Hogyan lehet eredményesen távol tartani a macskákat kertemtől? Szuper, bevált ötletek a macskák távol tartására

hirdetes

Macskák távoltartása a kerttől

Szélesi Ferenc - Főkertész
Így tarthatod távol a macskákat

Az első, és legfontosabb, amit meg kell tennünk az az, hogy készüljünk fel a macskák érkezésére, nehezítsük meg, vagy legjobb esetben akadályozzuk meg a macska számára a kerítésen való átjutást! Persze, ez nem egyszerű dolog, és én soha nem is használnék például szögesdrótot, de a tüskés növényzet már megoldást nyújthat. 

Ha a macska bejutott a kertünkbe, akkor ügyeljünk arra, hogy ne találjon a kertben be nem ültetett, szabad földfelületet, ha ugyanis nem talál, akkor sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy a mi kertünket fogja cicavécének használni. A macskák a szabadon hagyott, száraz, porhanyós földre úgy tekintenek, mint ideális macskaalomra. Ha kertünkben murvás terület is van, akkor cseréljük le a murvát inkább olyan kőzúzalékra, vagy kavicsra, amire nem szívesen lép rá a macska, mert az szúrja a lábát. 

Jöjjön tehát az a 11 tipp, ami sikeresen távol tartja a macskát a kerttől! Ismételten elmondom, amit az elején, macskabarátok vagyunk, szóval nem fogjátok megtalálni a tippek között a különböző mérgeket, illetve azokat a megoldásokat, amik a macska testi épségét veszélyeztetik!

hirdetes

Amit a macskák nem szeretnek

  • Ugatós kutyák – A legbiztosabb megoldás, ha szerzünk egy kutyát, aki ugat is, nem csak szeretgeti a macskákat. 
  • Csirkeháló – A macskák nem szeretik a csirkehálókat, sem a műanyagat, sem pedig a fémet, érdemes a veteményesünk fölött elhelyezni ilyen hálót. 
  • Tüskés növényzet – Mi sem szeretünk rózsaágakon járkálni, a macskák sem! Érdemes a kert határvonalaira szedret, málnát, vagy bármilyen más szúrós cserjét ültetni. Illetve fektethetünk a földre rózsa-, vagy akácágakat is, de ezt csak akkor, ha gyerek nincs a kertben. 
  • hirdetes
  • Sziklakerti kövek, mulcs – A sziklakerti kövek, és a mulcs is jó megoldás lehet, ugyanis nem szívesen lépkednek ezeken a cicák. 
  • Mozgásérzékelős vízpermetező, vízipisztoly, vízágyú – Ülhetünk a kertben vízipisztolyt tartva, és spriccelhetjük a cicákat, akik odatévednek, de mindig nem tudjuk felügyelni a területet. A mozgásérzékelős vízpermetező viszont ideálisabb megoldás lehet. 

Szagok, amivel távol tarthatjuk a macskákat 

Vérliszt alapú trágyák, fokhagymagerezdek, levendula, csobormenta, kerti ruta, fahéj, citrusok, molyirtó, de érdemes próbálkozni a Coleus canina névre hallgató macskaűző növénnyel is. 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni nektek, ha pedig van ötletetek ezeken kívül, osszátok meg velünk Facebook oldalunkon! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-12

Mire érdemes odafigyelni egy sziklakert kialakításakor? Most segítünk!

Szeretnél Te is egy sziklakertet udvarodba, kertedbe, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Mostani cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amire érdemes odafigyelned!

2021-06-15

Kertjeink kimagasló szépségei – ismerd meg Te is a díszhagymákat

A díszhagymák kertjeink olyan elterjedt növényei, amiket egyáltalán nem haszonnövényként ültetünk, mégis, lila „labdáikkal” remekül mutatnak területeinken.

2021-06-13

Hogyan termessz egészséges zöldégeket konyhakertedben? Most segítünk!

Te is szeretnél ropogós, egészséges zöldségeket termeszteni konyhakertedben? Mostani cikkünkben elmondjuk, mikre érdemes odafigyelned konyhakertedben!

2021-06-07

Mire figyelj oda virágoskertedben júniusban?

A jó időben nem csak veteményeseinkre, de virágágyasainkra is megfelelően oda kell figyelni. Mutatjuk, miket érdemes szem előtt tartanod júniusban kertedben!

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-18

A fákat körülölelő növény – ismerd meg a kerti sarkantyúkát

A kerti sarkantyúka népszerű gyógynövény, mely piros vagy narancssárgás szépségével könnyedén körülöleli a fákat, növényeket. Most ismerd meg őt Te is!

2021-05-14

Hogyan tudsz segíteni egy madárfiókának kertedben? Mutatom, mivel nem fogsz neki ártani!

Ha egy madárfiókát látunk kertünkben, az első gondolatunk az lehet, hogy segítsünk neki. Ugyanakkor figyelnünk kell, hiszen néhány dolog ártani fog a fiókának.

További cikkek ebben a témában


dezoxiribonukleinsav (DNS)

valamennyi sejtben előf., a fehérjék mellett a legfontosabb makromolekula. A molekula törzsét... Tovább

kombinátor

több talajművelő eszköz olyan kombinációja, amely eredményesen alkalmazható a szántott... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Házi kert