedben?

Tanuld meg a salátatermesztés minden trükkjét! Készítsd elő a magtálcát, gondoskodj a megfelelő hőmérsékletről, és használd ki a természetes védekezés lehetőségeit.

2024-05-04

Borsó a kertben: tippek a sikeres borsó termesztéshez

Borsó termesztési tippek egy kertésztől: így nevelj borsót a kertedben, hogy az asztalodon mindig friss és zsenge zöldség legyen, kövesd tippjeinket te is!

2024-04-09

Málnatermesztés mesterfokon - ezekre figyelj oda egy kertész szerint

A málnatermesztés nem ördöngösség, de vannak bizonyos tippek és praktikák, amiket neked is be kell tartanod, mutatjuk egy kertész tanácsival, hogy mire figyelj.

2024-04-29

Így duplázd meg a kajszi termésedet egy kertész tippjeivel

A kajszibarack szinte egyet jelent a nyárral, mégis sokan félnek termeszteni ezt a gyümölcsöt, pedig nem kell, Kósa Dániel kertész tippjeivel bevezetünk téged is!

2024-04-29

Sokunk kedvence az áfonya: ültessük el május elején egy kertész tanácsaival

Ismerd meg az áfonya titkait és ültess magad is májusban! Ezek egy gyümölcs szakirányú kertész tanácsai a tökéletes áfonya bőséges terméséhez - kövesd a tippeket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

számjegyvezérléses szerszámgép

más néven NC (Numerical Control) gép olyan automata megmunkálógép, amely szánjainak... Tovább

önemésztés (autodigeszció,autodigestio)

az a folyamat, amikor az emésztőnedvek a halál után a szöveteket bontják (pl. a gyomornedv... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert