2015 április 22 - a Föld napja

Ma van a FÖLD napja

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Minden évben április 22-én tartják a Föld napját, melynek részeként a világ minden táján akciókkal hívják fel a figyelmet a környezet megóvására.

A Föld napja 2015

Mint ahogy a Föld napja alapítvány történeti leírásából kiderül, az első rendezvényt Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották, 1970 április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Húsz évvel később Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit – a bioszféra pusztulását, az ipari szennyezést, az őserdők irtását, a sivatagok terjeszkedését, az üvegházhatást, az ózonlyukakat, a veszélyes hulladékokat, a túlnépesedést, a savas esőt, az óceánok szennyezettségét stb. – látva kezdeményezték, hogy az 1990-es évek a környezet évtizedeként a közös felelősségre hívják fel a figyelmet- ekkor vált világméretűvé a mozgalom.

A Föld napja 2015

Miközben nyári utazásunkat tervezgetjük íme egy kitűnő lehetőség egy kissé körülnézni saját házunk táján is . A környezettudatosság szellemében kínál fantasztikusan gazdag magyarországi programot a Föld Napja Alapítvány:

 

“1. Idén a Nemzetközi Föld Napja Hálózat a városok zöldítését tűzte célul, a Föld Napja Alapítvány ehhez településeink zöldfelületének bővítésével és hasznosításával csatlakozik: termesszünk haszonnövényeket erkélyen, társasház, iskola, étterem udvarán, saját vagy közösségi kertben. Zöld, üde, szemet nyugtató látvány, és a jutalom a saját termésű fűszer, gyümölcs, zöldség a klímabarát tányéron - hogy tudd, mit eszel.

 

2. Klímabarát tányér = húsmentes hétfő mozgalom! Csatlakozz, segítünk. Mindenkire számítunk: iskolai büfé, menza, munkahelyi étkezde, kifőzde, étterem, szállodalánc, civil közösségek, baráti társaságok, családok - tegyünk többet. Minden csatlakozó a húsmentes Föld napján legalább 2 kg-mal csökkentheti a légkör szén-dioxid-terhelését. Ha félmillióan csatlakozunk, akkor egyetlen nap alatt 2 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe. Csatlakozz, ne csak ezen az egy napon! Tégy az éghajlatváltozás ellen. Te is felelős vagy közös jövőnkért. Egészségesebb étrend = kisebb ökolábnyom!”

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

69/2007. (VII. 27.) FVM rendelet

az egyes állatok szaporításának, a szaporítóanyag felhasználásának, valamint behozatalának... Tovább

előhajtatott burgonya

a burgonya 1—2 héttel korábban betakarítható, ha a vetőgumót kiültetés előtt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek