Macskák távoltartása a kerttől

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Macskák távoltartása a kerttől

Szélesi Ferenc - Főkertész
Így tarthatod távol a macskákat

Az első, és legfontosabb, amit meg kell tennünk az az, hogy készüljünk fel a macskák érkezésére, nehezítsük meg, vagy legjobb esetben akadályozzuk meg a macska számára a kerítésen való átjutást! Persze, ez nem egyszerű dolog, és én soha nem is használnék például szögesdrótot, de a tüskés növényzet már megoldást nyújthat. 

Ha a macska bejutott a kertünkbe, akkor ügyeljünk arra, hogy ne találjon a kertben be nem ültetett, szabad földfelületet, ha ugyanis nem talál, akkor sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy a mi kertünket fogja cicavécének használni. A macskák a szabadon hagyott, száraz, porhanyós földre úgy tekintenek, mint ideális macskaalomra. Ha kertünkben murvás terület is van, akkor cseréljük le a murvát inkább olyan kőzúzalékra, vagy kavicsra, amire nem szívesen lép rá a macska, mert az szúrja a lábát. 

Jöjjön tehát az a 11 tipp, ami sikeresen távol tartja a macskát a kerttől! Ismételten elmondom, amit az elején, macskabarátok vagyunk, szóval nem fogjátok megtalálni a tippek között a különböző mérgeket, illetve azokat a megoldásokat, amik a macska testi épségét veszélyeztetik!

hirdetes

Amit a macskák nem szeretnek

  • Ugatós kutyák – A legbiztosabb megoldás, ha szerzünk egy kutyát, aki ugat is, nem csak szeretgeti a macskákat. 
  • Csirkeháló – A macskák nem szeretik a csirkehálókat, sem a műanyagat, sem pedig a fémet, érdemes a veteményesünk fölött elhelyezni ilyen hálót. 
  • Tüskés növényzet – Mi sem szeretünk rózsaágakon járkálni, a macskák sem! Érdemes a kert határvonalaira szedret, málnát, vagy bármilyen más szúrós cserjét ültetni. Illetve fektethetünk a földre rózsa-, vagy akácágakat is, de ezt csak akkor, ha gyerek nincs a kertben. 
  • hirdetes
  • Sziklakerti kövek, mulcs – A sziklakerti kövek, és a mulcs is jó megoldás lehet, ugyanis nem szívesen lépkednek ezeken a cicák. 
  • Mozgásérzékelős vízpermetező, vízipisztoly, vízágyú – Ülhetünk a kertben vízipisztolyt tartva, és spriccelhetjük a cicákat, akik odatévednek, de mindig nem tudjuk felügyelni a területet. A mozgásérzékelős vízpermetező viszont ideálisabb megoldás lehet. 

Szagok, amivel távol tarthatjuk a macskákat 

Vérliszt alapú trágyák, fokhagymagerezdek, levendula, csobormenta, kerti ruta, fahéj, citrusok, molyirtó, de érdemes próbálkozni a Coleus canina névre hallgató macskaűző növénnyel is. 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni nektek, ha pedig van ötletetek ezeken kívül, osszátok meg velünk Facebook oldalunkon! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-19

Alakítsunk ki sünbarát kertek - Praktikus tippek szakértőktől!

Sünbarát kert kialakítása, elmondom, hogyan alakíthatsz ki könnyedén praktikus sünbarát kertet. Segíts a süniknek te is, hozz létre sünbarát kertet!

2020-09-25

Sütőtök minden mennyiségben – 7 sütőtökfelhasználási tipp

A sütőtököt sokféleképpen fel lehet használni, mostani cikkemben elmondom, miért olyan fantasztikus a sütőtök, nézzük, hogyan használhatjuk fel a sütőtököt.

2020-10-23

Komposztálási kisokos kezdőknek és haladóknak!

Komposztálási kisokos mindenkinek, mostani cikkünkben mindent elmondunk nektek a komposztálásról. A komposztálás menetéről tudhattok meg most mindent!

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-10-06

Poloskacsapdák készítése házilag - Bevált módszerek mindenkinek!

Poloskacsapdák készítése saját kezűleg sem lehetetlen, megmutatom, hogyan készíthettek sikeresen fillérekből poloskacsapdát saját kezűleg!

2020-10-11

Hogyan válassz kerítést?

A kerítés privát szférát teremt, megakadályozza, hogy idegenek lépjenek be ingatlanunkra, kívül tartja a vadállatokat, belül a házi kedvenceinket, ha szükséges szélárnyékot ad, kialakítása pedig nagyban befolyásolhatja ingatlanod értékét is, ezért nem mindegy, milyet választasz.

2020-10-03

Paradicsom fagyasztása – Jó ötlet vagy nem?

A paradicsom fagyasztása valóban jó ötlet vagy sem? Lehet fagyasztani a paradicsomokat, érdemes fagyasztani a paradicsomokat? Mindent elmondunk a paradicsom fagyasztásáról!

2020-10-14

Így készíthetsz tartósítószer nélkül házilag almalevelet!

Almalé készítése házilag, nézzük, hogyan készíthetünk isteni finom almalevet saját kezűleg, a házi almalé elkészítésének menetét mutatjuk meg nektek!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


hipertóniás oldat (hiperozmotikus oldat)

olyan oldat, amelynek egy másik oldathoz viszonyított ozmózisos nyomása nagyobb, pl. az... Tovább

báb

számos, teljes ->átalakulással fejlődő ->rovarfajra jellemző stádium, amelyben a ->lárva... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Házi kert