KWS 2376 (KX 2376)

Kiszállító és termelő kereső

KWS 2376 (KX 2376)

hirdetes

Kukorica


Cél: szemes


Leírás:

A hímvirágzás ideje közepesen korai, a címer oldalágai kissé görbék. A bibén az antociános színezõdés gyenge. A növény közepesnél magasabb. A csövek hosszúak, a szemsorok száma kozepes-sok. A szemek sárgák, lófogúak, a csutka antociános.


Jellemzés:

Tenyészidõ: FAO 400 (középérésû)
A vizsgálat 3 éve alatt a fajtajelölt 11,35 t/ha termést ért el, a sztenderdhez viszonyítva 106,9%-os teljesítménnyel. Betakarítási víztartalma 19,81 %, a sztenderd átlagnál 1,09%-kal több. 50%-os nõvirágzási ideje 71 nap, a sztenderd értéknek megfelelõ. Szárszilárdsági hibája 1,3 %, a sztenderd értéknél 0,5 %-kal kisebb.
A golyvászüszög és a fuzáriumos szártõkorhadás betegségekkel szemben kissé fogékony. A fuzáriumos csõpenészedésre közepesen fogékony.


Fajtajogosult:

KWS SAAT AG., Németország


Képviselő:

KWS RAGT Hybrid Kft., Gyõr


Fajtafenntartó:

KWS SAAT AG., Németország


hirdetes

címkék:
Kapcsolódó cikkek
Banánhéj felhasználása a kertben

Banánhéj felhasználása a kertben

Szinte mindent fel tudunk használni, amit a háztartásban megtalálhatunk, még a különféle élelmiszereket is! A most következő cikkben szakértőnk azt mutatja meg nektek, hogyan...

Használd fel te is a kókuszháncsot

Csodákra képes, mégsem ismeri senki – A kókuszháncs felhasználása

Hihetetlen, mennyire sokoldalú, mégsem ismeri szinte senki, mostani cikkemben elmondok nektek mindent a kókuszháncsról, valamint a kókuszháncs felhasználásáról, érdemes most is...

Használjuk fel a faleveleket!

Ne égesd el, ne dobd ki! - Használd fel az őszi faleveleket!

Nem kell kidobnunk a lehullott a faleveleket, sőt, nagy hibát követünk el, ha ezt tesszük, de akkor is, hogyha elégetjük! Mostani cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehet felhasználni...

Komposztálás hidegben

Ősszel és télen is lehet komposztálni! – A szakértő tanácsai

Nemcsak tavasszal és nyáron lehet komposztálni, hanem ősszel és télen is, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a hidegben való komposztálásról, érdemes velem tartani,...

Ismerd meg a datolyaszilvát

Őszi finomságok - Érik a datolyaszilva

Az egyik legkülönlegesebb, egyben legfinomabb őszi finomságot mutatom most be nektek. A cikkből mindent megtudhattok a kákiról, vagy másnéven a datolyaszilváról! 

Minden a talajcseréről

A talajjavítás és talajcsere fontossága

Kertünk egyik legfontosabb eleme a talaj. Növényeink, a fák, a cserjék és a gyep is onnan szerzi a számára elengedhetetlen és létfontosságú tápanyagokat és mikroelemeket. Ha...

Hasznos információk a komposztálásról

Komposztálási kisokos kezdőknek és haladóknak!

Napjainkban egyre többet találkozhatunk azzal, hogy mennyire fontos odafigyelni arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, minél több mindent hasznosítsunk újra, használjuk...

Védekezés a tripszek ellen

Rengeteg kárt okoznak - Így védekezz a tripszek ellen!

A tripszek, más néven rojtosszárnyúak (Thysanoptera) a rovarok osztályának egyik rendjét alkotják. Ha apró, vékony élősködőket, találsz növényeiden, vagy azok levelei és...

Neked is több almát kellene fogyasztanod

A fantasztikus alma – Ezért fogyaszd minden nap!

Az alma nem alaptalanul az egészség egyik nemzetközi jelképe – a viktoriánus Angliában már az 1800-as években tisztában voltak az alma megannyi jótékony hatásával, a...

Növényvédelem télen

Szakértői tippek a növények téli takarásához!

Bújtam az internetet, és rátaláltam Harcz Endre összefoglalójára, ami a növények téli takarásáról szól. Az írását változtatás nélkül osztom meg most veletek, minden...

Minden a kaktuszok teleltetéséről

Kaktuszok teleltetése

Hiszed vagy sem, még az olyan helyeken is lehetséges kaktuszt termeszteni, amelyekre hűvösebb telek jellemzőek – persze csak ha nem a saguaro óriáskaktuszokért fáj a szíved...

Mindent elmondok a begónia teleltetéséről

A begónia sikeres teleltetése – Szakértői tippek, trükkök!

Mivel minden évben könnyedén és olcsón hozzá lehet jutni a begóniához, sokan meg sem próbálják átteleltetni ezt a növényt. Pedig nem kell nagy erőfeszítés ahhoz, hogy a...