Mivel etessem a madarakat? Melyek a legjobb madáreleségek? 7 legjobb madáreleségek télre

A legjobb madáreleségek: 7 dolog, amit adj a madaraknak télen

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A természetes vetőmagforrások télen kimerülnek, a madarak éhesek. Tudtad, hogy az extra etetés segíti a felkészülést a tavaszi párzásra, így te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy több madáréneket hallgathatunk tavasszal? De milyen eleséggel készülj a télre, miket tegyél az etetőbe? Mutatjuk a legjobb madáreleségeket a télre!

A legjobb madáreleségek télre

#1. A legjobb madáreleségek: Feketeolajos napraforgómag

Ezt a magot a madárvilág „hamburgerének” nevezi: szinte minden madár, aki megáll az etetőnél, megeszi, mert vékony héja könnyen feltörik. Tehát a napraforgómagokkal nem igazán tudsz mellényúlni, ha madarak etetéséről van szó.

#2. A legjobb madáreleségek: Földimogyoró

A fakopáncsok, a szajkók, a diósok, a csirkefélék és a cinegék szívesen keresik fel az etetőt e magas fehérjetartalmú és energiadús táplálékért. Még a bíborosok és a pintyek is megeszik a mogyorót. Győződj meg róla, hogy héj nélküli, szárazon pörkölt és sótlan.

#3.A legjobb madáreleségek: Faggyú

Kiséé meglepő, de szertik a madarak, és jó energiaforrás számukra. Szupermarketben, hentesnél biztosan találsz, ha nincsen éppen otthon kéznél.

#4. A legjobb madáreleségek: Vegyes magok

De ezzel is vigyázni kell, nem akármilyen jó ám a madárkáknak! Van olyan, hogy rossz vegyes vetőmag! A rossz kevert magban sok töltőanyag van – olyan szemét magvak, amelyeket a legtöbb madár nem eszik meg. A rossz kevert magok közé tartozhat a kedvtelésből tartott madarak számára szánt festett vetőmag, a búza és a vörös milo bizonyos formái, amelyeket úgy tűnik, csak a délnyugati sivatagi madarak esznek meg. A jó vegyes magban nagy mennyiségű napraforgómag, repedt kukorica, fehér köles és talán néhány mogyorószív van. Keress vetőmagot a speciális madárüzletekben, vagy készíts sajátot!

#5. A legjobb madáreleségek: Pórsáfrány

Bármely napraforgómag adagolót megtölthetünk pórsáfránnyal, amit sok madár megeszik. Fontos, hogy ne tegyük a vetőmagot a talajra nedves időben, mert „hamar beázik és ehetetlenné válhat”. Keresd ömlesztve a vetőmag- és takarmányboltokban.

#6. A legjobb madáreleségek: Repesztett kukorica

A verebek, a feketerigók, a szajkók, a galambok, a fürjek és a mókusok csak néhány azok közül a lények közül, amelyekre az etetőknél számíthatunk, ha repedt kukoricát etetünk. Ha erdő közelében élsz, akkor ne lepődj meg, ha nemcsak a madarak, hanem a mókusok kedvenc étterme is lesz a te etetőd, ha repesztett kukoricát tálalsz főmenü gyanánt.

#7. A legjobb madáreleségek: Gyümölcs

A szőlő vagy a szeletelt citrusfélék, az alma vagy a banán különleges csemege, amely sok madarat magával ragad. Ha mazsolát szeretnél etetni, vágd fel, és először meleg vízbe áztasd, hogy kissé megpuhuljon!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-24

Elmondom miért termesztem a krumplit konténerben, ezután te is így fogod

Mutatunk egy spórolós titkot! Tudj meg te is mindent a konténeres krumpli termesztésről - élvezd a friss, otthon nőtt finomságot konténerben, mutatjuk a trükköt!

2024-04-24

Ettől lesz garantáltan sikeres a magról történő növénytermesztés

Tippek a sikeres magról történő növénytermesztéshez: levegő, víz, fény. Fedezd fel a levegő, víz és fény fontosságát a magról történő növénytermesztéshez.

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-22

Ezzel az egyszerű trükkel megduplázhatod a bazsalikom termésedet

Duplázd meg te is a bazsalikom termésedet, ráadásul egy nagyon egyszerű trükkel, ami valóban segít, hogy még több, ízletes bazsalikom termésed legyen neked is!

2024-04-24

A növényeid sorra pusztulnak a kertben? EZ a bogár lehet az oka!

Ne hagyd, hogy a kártevők pusztítsák el a kerted! Ismerd meg a kerti növényeket pusztító rettegett bogarat, és fedezd fel, hogyan mentheted meg a növényeidet!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-03-04

A juhászok is készülnek a húsvétra

Az európai piacon egyre erősödő kereslet tapasztalható, amit a korai húsvéttal egybeeső muszlim ramadán ünnep is tovább növel, ezért a juhászok is készülnek.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

elővetemény

minden termesztett növény, amelyet más termesztett növény követ ugyanazon a területen.... Tovább

gyapjú

olyan állati szőrzet, szőrköntös, amely a bőrről leválasztva összefüggő marad.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állattenyésztés Érdekességek