Legszebb levendulamezők Magyarországon - Hazánkban számos helyen találkozhatunk levendulával, ezért összegyűjtöttük most nektek a legszebb magyar levendulamezőket, amiket látnod kell neked is idén!

hirdetes

Ezek Magyarország legszebb levendulamezői, amiket látnod kell idén nyáron

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Magyarország lenyűgöző tájai és természeti szépségei közül az egyik legvarázslatosabb és legillatosabb élményt a levendulamezők nyújtják. Idén nyáron érdemes felfedezni a hazai levendulaföldeket, ahol a lila virágok tengerében barangolva olyan érzés keríthet hatalmába, mintha egy mesés varázslat birodalmában járnál. Ebben a cikkben bemutatjuk Magyarország legszebb levendulamezőit, amelyeket mindenképpen érdemes felkeresned a nyári szezonban.

Levendulamezők Magyarországon

Magyarország legszebb levendulamezői: Tihanyi levendulás

A 1920-as évek közepén Bittera Gyula, híres gyógynövényszakértő, Franciaországból származó szaporítóanyaggal telepítette az első levendulás ültetvényt Magyarországon. Ezzel indult el az ipari célú levendulatermesztés az országban. A tihanyi levendula kiemelkedő sikere mellett a kommunizmus idején a telepítvény pusztulásnak indult. Azonban 1986-tól kezdve Zátonyi Zsigmond és Zátonyi Szilárd átvette és gondozásba vette az elhanyagolt területet, majd új területeket is bevonva újraindították a levendulatermesztést. Napjainkban már közel harminc hektáron terül el a levendulamező a tihanyi félszigeten, lenyűgöző látványt nyújtva a látogatóknak és a levendula egybeforrt Tihannyal.

Szedd magad levendula akció Tihanyban: 2023. június 16 – július 2.

Magyarország legszebb levendulamezői: Dörgicse Levendárium

Dörgicse településén a Balaton-felvidék egyik lenyűgöző ékessége található, a Levendula Major. Ezt a különleges helyet dr. Demján Ildikó álmodta meg, aki orvos-természetgyógyász, gyógynövénytermesztő és nemzetközi aromaterapeuta. Az első levendulatövek elültetése óta, a majorság területe 7 hektárra nőtt. Közel 30 különböző levendula- és gyógynövényfajta, valamint számos szolgáltatás várja a látogatókat.

hirdetes

Szedd magad levendula akció Dörgicsén: 2023.június 24 – július 2.

Magyarország legszebb levendulamezői: Kőröshegyi levendulás

2012-ben alapították meg a gazdaságukat a tulajok Kőröshegyen, a Balaton déli partján, és azóta elkötelezett hívei az erős és egészséges növények nevelésének. Szeretnék megosztani a levendulabokrok gyönyörű virágait és a velük táruló mesés balatoni panorámát minden látogatóval.
Egész évben szeretettel várnak minden levendularajongót, virágimádót, felfedezőt, nyaralót és túrázót – kutyával együtt! Ha szeretnéd saját otthonodat díszíteni kézzel aratott balatoni levendulával, akkor náluk megteheted!

hirdetes
A birtok tavasszal, tulipán- és nárciszvirágzás idején, valamint nyáron, a levendulavirágzás időszakában látogatható. Várnak mindenkit, hogy megtapasztalják a levendulamezők varázslatos szépségét és élvezze a lélegzetelállító balatoni kilátást!

Szedd magad levendula akció Kőröshegyen: júniustól augusztusig

Magyarország legszebb levendulamezői: Daruszentmiklós levendulás

A Smaragdfarmon olyan házi készítésű, magas minőségű termékekkel találkozhatsz, amelyek igazi kincsek a kedvelői számára. Köszönhetően méhészetüknek, friss, termelői mézet kínálnak, míg fürjtenyészetük egészséges tojásokkal gazdagítja az érdeklődők asztalát. A Smaragdfarmon francia és angol típusú levendulával ismerkedhetsz, melyek minden évben júniusban kezdik virágzásukat. A helyszínen lehetőség van levendulát szedni, a természetben feltöltődni, kincskereső játékon részt venni, fotózkodni, bárányokkal barátkozni és házi termékeket megkóstolni vagy vásárolni.

Szedd magad levendula akció Daruszentmiklóson: 2023.06.10 - 2023.07.02

Ne hagyd ki ezeket a csodálatos levendulamezőket, amelyek idén nyáron várják a látogatókat Magyarországon. A levendula mezején sétálva újraéled a gyermeki álmok varázsa, miközben az illat és a színek kavalkádja elragadja az érzékeidet. Fedezd fel ezt a természeti csodát, és hagyd, hogy Magyarország lenyűgöző levendulamezői felejthetetlen élményekkel gazdagítsák a nyári vakációdat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

22/2006. (V. 17.) EüM-FVM-KvVM együttes rendelet

a biocid termékek elõállításának és forgalomba hozatalának feltételeirõl... Tovább

malacnevelő képesség

fontos értékmérő tulajdonság, a koca "anyai" teljesítményéről tájékoztat, amit a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek