Magyarország Legszebb Birtoka, kertészeti kategória - Specialmix Kft.

hirdetes

Magyarország Legszebb Birtoka 2018 (Kerészeti kategória) - Gödöllőre került a díj!

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Specialmix - Magyarország Legszebb Birtoka

Mikor jött a nagy ugrás a két cég életében?

A nagy ugrást a jelenlegi terület megvásárlása jelentette, amire 1998-ban került sor. 1999-ben pedig elkezdtük az építkezést ezen a 10 hektáros területen, így végre a Specialmix Kft és a Gergely Díszfaiskola egy területre költözhetett!

Milyen volt az első időszak a hatalmas terület megvásárlása után, mit csináltatok, milyen problémákkal kellett megküzdenetek, hogyan fejlődtetek?

1999-ben tehát megkezdődött az építkezés, 2000-ben pedig a Specialmix Kft. a földkeverék előállítással beköltözött a jelenlegi 800 négyzetméteres csarnokba. Kezdetben nagyon érdekes látványt nyújtottunk, mivel a 10 hektáros terület egésze be volt kerítve, és csak ez az épület volt rajta. Szépen lassan építkeztünk tovább, minden évben fejlesztettünk valamit. 2002-ben megvásároltunk egy nagyon korszerű csomagológépet, ami még ma is működik. Ennek a segítségével tudjuk csomagolni a különböző földkeverékeket és a fenyőkérgeket, ami a másik terméke a Specialmix Kft-nek. 

hirdetes

2004-ben volt a második óriási beruházásunk, akkor kezdtük el építeni a központi épületet, a parkolót, az utakat, a tárolókat, a tavat, a növényházat, ezek a beruházások hatalmas ugrást jelentettek. 2008-ra sikerült befejezni a teljes infrastruktúrát. A családi ház udvarából a faiskolai termesztés 2001-ben költözött ki az új telepre, ezután kezdtük el belakni a területet.

hirdetes

A szabadföldi részt is fokozatosan vontuk művelésbe és ültettük be az örökzöldeket. A szükséges beruházásokat (öntözés, agroszövet borítás, járdalapozás, stb.) mind magunk csináltuk, csakúgy, mint a növények betelepítését is.  2012-ben pedig összevontuk a két cégünket, a Gergely Díszfaiskola már nem üzemel, hanem  Specialmix Kertészeti Kft néven üzemelünk tovább.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-21

Hatalmas aszály Olaszországban – Már alig van víz a velencei csatornákban

Hetek óta téli szárazság tombol Olaszországban, ezért nem hiába aggódnak az olaszok. Sokan úgy vélik, hogy meg fog ismétlődni a tavaly nyári hatalmas aszály.

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-02-10

Így készíts komposztot a növények táplálására és a hulladék csökkentésére

A komposztálás nem csak környezetbarát tevékenység, de csodálatos módja a növényeink táplálásának: kezdd el te is még ma, és sohasem akarod majd abbahagyni ezt!

2023-02-24

Késő van már a lemosó permetezéshez?

Mikor van ideje a lemosó permetezésnek és mikor késő már elvégezni? Cikkünkben bővebben kifejtjük mikor kell elvégezni a gyümölcsfák lemosó permetezését.

2022-12-29

Szilveszteri mákvetés – a babona szerint szerencsét hoz!

A mákot valóban érdemes hidegben elvetni, hisz jól bírja a fagyokat: de mennyire igaz, hogy szilveszterkor ültessük el?

2022-08-27

A gumórothadás fajtái, okai, és minden, amit róluk tudni érdemes

A gumórothadás betegségei a termésveszteség fő okai, különösen a burgonyát, de a sárgarépát és más gumós zöldségeket, és még a virágokat is érinthetik.

2022-08-30

Minden, amit a tökök szüreteléséről tudni érdemes

A különféle tökök rengeteg ínycsiklandozó ételalternatívát kínálnak. De, hogy melyik tökfajtát mikor érdemes szüretelni? Mostani cikkünkből ez is kiderül!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gazdasági társulás

jogi személyek gazd. célkitűzésű közös tevékenysége. Alapvető feltétele a közös... Tovább

SUM 0215

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának idõpontja közepes. A kalászkapelyva... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Környezetvédelem Mezőgazdaság