Magyarország Legszebb Birtoka, kertészeti kategória - Specialmix Kft.

Magyarország Legszebb Birtoka 2018 (Kerészeti kategória) - Gödöllőre került a díj!

Szélesi Ferenc
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Specialmix - Magyarország Legszebb Birtoka

Mikor jött a nagy ugrás a két cég életében?

A nagy ugrást a jelenlegi terület megvásárlása jelentette, amire 1998-ban került sor. 1999-ben pedig elkezdtük az építkezést ezen a 10 hektáros területen, így végre a Specialmix Kft és a Gergely Díszfaiskola egy területre költözhetett!

Milyen volt az első időszak a hatalmas terület megvásárlása után, mit csináltatok, milyen problémákkal kellett megküzdenetek, hogyan fejlődtetek?

1999-ben tehát megkezdődött az építkezés, 2000-ben pedig a Specialmix Kft. a földkeverék előállítással beköltözött a jelenlegi 800 négyzetméteres csarnokba. Kezdetben nagyon érdekes látványt nyújtottunk, mivel a 10 hektáros terület egésze be volt kerítve, és csak ez az épület volt rajta. Szépen lassan építkeztünk tovább, minden évben fejlesztettünk valamit. 2002-ben megvásároltunk egy nagyon korszerű csomagológépet, ami még ma is működik. Ennek a segítségével tudjuk csomagolni a különböző földkeverékeket és a fenyőkérgeket, ami a másik terméke a Specialmix Kft-nek. 

2004-ben volt a második óriási beruházásunk, akkor kezdtük el építeni a központi épületet, a parkolót, az utakat, a tárolókat, a tavat, a növényházat, ezek a beruházások hatalmas ugrást jelentettek. 2008-ra sikerült befejezni a teljes infrastruktúrát. A családi ház udvarából a faiskolai termesztés 2001-ben költözött ki az új telepre, ezután kezdtük el belakni a területet.

A szabadföldi részt is fokozatosan vontuk művelésbe és ültettük be az örökzöldeket. A szükséges beruházásokat (öntözés, agroszövet borítás, járdalapozás, stb.) mind magunk csináltuk, csakúgy, mint a növények betelepítését is.  2012-ben pedig összevontuk a két cégünket, a Gergely Díszfaiskola már nem üzemel, hanem  Specialmix Kertészeti Kft néven üzemelünk tovább.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-25

5 millió Forintos bírságot is kaphat, aki nem írtja ki a parlagfüvet 2024-ben

5 milliós bírság is ütheti a parlagfüves telkek tulajdonosait! Ismerd meg a 2024-es bírságokat, és azt, hogyan védekezhetsz hatékonyan a parlagfű ellen a telkeden!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-22

Sárgul a leander levele? Egyszerűen kezelheted, ha időben elkezded

Mit csinálj, ha sárgul a leander levele? Ezek a szekértői tanácsok segítenek pikk-pakk rendbe szedni ezt a csodaszép virágot. Mutatjuk mit alkalmazz azonnal!

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-02-29

Figyelmezteti a Nébih a gazdákat: pocok invázió közeleg!

Pocok invázió közeleg, közölte a Nébih és figyelmezteti a gazdákat, hogy mindenképp hamar vegyék észre az intő jeleket és mentség meg a termésüket!

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-02-03

Ez a mezőgazdaság új jövője: a drónos permetezés 7 nagyszerű előnye

Haladni kell a korral, a mezőgazdaságban pedig még inkább, szakértőnk elhozta nektek a drónos permetezés 7 nagyszerű előnyét.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

94/2008. (VII. 24.) FVM-SZMM együttes rendelet

A pálinka és a törkölypálinka elõállításának és jelölésének szabályairól. Az... Tovább

juhok próbafejése

az anyajuhok által termelt tej mennyiségének pontos megállapítására szolgál, amiből... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Környezetvédelem Mezőgazdaság