Magyarország Legszebb Birtoka, kertészeti kategória - Specialmix Kft.

hirdetes

Magyarország Legszebb Birtoka 2018 (Kerészeti kategória) - Gödöllőre került a díj!

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Specialmix - Magyarország Legszebb Birtoka

Idén elnyertétek Magyarország legszebb birtoka címet, amihez gratulálunk! Mit gondolsz, mi az, amivel kitűntök a többi kertészet közül?

Idén volt a második év, hogy meghirdették a Magyarország legszebb birtoka címet, ahol összesen hét kategória van, a Specialmix Kft-t a kertészet kategóriába jelölték. Elég komoly kiválasztási szempontok alapján kerültünk végül a döntős jelöltek közé, egy zsűritag járt nálunk, körülnézett, telefonos interjút készítettek, ahol nagyon sok kérdésre kellett válaszolni, ezután tizenhárom szempontos rendszer alapján egy birtok bejáráson döntötte el a 20-25 fős szakemberekből álló zsűri, hogy mi alapján lesz valakié a legszebb birtok.

A másik két jelölt közül az egyik üvegházi felület alatt termesztett rózsákkal, gerberákkal foglalkozik, a másik pedig zöldségtermesztő kertész, aki paradicsomot, paprikát, különböző zöldségeket termeszt öt hektár növényház alatt. Ebből is látszik, hogy mennyire széles maga a kertészet kategória skálája. Úgy gondolom, hogy a három birtok össze sem hasonlítható, önmagában mindegyik fantasztikus, de úgy tűnik, hogy a tizenhárom pontos szempontrendszer alapján mi mégis valamivel többet tudtunk mutatni. 

hirdetes

Több egymással kapcsolódó  profillal rendelkezünk, mint a faiskolai növénytermesztés, az ültetéshez szükséges földkeverék előállítás, a dekorációs fenyőkéreg gyártás,  profi gyepműtrágya és fűmag forgalmazás.  A saját termesztésű növényeink mellett árusítunk díszfákat és évelő növényeket is, így nagyon széles termék-palettával tudjuk a kertépítő cégeket illetve a kertészkedni vágyó magánszemélyeket is kiszolgálni.

hirdetes

Ami még érdekes a mi vállalkozásunkban, hogy férj-feleségként csináljuk. Mindketten agrármérnökök vagyunk, a vállalkozásban felosztottuk a feladatokat, férjem foglalkozik a földkeverék-, fenyőkéreg előállítással, és a műszaki dolgokkal, fejlesztésekkel. Az én feladatom a faiskolai termesztés, a marketing, kapcsolattartás az ügyfelekkel, bankokkal.

Idén volt a tízedik éve, hogy telente februárban mindig rendezünk egy szakmai napot, ahol meghívott előadók tartanak előadásokat a mi általunk meghívott közönségnek a vásárlóinknak. Nagy sikere szokott lenni ennek az ingyenes  rendezvénynek, az utóbbi években 80-100 résztvevő volt. Öröm, hogy lassan 25 éve nagyon jól működik minden, mind a kertészet, mind pedig a házasságunk. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-21

Hatalmas aszály Olaszországban – Már alig van víz a velencei csatornákban

Hetek óta téli szárazság tombol Olaszországban, ezért nem hiába aggódnak az olaszok. Sokan úgy vélik, hogy meg fog ismétlődni a tavaly nyári hatalmas aszály.

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-02-10

Így készíts komposztot a növények táplálására és a hulladék csökkentésére

A komposztálás nem csak környezetbarát tevékenység, de csodálatos módja a növényeink táplálásának: kezdd el te is még ma, és sohasem akarod majd abbahagyni ezt!

2023-02-24

Késő van már a lemosó permetezéshez?

Mikor van ideje a lemosó permetezésnek és mikor késő már elvégezni? Cikkünkben bővebben kifejtjük mikor kell elvégezni a gyümölcsfák lemosó permetezését.

2022-12-29

Szilveszteri mákvetés – a babona szerint szerencsét hoz!

A mákot valóban érdemes hidegben elvetni, hisz jól bírja a fagyokat: de mennyire igaz, hogy szilveszterkor ültessük el?

2022-08-27

A gumórothadás fajtái, okai, és minden, amit róluk tudni érdemes

A gumórothadás betegségei a termésveszteség fő okai, különösen a burgonyát, de a sárgarépát és más gumós zöldségeket, és még a virágokat is érinthetik.

2022-08-30

Minden, amit a tökök szüreteléséről tudni érdemes

A különféle tökök rengeteg ínycsiklandozó ételalternatívát kínálnak. De, hogy melyik tökfajtát mikor érdemes szüretelni? Mostani cikkünkből ez is kiderül!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

argali (Ovis ammon)

a —>szarvasmarha-félék családjának juhalakúak (Ovinae) alcsaládjába tartozó, Tibet és... Tovább

elektrolízis

elektromos áram hatására végbemenő változás, az elektromos energia kém. energiává alakul.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Környezetvédelem Mezőgazdaság