A nyár utolsó hónapjában a kertben a metszésé az egyik főszerep, így érdemes nem elfelejteni a levendula, rozmaring és akác metszését, mutatjuk a lépéseket hozzá!

hirdetes

Ne felejtsük el még augusztusban megmetszeni a levendulát és a rozmaringot!

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A nyár utolsó hónapjában, amikor a virágok ragyognak, és a kertek tele vannak élettel, fontos gondoskodni növényeink megfelelő gondozásáról. A levendula és a rozmaring két olyan aromás és dísznövény, amelyek nem csak a kert szépségét növelik, hanem kulináris és illatos használatukkal is kitűnnek. Az augusztus kiváló időpont a metszésre, amelynek során frissülnek fel és megerősödnek ezek a kedvelt növények.

Levendula metszés

A levendula és rozmaring metszése augusztusban

A levendula és a rozmaring gondozása középpontjában a metszés áll. Az augusztusi metszés segít megőrizni a növények formáját, serkenti az új növekedést és hozzájárul az egészségesebb növények kialakulásához. Azonban fontos megjegyezni, hogy a levendula és a rozmaring eltérő módon reagál a metszésre.

Levendula metszése augusztusban

A levendulának rendszeres metszésre van szüksége az egészséges és gazdag virágzás érdekében. Az augusztusi metszés ideális azért, mert a virágok már elvirágzottak vagy elhalványultak, és így könnyen beazonosíthatók az új hajtások. Vágjuk vissza a levendula növényt úgy, hogy az új hajtásokon legalább 5-7 cm-es maradjon a zöld rész. Ez serkenti az új növekedést és a bokrok kompakt formájának megőrzését.

hirdetes

Rozmaring metszése augusztusban

A rozmaringot is érdemes megmetszeni, hogy az növekedése és formája is szép maradjon. Az augusztusi metszés során távolítsuk el az elhalványult vagy elszáradt hajtásokat. Ugyanakkor vegyük figyelembe, hogy a rozmaring lassabban nő és érzékenyebb a metszésre, mint a levendula. Könnyen túlzásba lehet esni a metszéssel, ezért célszerű finoman és óvatosan elvégezni, hogy a növény ne sérüljön meg.

hirdetes

Akác metszése augusztusban

A cikkben említett szövegben szó esik az akác metszéséről is. Az akác egy gyorsan növő fa, amely a kertekben szépen díszíthet. A 20 centiméterre történő metszés lehetővé teszi az új hajtások kialakulását, és megőrzi a fa kompakt formáját. Az akác metszése segít a növénynek megerősödni és egészségesen fejlődni.

A nyár utolsó hónapjában ne feledjük el metszeni 

Az augusztus az ideális időszak a levendula, rozmaring és akác metszésére. A gondoskodás ezen formája segít megőrizni a növények szépségét és egészségét, valamint elősegíti az új növekedést és a következő szezon virágzását. Ne felejtsük el finoman megmetszeni a levendulát és a rozmaringot, és ügyeljünk arra, hogy az akácnál a megfelelő hosszúságú metszési irányelveket kövessük. Ezzel a gondoskodással kertünk továbbra is díszíteni fogja környezetünket és örömet szerez majd nekünk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

expanziós fázis

a növényi sejtek növekedésének az a szakasza, amelyben a sejt a tér minden irányában... Tovább

vizeletvizsgálat

Fontos diagnosztikai módszer,amely nemcsak a húgyszervek megbetegedéséről is felvilágosítást... Tovább

Tovább a lexikonra
kert