A világ 10 legokosabb kutyafajtája

A világ 10 legokosabb kutyafajtája

Szélesi Ferenc - Főkertész, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Okos kutyafajták

8. Papillon

Okos és aranyos kutya (pillangóra emlékeztet hatalmas füleivel és szőrzetével), boldog, barátságos, kalandos kutya. Nem lehet félénknek vagy agresszívnak nevezni. 

7. Labrador Retriever

Ideális házi kutya, kedves, engedékeny természetű, alíg várja, hogy szeretgessék, egyáltalán nem agresszív. Szelídsége mellett intelligenciája és alkalmazkodóképessége is kiemelkedő. 

6. Shetlandi juhászkutya

Hűséges, szívélyes kutyafaj, jó társa az embernek. Nagyon intelligens, élénk és könnyű kiképezni, a shetlandi juhászkutya egyike a világ legokosabb kutyafajtáinak. Intelligenciájukból fakadóan szükséges, hogy el tudják foglalni magukat. 

5. Dobermann

Nagyon lelkes, energikus, szuper-erős és kitartó kutyafaj. Lojális, toleráns és szeretetteljes a családdal. Magas szintű kiképzést bír el, mert intelligens. Kíváló őrző-védő kutya, nem igényel erre a célra külön kiképzést. 

4. Golden Retriever

Kedves, könnyen nevelhető, intelligens kutya, nagy vonzóerővel. Türelmes, szelíd természete miatt könnyen kiképezhető. Odaadó és magabiztos, kedvelt családi kutya. Kíválóan teljesítenek versenyeken, jó vadászkutyák, nyomkövetők. A golden retrivier szeret és jól tud úszni. Nézzük a dobógosokat!

3. Németjuhász 

Lojális munkakutya, bátor, buzgó, figyelmes. Vidám, engedelmes és szívesen tanul. Nyugodt, magabiztos, komoly és okos. Rendkívül hűséges, nem gondolkoznak, amikor a gazdit meg kell védeniük. Jó tanulási képességeik vannak. Gyakran használják rendőr-kutyának is. 

2. Uszkár

Az uszkárokat valaki vagy imádja, vagy nem - szerethetősége nagyon megosztja az embereket. Büszke, kecses állat, nemes és jó természetű. Rendkívül intelligens, tanítható, nyugodt kutyafajta. Érzékeny az emberi hangra, nem bírja a durva fegyelmet. 

1. Border Collie

Nagyon intelligens, magas fokon kiképezhető. Ez az egyik legkeményebben dolgozó kutyafaj. A border collie általában a kutya-versenyek győztese, sportos, engedelmes, jó pásztorkutya. És persze kíválóan frizbizhetsz vele! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Pandémia

Magyar Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma Országos Tisztifőorvosi... Tovább

bürökmérgezés

a bürök fiatal hajtásainak elfogyasztásakor az állatokban remegés, nyálzás, hányás,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok