Remote munkát keresel? Ezek a legjobb és a legrosszabb helyek rá a világban!

hirdetes

Remote munkát keresel? Ezek a legjobb és a legrosszabb helyek rá a világban!

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Közeledik a nyár és talán már Te is elgondolkoztál rajta, hogy milyen lehet az, ha a vakációnak sosincs vége, hanem ha mindig a medencepartjáról, vagy álmaid városából dolgoznál továbbra is az otthoni irodádnak? Most összegyűjtöttük mely városokban a legjobb letelepedni, ha remote munkát végzel, és melyek azok, ahol a legnehezebb digitális nomádként boldogulni!

távmunka a világon

A legjobb és legrosszabb helyek remote munkára a világon


Merre is érdemes indulni, ha remote munkád van és bárhonnan dolgozhatsz a világban? A nyár beköszöntével talán Te is egyre többet elgondolkodsz ezen, hogy valahova máshova helyeznéd az otthoni irodádat és kiszakadnál a négy fal közül. De hova?

Egy online kutatás megvizsgálta a világ hatvan nagy városát és ransorolta őket az alapján, hogy mennyire élhetőek azok számára, akik digitális nomádként, remote munkával szeretnének ott boldogulni. A tényezők a rangsorolásban elsősorban olyanokat alapultak mint az internet sebessége, a kiberbiztonság vagy a szállásköltségek, de természetesen a kávé árakat is összehasonlították és a turisztikai látványosságok sem maradhattak le a sorról, hamár összekötnénk a nyaralást a munkával.

Legjobb hely remote munkára: PORTO

A kivizsgálások során, azt a következtetést vonták le, hogy a legjobb hely Európán belül, ahol távmunkát érdemes végezni, az Portó. Portóban a második leggyorsabb az internet a kontinensen és a kiberbiztonság is szilárd, ugyanakkor rengeteg kávézó van, minden sarkon 2 is, ahol könnyedén elvégezhetjük a munkánkat és a látnivalókból sem szenvedünk hiányt. Hatalmas az Airbnb-választék és összesen több mint 4000 kiadó ingatlanból tudunk választani.

hirdetes

A hétvégéken csodás helyeket fedezhetsz fel, rengeteg gyöngyszeme van Portugáliának, ahová egyszerűen el lehet jutni, és ne felejtsük el azt sem, hogy a munka is jobban megy egy-egy portói mellett!

hirdetes

Második helyen Valencia, harmadik pedig Barcelona

Portótól nem kell sokat utazni és a második és a harmadik helyezett városba is könnyedén eljuthatunk, amelyek nem más, mint Valencia és Barcelona, a spanyol kedvencek. Valencia minden szempontnak tökéletesen megfelelt a vizsgálaton és plusz pont, hogy évente 2701 órát süt a nap, ebben viszont Barcelona erősebb, hiszen 6576 órával büszkélkedhet Gaudi városa. A spanyol Lyon városa is felkerült a listára, amelyről alacsony kávéáraival és olcsó tömegközlekedésével emelkedik ki.

A listára még Lisszabon, Nápoly, Marseille, Párizs, Milánó és Madrid fért rá.

Hová ne költözz távmunkáért

A tiltólista szerint semmiképp ne költözzünk Pakisztánba, ezen belül is kerüljük Lahort, Karacsit és Faiszálábádot, hiszen nem magas a kiberbiztonság sem és iszonyat lassú az internet is. További ne ajánlják még a görögországi Pátrát, a német Hamburgot, a török Ankarát és a holland Rotterdamot sem ajánlják, ahogyan Mumbait és Limericket sem.

Ezek közül a legtöbb a magas megélhetési költségek miatt esett ki a versenyből, így aki amerikába vágyik, annak sem New Yorkban, Chicagoban vagy Los Angelesben érdemes kezdenie.

A magyar főváros a huszonnegyedik helyre került az ajánlott remote munka helyszínek listáján, de Debrecen és Miskolc is felkerült rá.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

zsúfoltság

A gazd. -os állattartás és áll. egyik feltétele, hogy megfelelő alapterület álljon az... Tovább

Gyomirtó Primextra Gold 720 SC

Szelektív alapgyomirtó szerként alkalmazható mindenfajta kukoricában.Hatóanyag: 400 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek