A legszebb évelő virág: a liliom ültetése, és gondozása- részletes útmutató liliom ápolásához, liliom ültetés tudnivalók

hirdetes

A legszebb évelő virág: a liliom ültetése, és gondozása- részletes útmutató

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A liliomot évszázadokon keresztül a világ egyik legszimbolikusabb, legszebb és legnépszerűbb virágaként- most pedig kerted éke is lehet ez a csodás növény, ami ráadásul évelő, ami azt jelenti, hogy nem kell minden évben újraültetned! Szakértői útmutatónkban bemutatjuk, hogyan ültetheted el, és gondoskodhatsz megfelelően a liliomokról.

A liliom szakértő gondozása

Milyen liliomot ültessek?

Rengeteg féle liliom van, nem meglepő, ha nem tudsz választani köztük. Az évelőnek sokféle jelentése van a kultúrától és a színtől függően. A sárga az örömöt és az egészséget, a piros a romantikát és a szenvedélyt, a narancs a magabiztosságot és a gazdagságot, a világos rózsaszín pedig az eleganciát és a nagylelkűséget jelenti. Bármilyen liliomot is választasz, lenyűgöző színt, és formát adsz kertedhez. Érdemes lehet utána nézni a különböző liliomfajták igényeinek is, mielőtt eldöntöd, hogy melyiket ültesd el!

Hogyan ültessünk liliomot?

Magról is lehet liliomot termeszteni, de mivel ez időigényes folyamat, ritkán szokták alkalmazni ezt a procedúrát. Akár hét évig is eltarthat, amíg az évelő virágot hoz. A liliomot általában hagymás formában, cserépben szokták vásárolni, és úgy kiültetni. Mikor kell kiültetni? Az utolsó fagy után kell elültetni a liliom hagymákat! Hogyan? Egyszerűen csak áss egy gödröt, amely valamivel szélesebb, mint a jelenlegi cserép, és kétszer-háromszor olyan mély, mint amennyi az hagyma magassága. Óvatosan távolítsd el a növényt a cserépből. Helyezd a növényt a talajba ugyanolyan mélységben, mint a cserépben, töltsd fel laza talajjal, majd alaposan öntözd meg a növény alapját! Egyes liliomok támasztást igényelhetnek! 

hirdetes

Hogyan kell gondozni a liliomokat?

Bár minden liliomfajtának megvannak a maga sajátos termesztési követelményei, bizonyos igények az összes (vagy a legtöbb) fajta esetében megegyeznek. A liliomok, bár úgy néznek ki, mintha nyűgös, kényes növények lennének, de valójában meglehetősen könnyű őket termeszteni. A kevés karbantartást igénylő növénynek csak rutinszerű gondozásra van szüksége ahhoz, hogy a szabadban vagy cserépben boldoguljon. Nézzük részletese, mire van szüksége a növénynek, azaz hogyan kell gondozni a liliomot!

hirdetes

Milyen a megfelelő talaj a liliomok számára, mennyi locsolást, és napfényt igényelnek? Lapozz, és mutatjuk a részletes, szakértői útmutatást a liliomok gondozásához! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-09-19

Klímával fűtesz? - Ilyen hatással lesz a szobanövényekre!

A klímaberendezések hajlamosak kiszárítani a levegőt, ami negatívan befolyásolhatja a szobanövényeket. A száraz levegő stresszt okozhat a növényeknek.

2023-09-27

Unod a megszokottat? Itt van 5 nagyon különleges árvácska fajta

Az árvácskák nyáron, tavasszal, és ősszel is ültethetőek. Tedd színessé a keretedet a legszebb, legkülönlegesebb árvácskákkal. Fekete, fehér, vagy piros?

2023-09-19

Termesszünk dísztököt, hogy tudjunk mivel dekorálni a szezon alatt!

Az őszi időszak egy igazi ajándék a kertészek és a dekoráció kedvelői számára. Ebben az időszakban megjelennek az aranyszínű falevelek, a melegítő teák és a színpompás dísztökök.

2023-09-19

A Balaton-felvidék 5 mesés kirándulóhelye, amely ősszel is elkápráztat

Ha beköszönt az ősz akkor én személy szerint, imádom felfedezni a Balatont, a friss levegő és őszi illat, ami ilyenkor az erdőkben és a hegyekben érződik, mind-mind magával ragad

2023-09-26

5 őszi virág a veranda, terasz tökéletes dekorációjához

Kiüríteni a nyári cserepeket, és elrakni a garázs mélyére az ősz beköszöntével? Na még mit nem! Vannak csodaszép őszi virágok is, amik feldobják a verandákat...

2023-09-27

Így védekezz az leggyakoribb őszi kertészeti betegségek és kártevők ellen

Az őszi időszakban számos betegség és kártevő is felüti a fejét. Ahhoz, hogy megőrizzük növényeink egészségét, fontos ismernünk és kezelnünk ezeket a problémákat

2023-09-25

Így metsszük meg októberben a ribiszkét és az egrest

Október a kerti metszések hónapja, így a ribiszkét és az egrest is javasolt megmetszeni ebben az időszakban: mutatjuk, milyen metszési lépéseket kövess te is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

zab (Avena sativa L.)

a -> pázsitfüvek családjába tartozó, Elő-Ázsiából származó faj. Világszerte elterjedt,... Tovább

takarmánykonyha

régebben a takarmány különleges előkészítésére (pörkölés, főzés, szénatea-készítés... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés virág