notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legjobb madártej receptje

Hirdetés

A világ legjobb madártej receptje

Szélesi Ferenc
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Szerintem mindenki szereti a madártejet, bennem olyan emlékeket ébreszt, hogy el sem tudom mondani. Régen minden második vasárnap madártej volt a desszert és bevallom őszintén, hogy mindig nagyon vártam. A most következő cikkben anyukám szuper receptjét mutatom meg nektek!

Csináld magad – madártej

 

A madártej, ha nem is hivatalosan, de szerintem egy igazi magyar édesség. A világ egyik legfinomabb desszertje, sajnos sokan nem fogyaszthatják, mivel tej és rengeteg cukor van benne. Manapság már én sem eszem azért minden második héten, de azért még mindig nagyon imádom.

 

Anyukám mindig úgy készítette el, ahogyan nem csak mi, hanem szerintem mindenki szerette, szereti. Sűrű volt, krémes, vaníliás, és az az istenien finom habgaluska, ami úszkál a tetején, áááh, összefut a nyál a számban a látványtól és az illattól.

 

Fontos azt tudni, hogy anyukám mindig igazi hozzávalókból készítette és még ma is így készíti a madártejet. Egyszer próbálta másként, megbánta. Az igazi hozzávalók alatt azt értem, hogy házi tojás, össze sem lehet hasonlítani a bolti tojással madártej készítésekor.

 

A másik a vanília, ő mindig vaníliarúdat használ, ez is sokkal jobb, mint például a vanilincukor.  És neki meg volt mindig a legjobb hozzávaló is, ami sok embernél hiányzik, az egyik a szeretet, a másik a türelem, a harmadik pedig a nyugalom. Ezek nélkül nem megy. Azonban ha ezek meg vannak, akkor olyan madártej készül, hogy nagyjából 10 perc alatt el is fogy az egész. Nagyon imádja mindenki.

Hirdetés

 

Két buktató létezik, ezt azért le kell szögezni. Az egyik a habgaluskák főzése. Sokan hibáznak, és galuska vagy nem fő meg, vagy megfőnek, de össze is esnek. A másik buktató a tojássárgája, sokaknak ugyanis kicsapódik, ami már rossz. Más buktató igazából nincsen, ezekre a dolgokra viszont nagyon oda kell figyelni. Ezt letisztáztuk, nézzük, hogyan készül az istenien finom madártej! A következő oldalon megmutatom a receptet! 

 

Csináld <a class="autolinkeles" title="mag" href="https://www.agraroldal.hu/mag-kifejezes.html">mag</a>ad – madártej

 

Hozzávalók

7-8 centiméteres vaníliarúd, 5 házi tojás, 1,5 liter tej, 2 evőkanál porcukor, 100 gramm kristálycukor, 1 evőkanál liszt, só(ízlés szerint), 1 kávéskanál citromlé.

 

Elkészítése

 

Hasítsuk fel a vaníliarudat, a tejet öntsük bele egy vastag falú fazékba, adjuk hozzá a vaíliarudat, tegyük fel melegíteni, vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. A tej melegszik egyedül is, foglalkozzunk addig a tojásokkal. Válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét külön edényekbe, majd keverjük habot a fehérjéből.

 

Adjuk hozzá a citromlevet, majd addig keverjük, amíg egészen megkeményedik. Mi ezt úgy szoktuk ellenőrizni, hogy megfordítjuk az edényt, ha ügyesek voltunk, akkor az edényben marad.

Hirdetés

 

Ekkor adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük el. Helyezzük bele a tejbe, úgy, hogy kanál segítségével szaggassunk darabokat, ne egybe öntsük bele. Főzzük nagyjából fél perig az egyik oldalát, majd fél percig a másikat is.

 

Ezután szedjük ki a habot egy szűrőbe. Ha kész, akkor szűrjük le a tejet is, majd a tojássárgájához adjuk hozzá a kristálycukrot, és keverjük el jó alaposan. A lisztet keverjük el egy edényben, hogy ne legyen csomós, öntsük hozzá a leszűrt tejet, és sózzuk meg ízlés szerint.

 

Ezután forraljuk fel, és főzzük sűrűre. Ha ez is meg van, akkor a lisztes tejet öntsük hozzá, hagyjuk a tűzön még egy kicsit. Akkor lesz igazán jó, ha sűrű a végén, ezután még langyos állapotában rakjuk rá a habot, és már kész is vagyunk! Ha szeretnél több receptet, akkor kattints ide: Főzés.

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-05-06

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Májusban nagyon sok dolgunk van a kertben, ilyenkor kell mindent megtennünk azért, hogy növényeink egészséges, szépek legyenek, és ekkor biztosíthatjuk nagyobb terméshozamot is!

2019-05-10

Amiről még sehol sem olvashattál - Ilyen talajhőmérsékletet kell biztosítanod növényeid számára

A talajhőmérséklet rendkívül nagy szerepet játszik a növények fejlődésében, cikkünket éppen ezért írtuk most meg nektek, tudjatok meg mindent az ideális talajhőmérsékletről!

2019-04-27

Szabadulj meg örökre a gyomoktól organikus megoldásokkal!

Sajnos a kerti gyomok nagyon sok gondot okoznak az emberek számára, viszont van megoldás! Mostani cikkemben 9 szuper módszert mutatok nektek a kerti gyomok ellen.

2019-03-13

Így szabadulhatsz meg természetes úton a lárváktól kertedben

Nem is gondolnátok, hogy mennyi bajt jelentenek a kertben található lárvák...Mostani cikkemben elmondom, miért és hogyan szabadulhattok meg tőlük természetes módszerekkel!

2019-04-23

Moha a kertben: Miért baj, és mit tehetsz ellene?

Okozhat gondot a kertben megjelenő mohásodás? Mostani cikkemben mindent elmondok a mohák megjelenéséről, károkozásukról, illetve az ellenük való védekezési módokról!

2019-03-06

Kertünk legnagyobb ellensége – Védekezés a pajorok ellen

Sajnos nagyon sok gondot okoznak a pajorok a kertekben, elpusztítják a pázsitot, de még a gyümölcsfákat is. Mostani cikkemben elmondom nektek, mit tehettek a pajorok ellen!

2019-04-27

15 fa, amiket jobb, ha sosem ültetsz a kertben

Ennek a 15 fának semmi keresnivalója nincs egyetlen egy kertben sem. Mostani cikkemben elmondom, melyek azok a fák, amik tiltottnak tekinthetők!

2019-04-12

Miért szokás lemeszelni a fák törzsét?

A fatörzsek meszelését már régebben is ajánlották a szakkönyvek, mostanra sajnos erről sokan elfeledkeznek. Mostani cikkemben elmondom, mikor, hogyan és miért kell meszelni a fák törzsét!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
452 535
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 211 208
Közösség

elvadulás (dedomesztikáció)

a szabadjára eresztett háziállatok átalakulása, amelynek folyamán állatok jellegükben,... Tovább

boglárka (Ranunculus)

a boglárkafélék (Ranunculaceae) családjának egyik nemzetsége. Évelő, vastag gyöktörzsű,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Kertészet