Egy napos kirándulások Londonból - Fedezd fel Anglia legszebb városait

hirdetes

1 napos utazások Londonból, ha főváros környékét is felfedeznéd!

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nem számít, mennyire szereted Londont, egy kis vidéki levegő mindig jót tesz! Ha több napra látogatsz Londonba, akkor érdemes körülnézned a közeli városokban is, hiszen mindegyiknek meg van a maga bája, teljesen eltérnek London nyüzsgésétől! Londonból több lehetőséged is van 1 napos kirándulásokat szervezni, mutatjuk a lehetőségeidet:

utazások Londonból

Egy napos kirándulások Londonból

London annyira zsúfolt, hogy akár egy életen át is felfedezhetjük – de ahogy a főváros lakói gyakran éreznek ellenállhatatlan késztetést a távozásra, úgy Te is késztetést érzel majd az idilli környékbeli városok felfedezésére is. Íme az öt legjobb menekülés a Big Smoke-tól, Brighton strandjaitól Bath és Canterbury történelmén át a festői Cambridge-ig és Oxfordig. Van hova mennünk, mit együnk, és mit tegyünk, ha mindegyikhez eljutunk, mert London legjobb része néha az, hogy mindent magunk mögött hagyunk. További késedelem nélkül ezek a legjobb egynapos kirándulások Londonból.

BRIGHTON

Brighton

London kedvenc tengerparti üdülőhelye, a színes mólóiról ismert Brighton mindössze egy óra vonatútra található. Annyi látnivalót kínál egy nap alatt, hogy akár két éjre is megszállhatunk itt – és ha igen, akkor rengeteg remek butikfogadó található, ahol eltölthetjük az éjszakát, mint például a gyönyörű Hotel Du Vin.

A királyi pavilontól, egy pseudo-keleti örömpalotától az 1700-as évek végén a herceg régens, később IV. György király által, a képeslapos sétányig és a három mérföld hosszú, szórakoztató Brighton mólóig rengeteg a választék látnivalók terén. A városban mindenképpen nézd meg a Lanes nevű szűk sikátorokat: rengeteg kávézót, régiségboltot, független ruhaboltot és galériát találhatsz, amelyeket átböngészhetsz, mielőtt visszaszállnál a vonatra.

BATH

BATH anglia

A nyom a névben rejtőzik! Nagy-Britannia legtörténelmibb fürdővárosába ugyanazért az okból érdemes ellátogatni, amiért az emberek évszázadok óta kedvelik: hogy élvezzük a híres melegforrások gyógyító tulajdonságait. Feltehetően egy ősi kelta király fedezte fel a helyet, a rómaiak i.sz. 50 és 300 között később igényes szaunákat, templomokat és fürdőházakat építettek a termálvizek köré, amelyek ünnepelt romjai ma is látogathatóak. Gyönyörű fürdőket találhatunk, mint például a Roman Baths, de ne töltsön túl sok időt a méregtelenítéssel, mivel Bath számos más csodás látnivalót kínál, mint például a csodálatos antikolás, étkezés, vásárlás és gyönyörűen megőrzött grúz építészet. A város korabeliségének megőrzése valami elképesztő! 

hirdetes

hirdetes

CANTERBURY

canterbury

Mintha egy teljesen más országba csöppennénk, ha Canterburybe érkezünk! A canterburyi katedrálisnak és az anglikán egyház székhelyének otthont adó Canterbury Anglia egyik legszebb történelmi városa és egyik legszentebb zarándokhelye. Bár a város nagy részét elpusztította egy 1942-es második világháborús légiriadó, sok római és angolszász korszak maradt meg, és sok vonzó, nem vallásos műemlék. Tégy egy történelmi folyami túrát, látogass el a Római Múzeumba, és állj meg vacsorázni a csodálatos Goods Shed-ben, egy átalakított viktoriánus vasúti teherszállító üzletben, amely jelenleg a legkiválóbb termelői piacnak és étteremnek ad otthont, ahol csak a legfrissebb termékeket szolgálják fel. Isteni.

CAMBRIDGE

cambridge


A cambridge-i látogatás egy látogatás Európa egyik legrégebbi tanulási központjában – az első főiskolát 1284-ben alapították, és az öregdiákok között több évszázados zsenik, mint John Milton, Stephen Hawking, Iris Murdoch, Charles Darwin és Isaac Newton. A kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik a King’s College Chapel, az Egyesült Királyság legkiválóbb példája a késő gótikus merőleges építészeti stílusnak (a művészet szerelmesei nézzék meg Ruben 17. századi Mágusok imádatát, amely a főoltár mögött lóg), és igazából az összes főiskola. Tavasszal és nyáron élvezzük a Backs-et, a smaragdzöld pázsitok mérföld hosszú sávját a Cam folyó partján, és mindenképpen menjünk el egy „punt”-ra – egy kört egy hagyományos fa, lapos fenekű csónakkal. A város ősi könyvesboltokkal, hagyományos fogadókkal és finom éttermekkel teli kocsmáival zsúfolt keskeny utcácskái egyformán izgalmasak sétára és betérésre.

OXFORD

oxford

Bár a 12. századra nyúlik vissza, Oxford neve, akárcsak Cambridge, egyet jelent az egyetemével, amely 1263-ban alapított 38 főiskolából áll. De ez a hihetetlen építészet, amely évszázadok óta minden angol stílust átvett, ez a szemek ünnepe csodálatos sétálóvárossá téve Oxfordot. A múzeumok – a több mint 300 éves Ashmolean-tól az évszázadokkal újabb Modern Art Oxfordig – kiválóak, képzőművészeti és kortárs installációk tárházának adnak otthont. Még a kocsmák is csodálatos helyszínek: a 13. században még álló Bear Innben inni szinte olyan, mint egy kocsmában a Trónok harcából, az St. Cross College épülete pedig teljesen a Roxfortra emlékeztet majd! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hemofiluszok okozta betegségek

e baktériumok okozta betegségeknek főként sertésben és tyúkban van jelentőségük. 1.... Tovább

Original (RUH 125RM)

Napraforgó Cél: étkezési, madáreleség Leírás:Hypokotiljának antociánossága nagyon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek