Túrázás Madeirán: 25 Fontes Vízesés PR6-os túraútvonala

Teljes útmutató Madeira egyik legszebb túra útvonalához: A LEVADA DAS 25 FONTES, azaz a PR6 túravonal Madeirán

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Rabacalt körülvevő sűrű dzsungel szívében található Levada das 25 Fontes méltán vívta ki hírnevét Madeira legszebb levadai sétájaként. Teljes útmutatóm segítségül szolgálhat, ha Ti is éppen Madeirára terveztek utazást! 

25 fontes

Madeira PR6 túraútvonal – 25 Fontes

25 fontes Madeira

A festői túra a sziget egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságává vált, ami nem meglepő, hiszen Madeira két leglenyűgözőbb vízeséséhez vezeti el a túrázókat; a Risco-vízeséshez és a 25 Fontes-vízeséshez.

Miután a közelmúltban én is megtettem a PR6-os túrát, rájöttem, hogy a Levada das 25 Fontes miért lett az utazók kedvence, hiszen a viszonylag könnyű túra Madeira egyik legkifizetődőbb Levada sétája is egyben. Emiatt úgy gondolom, hogy egy madeirai látogatás egyszerűen nem lenne teljes a Rabacalban található Levada das 25 Fontes felfedezése nélkül – ezért mindenképpen vedd fel a listádra a Madeirán tennivalók közé.

Hogy segítsek az utad során, itt van a Levada das 25 Fonteshez vezető túraútmutatóm, amely egy kitérőt tartalmaz a hihetetlen Risco-vízeséshez, valamint minden lényeges információt – plusz néhány legjobb túratippet is találhatsz, ami fontos lehet tudni, ha Madeirára utazol.

A Levada das 25 Fontes túra útmutató - HOL TALÁLJUK A LEVADA DAS 25 FONTES-t

A Levada das 25 Fontes nevű túraútvonal Rabacal szívében található, és Madeira legnépszerűbb Levada-sétája, amely a Risco-vízeséshez és a 25-ös Fontes-vízeséshez is elkalauzol.

Hivatalosan két kiindulási pont van, mi a Rabacal útvonalat jártuk be, így erről is fogok most beszámolni. A túra Rabacal-i kiindulópontja könnyen megközelíthető autóval, és nagyjából egy órás autóútra található Funchaltól, egy nagy parkolót kell keresni, a Google Térképen ITT találod meg, és a túraútvonal innen indul.
 

rabacal parkoló 25 fontes

Ha nem szeretnétek autót bérelni (bár én ajánlom, mert ez a legkényelmesebb módja a sziget felfedezésének), akkor sem kell aggódnotok, mert számos vezetett túrára is lehet jelentkezni, akár Funchalból indulva is, ami amellett, hogy tartalmazza a szállodától kiinduló és visszaérkező transzfert, egy jártas idegenvezető is elkísér majd benneteket, ha pedig inkább privát túrára jelentkeznél, akkor természetesen erre is van lehetőség.

Mi jobb szeretjük a saját tempónkban, magunk felfedezni az adott desztinációkat, így mindig inkább kocsit bérlünk és nem költünk vezetett túrákra, ha Ti is ilyenek vagytok, akkor ez a cikk biztosan a segítségetekre lesz!

Kattints a következő oldalra a PR6 túraútvonal részleteiért!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fentin-hidroxid és fentin-acetát hatóanyagú gombaölő szerek

hatóanyagukban szerves kötésben ónt tartalmaznak. Bár a nehézfémek növényvédelmi célra... Tovább

Tenno (NPZ 2005)

Õszi káposztarepce Cél: olajipari Leírás:Erukasavmentes hibrid. Sziklevelei közepesnél... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság