Ünnepeld te is cicád a macskák világnapján!- Íme pár érdekesség, melyet tuti nem hallottál még a macskákról!

hirdetes

Ma van a macskák világnapja: 6 érdekesség, melyet biztosan nem tudtál ezekről a csodás állatokról!

KC
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Február 17-e bizony a macskák ünnepe, ugyanis ekkor tartjuk a macskák világnapját, legalábbis Európában.  A dátum kiválasztása a vízöntő jegyhez kötődik, mivel ezt a csillagjegyet a szabad és független szellemiség jellemzi, éppúgy, mint szeretett cicáinkat. Az ünnepet 25 évvel ezelőtt hozták létre Olaszországban. Nem tévesztendő össze más macskákhoz kapcsolódó ünneppel, mint amilyen például a Nemzetközi Macskanap, mely augusztus 8-án van. Persze imádott kis kedvencünk kényeztetéséhez és ahhoz, hogy értékeljük, hogy az életünk részei nem kellenek ünnepek. Ellenben mindig jól jön egy kis plusz indok, amiért megajándékozhatjuk őket kedvenc finomságukkal és új játékokkal.

 

macskák világnapja

Bizonyára tisztában vagy szeretett cicád pozitív tulajdonságaival, azonban garantáltan akadnak róluk olyan tények, melyeket még te sem tudtál. Összegyűjtöttünk a macskákról 6 érdekességet, melyeken bizonyára meg fogsz lepődni!

 

1. A legidősebb macska 38 éves volt

A valaha élt legidősebb cica 38 éves koráig élt, 1967-ben született és 2005-ben hunyt el. A Creme Puff névre hallgató kisállat az USA-ban élt gazdájával Jake Perry-vel, aki szintén a tulajdonosa volt a második legidősebb macskának, aki 34 évig élt. Nem tudjuk milyen trükkjei lehetnek a férfinak, de az biztos, hogy nagyon ért a cicák gondozásához!

hirdetes

2. A macskák életük 70%-át alvással töltik

Ha te is cica gazdi vagy, biztosan észrevetted már, hogy rengeteget alszanak. Olykor talán még irigykedtél is rájuk, amikor éppen megszakadtál a munkában ők pedig békésen szunyókáltak a kényelmes ágyukban. A macskák képesek az életük nagy részét alvással tölteni, ami nagyjából napi 13-16 órát jelent. 

hirdetes

3. A macskák háziállatként való tartása 9500 éve kezdődött

Te is úgy tudtad, hogy az egyiptomiakhoz köthető a macskák háziasítása? Azonban 2004-ben Cipruson egy 9500 éves macska sírt találtak a régészek. Ezáltal ez az állat a legrégebbi ismert háziasított cica, ami 4000 évvel megelőzi az egyiptomiak macskákról készült műveit. 

Lapozz még több érdekességért és képgalériáért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gejzíres szárítás

gabonafélék és egyéb magvak olyan szárítási módja, amelynél a hengeres v. a fordított... Tovább

lábállások (lábszerkezet)

a —>végtagok egyes részeinek megítélésén és értékelésén kívül a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok