notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyarország felszólal az Európai aszályok megoldásáért

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Magyarország felszólal az Európai aszályok megoldásáért

Kiszner Klaudia

 Az aszály nem csak hazánkban okozott rengetek problémát, hanem Dél- és Közép Európa országait is igencsak széleskörűen érintette. Ez által európai nagyságúvá vált a probléma, így Magyarország úgy döntött, hogy a Szeptember 24.-ei Európai uniós ülésén szóvá teszi a felmerülő problémákat és lehetséges megoldásokat is tesz - mondta a vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek. Az előterjesztéshez  várhatóan csatlakozik majd, Románia, Csehország, Görögország,  Olaszország, Málta , Portugália és Spanyolország.

Magyarország az aszály ellen

Az összefogás lényege

Mind ennek célja, hogy az Európai Uniós  Bizottság minden felmerülő és lehetséges megoldást tekintsen  át a gazdák megsegítéséért.   A ciprusi soros EU-elnökség ülésén, Fazekas Sándor példaként felhozta a lehetséges gyorssegélyt az uniós alapokból, emelett említette a környezetvédelmi előírások ideiglenes felfüggesztését is.

Ciprusi elnőkségen felvetett témák

 A ciprusi soros EU-elnökség az ülésen az éghajlatváltozás és a vízgazdálkodás kérdését állította középpontba, valamint a fenntartható mezőgazdaságot. Agrárminiszterünk ismertette Magyarország álláspontját miszerint: „nagyon fontosnak tartja a fenntartható vízgazdálkodást, a hatékony és takarékos öntözőrendszerek elterjesztését, a vízmegtartást segítő talajművelési módszereket, a szárazságtűrő növények mind szélesebb körű beillesztését a termelési szerkezetbe, a talajvédelem alaposabb figyelembe vételét, az uniós és a nemzeti talajvédelmi stratégiák összehangolását, továbbá azt, hogy a termőföldet alapvetően az eredeti célra, élelmiszer- és takarmánytermelésére kell felhasználni.”

hirdetes

 

hirdetes

A megújuló mezőgazdasági alapanyagokat a hazai termelőkkel kell megoldani, akiknek a megmaradt melléktermékek és kommunális hulladékok megfelelő alapját képeznék ennek . Az energianövényeket, pedig a mezőgazdaságra nem éppen alkalmas területeken kell kiterjeszteni – kiemelte a miniszter.

Forrás: http://mmgonline.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
368
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
4 551 099

csigás takarmánykiosztó

olyan stabil szerkezetű berendezés, amellyel a takarmányt az állatok etetőhelyére juttatják.... Tovább

17/2006. (II. 28.) FVM rendelet

a szántóföldi növényfajok vetõmagvainak elõállításáról és forgalomba hozataláról... Tovább

Tovább a lexikonra
Talajművelés