Fotópályázat Magyarország legszebb tájképeit keresik

hirdetes

Imádsz fotózni kirándulás közben? – Most akár 1 millió forintot is nyerhetsz tájképeiddel!

ZH

A Magyarország 365 fotópályázatán most akár egymillió forintot is bezsebelhetsz a kiránduláson vagy túrákon készített képeiddel, ugyanis keresik Magyarország legszebb tájait fotókon megjelenítve. Jelentkezz Te is a fotóddal és nyerd meg a fődíjat!

magyarország fotók

Magyarország 365 fotópályázat

Bárki nevezhet a kirándulásain készített fényképeivel október 10. éjfélig a Magyarország 365 fotópályázatra, amit idén három kategóriában hirdettek meg. A pályázati kiírás szerint nem csak profi fotográfusok munkáit várják, így amatőrként is érdemes benevezni a fotópályázatra. 

Mindig találkozunk olyan túrázókkal, akik az útjuk során elzárkóznak a technikai világától viszont ezzel szemben vannak olyanok is, akik minden vissza nem térő pillanatot és gyönyörű helyszíneket, azaz minden lépésüket megörökítenék egy-egy fotón. Ha az utóbbi leírásában Te is magadra ismertél, akkor biztosan a te készülékeiden is ott lapul néhány gyönyörű fotó Magyarország legszebb tájairól! Jó hír, hogy most a hobbidat akár egymilliós összegben is jutalmazhatják!


Keresik Magyarország legszebb tájfotóját

A Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat négy évvel ezelőtt indult el, amelyen évről-évre keresik az ország legszebb tájait és kulturális kincseit. A nevezők számára mind-mind fotótémául szolgálnak a természeti értékek, a lélegzetelállító panorámák, a közösségek és az építészeteink.


A fotópályázat feltételei

A pályázatra való jelentkezés feltételeihez sorolják, hogy az adott fotó az előző verseny utáni időszakban, 2021.október 19.óta készült, eredeti tartalom legyen, és hogy más pályázaton még nem nyert a fotó.

hirdetes
A versenyre maximum 25 fotót lehet beküldeni összesen a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalán keresztül, azonban egy munkát csak egy kategóriában jelölhetünk meg és vagy csak egyedi képként nevezhetjük be a versenyre, vagy fotósorozatként.

Természeti csodák, építészet és közösségi élet képekben

A pályázat három kategóriája: a Természet és táj, az Épített és tárgyi örökség, illetve az Életképek kategóriájába várják a megörökített kincseket. A fotókat beküldhetjük egyedi képként vagy fotósorozatként is.

A természet és táj kategóriába egyértelműen olyan képek küldhetőek be, amik az ország természeti értékeiről, a Magyarországon előforduló növény-és állatvilágáról készült fotók. Az építészeti kategóriában minden olyan népi építészeti emléket, műemléket benevezhetünk, amik az ország örökségét képezik, illetve a modern építészetet is megjelníthetjük az ország különböző városrészeiben, de beadhatunk köztéri szobrokról készült képeket is és még a belső terek és műalkotások is benevezhetőek ebben a kategóriában. A közösségi élethez minden emberi történetet, pillanatot, portékát, közösségi életéről szóló képeket várnak.

hirdetes


A Magyarország 365 fotópályázat nyereménye

A fotópályázat során három fődíj is gazdára talál, ugyanis minden kategóriából jutalmazzák a legjobb fotókat egymillió forinttal. A kategóriák második helyezettjei 500, a dobogó harmadik helyezettje pedig 300 ezer forintos jutalomban részesül.


A verseny során közönségdíjat is kiosztanak a legnépszerűbb fotóknak, amiket a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Nagycsaládosok Országos egyesülete is támogat.


A szakmai zsűri elnöke Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri további tagjai Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus; Haris László Balogh Rudolf-díjas fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja; Potyó Imre természetfotós, környezetkutató, a 2020-as pályázat díjazottja és Rizsavi Tamás fotográfus, a 2019-es pályázat közönségdíjasa. A nyertes alkotásokat albumban és kiállításon is bemutatják, eredményhirdetésre várhatóan 2022 decemberében kerül sor.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

génerózió

egy adott populációgen. állományának jelentős mértékű elszegényedése. A természetes... Tovább

talajkolloidok

0,002 mm-nél kisebb részecskék, amelyek fénymikroszkóppal már nem láthatók. A szervetlen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek