Magvetés fagylalttölcsérben, az internet új őrülete

Növények nevelése fagylalttölcsérben – megéri, vagy csak pazarolunk vele?

NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Számos módja van a saját vetőmag elindításának – ezek közül néhányan gazdaságosabb, mint mások. Az egyik legjobb módja a vetőmagok elindításának egy biológiailag lebomló tartályban való elvetés. Nincs pazarlás, nincs többletidő vagy bajlódás. A fagylalttölcsérben való elvetés egy szuper jó ötlet, amely ámokfutásban van az interneten pár éve. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan lehet a magvakat elvetni a fagylalttölcsérekbe. 

Magvetés tölcsérben

Hogyan vessük el a magvakat a fagylalttölcsérben?

Oké, elméletben szeretem ezt az ötletet. Bevallom, vannak látomásaim a katasztrófáról, nevezetesen arról, hogy a fagylalttölcsér cserepek megromlanak vagy megpenészednek, mielőtt palántákat kapnék. Egy próbát viszont megér, mert az elmélet jó! A fagylalttölcsérben való öltetés magkezdése maga az egyszerűség. Ráadásul a fagylalttölcsér-mag indítása szórakoztató és oktató projekt a gyerekeknek vagy a fiataloknak is egyaránt!

Csak három elemre van szükséged a fagylalttölcsér palánta projekthez: talajra, fagylalttölcsérre és magokra. Használj jó minőségű virágföldet. Arról, hogy milyen típusú fagylalttölcsért használjunk, a válaszom az, hogy a legolcsóbbat, aminek lapos az alja, tehát nem borul fel. 

Fagylalttölcsérbe ültetéskor töltsd meg a fagylalttölcsért virágfölddel, nyomd bele a magokat, és enyhén fedd le, majd öntözd meg. Úgy tűnik, néhány nap (vagy a mag típusától függően akár egy hét) elteltével palántákat kell látnod. Itt jön képbe a pesszimista természetem. Gondoljatok bele! Ha egy darabig egy tölcsérben hagynád a fagylaltot, a tölcsér pépes lesz és darabokra esik, igaz? Most képzelj el nedves virágföldet a kúp belsejében. Azt mondanám, hogy ugyanazt az eredményt kapnád. Viszont, nem mondj valótlant, amíg ki nem próbáltad! Hiszen láttam a Pinteresten a képeket azokról a sikersztorikról, amelyeken az emberek fagylalttölcsérbe ültetnek magokat és csodás kis palántákat kapnak belőle. Mindenesetre, ha valóban egyszer csak palánták vannak a tölcsérekben, ássunk egy gödröt a kertben, és ültessük el az egészet tölcsérrel együtt a talajba. A tölcsér biológiailag lebomlik.

Összefoglalva: ez kell a fagylalttölcséres ültetéshez 


Fagylalt tölcsérek
Virágföld
Magok
Lapát
Olló (opcionális)
Trágya

Így csináld el a fagylalttölcsérben a magvetést

1.    Töltse fel a tölcsért földdel
2.    Ültesd el tetszőleges magvakat (győződj meg róla, hogy földdel borítok őket)
3.    Helyezd a kúpot komposztba, ahol elvezetheti a vizet
4.    Helyezd őket napfénybe
5.    Amikor a palánták készen állnak a kerti ágyásba vagy talajba ültetésre, a fagylalttölcsért is el lehet ültetni, mert biológiailag lebomlanak! 

A siker garantált? Sajnos nem, de ha kísérletező kedvendben vagy, egy próbát mindenképp megér, mert még lehet te is olyan szerencsével jársz, mint sokan, akik a Pinteresten mutatják be szebbnél-szebb palántáikat. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

információ

1. (üz.) A vállalatirányításban olyan tájékozódás, amely a vállalaton kívüli... Tovább

időbeli elhatárolás

—>könyvviteli fogalom, amely a ->költségek évközi v. év végi szakaszos elszámolását,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek