Hihetetlen fényűzés! Ezek az ötcsillagos luxusszállodák a legmenőbbek most Magyarországon!

hirdetes

Hihetetlen fényűzés! Ezek az ötcsillagos luxusszállodák a legmenőbbek most Magyarországon!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Magyarország ötcsillagos vendégélményt biztosító hoteljeivel foglalkozik az idei Dining Guide 2023-as kiadványának külön fejezete, ahol szó esik az Audi-Dining Guide Év Étterem Díjátadó Gálájáról. 

luxus hotelek

2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nyertesei

Nem csak a tehetséges séfeknek és a vendéglátóipari egységeknek osztottak ki idén díjakat a 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, de a Dining Guide egy teljes külön fejezetben is taglalja a magyarországi vendéglátói élményt az ötcsillagos szállodáiban.

A tesztelések során és a versenyben összesen huszonöt öt csillaggal rendelkező magyar szálloda vett részt, amelynek mindennapi működésébe kalauzolnak bennünket. A szállodák többsége a fővárosban működik, és a mezőny három első helyezettje is Budapesten van. Lássuk a top 10-es listát!

A legjobb luxus szállodák Magyarországon

A verseny során Magyarország legjobb luxus szállodáit pontozták különböző szempontok alapján, majd megalkották a top 10-es listát. Az élen három budapesti szálloda helyezkedik el, a legelső idén a Matild Palace lett, amely már alapból luxuskörnyezetben helyezkedik el, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, amely egy meghatározó képet alkot a városról. A luxusszállodának helyet adó palota Klotild Mária főhercegné megbízásából 1899 és 1902 között épült. Az UNESCO Világörökség részét képező neobarokk műremek évekig tartó műemléki felújításon esett át.

2021-ben a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design versenyen, a megnyitását követően a legjobb luxusszálloda és a legjobb luxus vendégszoba kategóriákban győzött. A szállodában összesen 111 olyan szoba található, amely az ország legmagasabb színvonalát képviseli és tizenkilenc impozáns lakosztállyal várja a vendégeket.

hirdetes

A hotel három vendéglátóhellyel is büszkélkedhet: az első a világhírű étteremlánc, a Spago by Wolfgang Puck budapesti étterme, ahol Szántó István executive séf a konyhavezető. Az étterem idén első alkalommal került a Dining Guide Étteremkalauz top 10-es listájára. A második a Matild Café & Cabaret, amely Európa egyik történelmi kávéháza. Az utolsó a páratlan panorámájú The Duchess italbár. Az Audi Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2023-ban a fényűző szálloda teljesítményét az év luxusszállodája díjjal jutalmazta.

A top10 luxusszálloda Magyarországon

A lista második és harmadik helyén is budapesti szállodák helyezkednek el, az egyik a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, mely egyedülálló panorámával rendelkezik, a harmadik pedig a Ritz Carlton lett.

A Gresham Palota, amelyból szállodát alakítottak ki, 160 szobával és 19 tágas lakosztállyal rendelkezik. A hotel vendéglátóegységei a Kollázs Brasserie & Bar és a Múzsa bár, mely a Restaurant & Bar Design Awards-on első helyezést ért el az európai bár kategóriában.

hirdetes

A Ritz Budapest időtállóan klasszikus alapokon nyugvó, elegáns, modern enteriőrjével rendelkezik, ami nagyon szépen illeszkedik a műemléképülethez. A gazdag belső terek, a visszafogott, de elsőrangú bútorzat és belsőépítészet határozzák meg a hotel atmoszféráját.


A további szállodák, amelyek felkerültek a listára

Az új Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton Szántódon, a LUA Resort Balatonfüreden, az Avalon Resort&Spa és a Botaniq Turai Kastély lettek hivatalosan is a magyar fényűzés képviselői. A pontos lista  akövetkezőképp alakult:


•    1. Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest
•    2. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest.
•    3. The Ritz Carlton Budapest
•    4. Kempinski Hotel Corvinus Budapest
•    5. Párisi Udvar Hotel Budapest – The Unbound Collection by Hyatt
•    6. Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton
•    7. Verno House
•    8. LUA Resort
•    9. Avalon Resort & Spa
•    10. Botaniq Turai Kastély Small Luxury Hotel

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

inkorporáció (izotópok beépülése)

1. radioaktív izotópoknak a szájon, a légutakon, a kültakarón át felszívódással való... Tovább

2008. évi XXXVI. törvény

A termõföldrõl szóló 1994. évi LV. törvény módosításáról. 1. § A termõföldrõl... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek