Magyarország felszólal az Európai aszályok megoldásáért

hirdetes

Magyarország felszólal az Európai aszályok megoldásáért

Kiszner Klaudia
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

 Az aszály nem csak hazánkban okozott rengetek problémát, hanem Dél- és Közép Európa országait is igencsak széleskörűen érintette. Ez által európai nagyságúvá vált a probléma, így Magyarország úgy döntött, hogy a Szeptember 24.-ei Európai uniós ülésén szóvá teszi a felmerülő problémákat és lehetséges megoldásokat is tesz - mondta a vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek. Az előterjesztéshez  várhatóan csatlakozik majd, Románia, Csehország, Görögország,  Olaszország, Málta , Portugália és Spanyolország.

Magyarország az aszály ellen

Az összefogás lényege

Mind ennek célja, hogy az Európai Uniós  Bizottság minden felmerülő és lehetséges megoldást tekintsen  át a gazdák megsegítéséért.   A ciprusi soros EU-elnökség ülésén, Fazekas Sándor példaként felhozta a lehetséges gyorssegélyt az uniós alapokból, emelett említette a környezetvédelmi előírások ideiglenes felfüggesztését is.

Ciprusi elnőkségen felvetett témák

 A ciprusi soros EU-elnökség az ülésen az éghajlatváltozás és a vízgazdálkodás kérdését állította középpontba, valamint a fenntartható mezőgazdaságot. Agrárminiszterünk ismertette Magyarország álláspontját miszerint: „nagyon fontosnak tartja a fenntartható vízgazdálkodást, a hatékony és takarékos öntözőrendszerek elterjesztését, a vízmegtartást segítő talajművelési módszereket, a szárazságtűrő növények mind szélesebb körű beillesztését a termelési szerkezetbe, a talajvédelem alaposabb figyelembe vételét, az uniós és a nemzeti talajvédelmi stratégiák összehangolását, továbbá azt, hogy a termőföldet alapvetően az eredeti célra, élelmiszer- és takarmánytermelésére kell felhasználni.”

hirdetes

 

hirdetes

A megújuló mezőgazdasági alapanyagokat a hazai termelőkkel kell megoldani, akiknek a megmaradt melléktermékek és kommunális hulladékok megfelelő alapját képeznék ennek . Az energianövényeket, pedig a mezőgazdaságra nem éppen alkalmas területeken kell kiterjeszteni – kiemelte a miniszter.

Forrás: http://mmgonline.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

aciditás (savasság)

oldatok savas kémhatasának —>hidrogénion-koncentrációval kifejezhető mértéke.... Tovább

kólibaktérium okozta betegségek

a kólibaktériumok (Escherichia coli) bizonyos törzsei a legtöbb emlős- és madárfaj... Tovább

Tovább a lexikonra
Talajművelés