Mályvarózsa gondozása, mályvarózsa termesztése

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A nyár legcsodálatosabb növénye – A mályvarózsa

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A nyár egyik legcsodálatosabb növénye, mesebeli virágai mindenki tetszését elnyeri, mostani cikkemben bemutatom nektek kedvenc növényemet, ami pedig nem más, mint a mályvarózsa! 

Minden, ami mályvarózsa

A mályvarózsa (Alcea) a vidéki házikók kedvelt kerti díszei közé tartoznak, habár sok helyen kifejezetten a szépséghibák elrejtése miatt ültették őket. Persze, még ha kertedben nincs is semmi, amit inkább el szeretnél dugni a szomszédok és kintről bámészkodók szemei elől, akkor is érdemes megismerkedned ezekkel csinos, dús virágokkal.

Ismerkedj meg velük te is. Még mielőtt bemutatom a mályvarózsát, figyelmedbe ajánlom az alábbi képgalériát, kattints a nagy képre és lapozd végig mind a 18 képet, érdemes! 

    

A mályvarózsák kétnyári virágok, amelyek a modern kertek látványvilágába is tökéletesen beleillenek. 3-9 USDA zónákban hidegtűrők, tehát hazánkban sem okoznak majd nekik problémák a hidegebb napok. Életerős, igénytelen és agresszíven maghullató növények, amiket ha egyszer elültetsz kertedben, akkor biztos lehetsz benne, hogy hosszú évekig gyönyörködhetsz majd bennük.

hirdetes

A mályvarózsa fajtái

A régimódi mályvarózsák többféle pasztell és világos színben is fellelhetők, úgymint pirosban, rózsaszínben, lilában, citromsárgában és fehérben. Ezek a növények 180-240 cm magasra nőnek meg, szélességük pedig nagyjából 60 cm. A régi, sokak által kedvelt fajtákon kívül új hibridek is születtek az évek során, amelyek sima és duplaszirmú változatokat sorakoztatnak fel, a hagyományosoknál szélesebb színválasztékban.

hirdetes

Summer Carnival – Ez egy kompakt mályvarózsa, ami mindössze 120 cm magasra nő meg, és látványos dupla virágokat hoz.

Nigra – Ez a hagyományokkal szakító fajta 150 cm magasra nő meg, és sötétbarna, illetve lila virágokai vannak.

Powder Puff – Egy 180-240 cm magasra is megnövő mályvarózsa, ami mutatós dupla virágokat hoz fehér, rózsaszín, citromsárga, piros vagy lila színekben.

Peaches ’n’ Dreams – Egy igazán „romantikus vidéki ház” hangulatot teremtő fajta, amelynek fodros dupla virágai a kajszibaracktól kezdve majdhogynem a málnáig mindenféle árnyalatban díszeleghetnek. Most pedig nézzük, mit kell tudni a mályvarózsa ültetéséről, gondozásáról, a következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


tőgybimbósipoly

Fejlődési rendellenességből v. sérülésből származó járat,amely a bimbócsatornát... Tovább

lóbagócsok (gyomorbagócsok, Gastrophilidae)

a rovarok osztályának, a kétszárnyúak rendjének családja. Csökevényes szájszervű fajok,... Tovább

Tovább a lexikonra
virág