legpihentetőbb magyar hely, világ legpihentetőbb helyei, magyar hely a világ legpihentetőbb helyei között

A világ legpihentetőbb helyei közé került ez a magyar hely

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Spa Seekers nevű wellness-élményekre specializálódott weboldal egy friss kutatást végezett annak érdekében, hogy megtalálja a világ legpihentetőbb úti céljait. Az elemzésben azt vizsgálták, hogy mely helyszíneken említik a leggyakrabban a "pihentető" szót az online utazási értékelésekben. Magyarország büszkén szerepel a legjobbak között, és a Széchenyi Gyógyfürdő is helyet kapott a rangsorban.

legpihentetőbb magyar hely

Az elsők között szerepel ez a magyar hely a legpihentetőbb helyek között a világon!

Egy olyan nemzetközi weboldal, amely a wellness-élményekre szakosodott, most megmutatta, hogy Magyarország melyik helye került be a világ legpihentetőbb úti céljai közé. A Spa Seekers nevű weboldal egy érdekes kutatást végzett, amelyben azt vizsgálták, hogy az online utazási értékelésekben milyen gyakran szerepel a "pihentető" kifejezés. Azok a helyszínek, amelyekre a legtöbbször használták ezt a kifejezést, lettek az országgyőztesek, majd ezekből készült egy globális és regionális rangsor.


Izland lett a nyertes

Az első helyezett a világhírű izlandi geotermikus gyógyfürdő, a Kék lagúna lett, amelyet nem kevesebb mint 4050 alkalommal említettek a "pihentető" szóval az értékelésekben. Az izlandi természeti csoda mellett fényűző wellnesslétesítmények, szauna és gőzfürdő gondoskodnak a tökéletes pihenésről, és a híres fehér iszapot bőrmegújító és mélytisztító kezeléseknél használják.

A második helyezett a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda lett, amelyet 3581 alkalommal említettek a "pihentető" kifejezéssel. Ez a fürdő a magyar főváros egyik gyöngyszeme, és egy igazi wellness-oázis, ahol a vendégek kikapcsolódhatnak a gyógyvizekben és a szaunákban.

Az angliai Thermae Bath Spa a harmadik helyezést szerezte meg 3457 említéssel. Ez az elegáns fürdő egy valódi csemege azoknak, akik a gyógyulást és a pihenést keresik.

A kutatásban nem csak gyógyfürdők kaptak helyet a legpihentetőbb helyek között, hanem olyan természeti kincsek is, mint a franciaországi Luxembourg-kert, a szingapúri Gardens by the Bay és az ausztráliai Royal Botanic Gardens Victoria.

A kontinensek között Európa lett a legpihentetőbb

Európa bizonyult a legpihentetőbb kontinensnek, ahol a tíz legjobb úti cél közül hat található. Az Európát Észak-Amerika követte nyolc hellyel a legjobb huszonöt között, köztük olyan helyekkel, mint a costa ricai Tabacon Hot Springs, a kanadai Stanley Park és az Egyesült Államokbeli Strawberry Park Hot Springs.

Így alakult az első tíz helyezett listája:

1.    Kék lagúna, Izland (4050 említéssel)


2.    Széchenyi Gyógyfürdő, Magyarország (3581 említéssel)


3.    Thermae Bath Spa, Anglia (3457 említéssel)


4.    Luxembourg-kert, Franciaország (1828 említéssel)


5.    Retiro park, Spanyolország (1781 említéssel)


6.    Gardens by the Bay, Szingapúr (1138 említéssel)


7.    Hanmer Springs Thermal Pools, Új-Zéland (1113 említéssel)


8.    St Stephen’s Green park, Írország (1104 említéssel)


9.    Jardin Majorelle, Marokkó (1061 említéssel)


10.    Royal Botanic Gardens Victoria, Ausztrália (950 említéssel)


A Széchenyi Gyógyfürdő szerepel a legjobb gyógyvizek rangsoroló listáin, és méltán büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország is található a világ legpihentetőbb helyei között.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Solar

Lucerna Cél: extenzív típusú szálastakarmány Leírás:Felálló bokorformát mutató... Tovább

országos előrejelzés

az —>előrejelzésnek az a formája, mely az ország nagyobb területeire (tájegységekre) v.... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés