Így mentették meg ezt a két madárfiókát

Két madárfióka megmentése

Petra
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ez a két galambfióka egy vihar következtében esett ki a fészekből, de nagy szerencséjük volt, mert valaki megtalálta őket.

Madárfióka

A fiatal madárfiókák nagyon törékenyek és sok veszély leselkedik rájuk: a viharok, az erős szél, a ragadozók és néha még az emberek is. Ez a két fióka pont egy viharnak esett áldozatul. Amikor Reddit a vihar után kilépett a kertbe, egyből észrevette a fészekből kiesett madarakat, akik már nem is mozogtak. Már arra az elhatározásra jutott, hogy beteszi őket egy dobozba és eltemeti őket, de ekkor az egyik madárfióka megmozdult. Mivel fogalma se volt, hogy mit tegyen ezzel a két magára hagyott és életveszélyben lévő kis madárral, azonnal hívta az állatvédőket.

 

Madárfióka

Miután megszárította a két madarat, az állatvédők már meg is érkeztek és elvitték őket. Reddit pár nap múlva találkozott újra a madarakkal, akik ez idő alatt szépen lábadoztak. Olyan ételeket kaptak, amiktől gyorsan felépültek. Ezek többnyire magvak voltak, zab, kalcium és más vitaminok összekeverve teljes kiőrlésű liszttel. Idővel egyre több magvat adtak ehhez a keverékhez, így a fiókák sose voltak éhesek. A két galambok egy hét múlva már teljesen jól voltak, három hét múlva pedig Reddit már haza is vihette őket.

Madárfióka

Viszont ezek a hetek nem teltek tétlenül, a fiókáknak ugyanis nemcsak élelemre volt szükségük, hanem valakire, aki megtanítja őket arra, amire a legnagyobb szükségük van: a repülésre. Reddit és nevelőapja ezért sokszor meglátogatták a két elárvult galambot és repülőleckéket adtak nekik. Miután viszont hazavitték őket, Reddit rájött, hogy lehet, jobban éreznék magukat egy olyan helyen, ahol társaságuk is akad, mint egy városias környéken.

Madárfióka

Végül a két galamb Reddit szülei vidéki házánál talált otthont, ahol minden meg van, amire csak szükségük lehet: madáretető a tornácon, édes vizű forrás és egy nagy galambpopuláció a környéken.

 

A fészekből kiesett fiókák általában nem élik túl a balesetet, mert még életképtelenek és vagy a ragadozóknak esnek áldozatul, vagy pedig csak egyszerűen nem találnak élelmet, mert még repülni se tudnak. Viszont ennek a két galambnak nagy szerencséje volt.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

méhcsalád

szűkebb értelemben a benne együtt élő méhegyedek összessége, függetlenül koruktól,... Tovább

gyepes sédbúza (Deschampsia caespitosa [L.] p. B.)

a pázsitfüvek családjához tartozó, sűrűbokrú, magasra növő, évelő szálfű (fűfélék).... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet