notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyarország felszólal az Európai aszályok megoldásáért

Hirdetés

Magyarország felszólal az Európai aszályok megoldásáért

Kiszner Klaudia
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 Az aszály nem csak hazánkban okozott rengetek problémát, hanem Dél- és Közép Európa országait is igencsak széleskörűen érintette. Ez által európai nagyságúvá vált a probléma, így Magyarország úgy döntött, hogy a Szeptember 24.-ei Európai uniós ülésén szóvá teszi a felmerülő problémákat és lehetséges megoldásokat is tesz - mondta a vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek. Az előterjesztéshez  várhatóan csatlakozik majd, Románia, Csehország, Görögország,  Olaszország, Málta , Portugália és Spanyolország.

Magyarország az aszály ellen

Az összefogás lényege

Mind ennek célja, hogy az Európai Uniós  Bizottság minden felmerülő és lehetséges megoldást tekintsen  át a gazdák megsegítéséért.   A ciprusi soros EU-elnökség ülésén, Fazekas Sándor példaként felhozta a lehetséges gyorssegélyt az uniós alapokból, emelett említette a környezetvédelmi előírások ideiglenes felfüggesztését is.

Ciprusi elnőkségen felvetett témák

 A ciprusi soros EU-elnökség az ülésen az éghajlatváltozás és a vízgazdálkodás kérdését állította középpontba, valamint a fenntartható mezőgazdaságot. Agrárminiszterünk ismertette Magyarország álláspontját miszerint: „nagyon fontosnak tartja a fenntartható vízgazdálkodást, a hatékony és takarékos öntözőrendszerek elterjesztését, a vízmegtartást segítő talajművelési módszereket, a szárazságtűrő növények mind szélesebb körű beillesztését a termelési szerkezetbe, a talajvédelem alaposabb figyelembe vételét, az uniós és a nemzeti talajvédelmi stratégiák összehangolását, továbbá azt, hogy a termőföldet alapvetően az eredeti célra, élelmiszer- és takarmánytermelésére kell felhasználni.”

Hirdetés

 

Hirdetés

A megújuló mezőgazdasági alapanyagokat a hazai termelőkkel kell megoldani, akiknek a megmaradt melléktermékek és kommunális hulladékok megfelelő alapját képeznék ennek . Az energianövényeket, pedig a mezőgazdaságra nem éppen alkalmas területeken kell kiterjeszteni – kiemelte a miniszter.

Forrás: http://mmgonline.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
250 011
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 834 186
Közösség

fenyércirok (Sorgum halepense [L.] Pers.)

a pázsitfüvek családjába tartozó veszélyes gyomnövény (növényvédelmi karantén). Magas,... Tovább

Bácsalmási Körzeti Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Bácsalmás Rákóczi u. 26. 6430 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 4.7

Talajművelés