notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kutyákra mérgező növények

Hirdetés

37 népszerű növény, amik veszélyt jelentenek a kutyákra

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Bemutatom a legveszélyesebb mérgező növényeket

25. Boróka

A borókák is veszélyesek egy kutyára nézve – terméseik, tüskéik, és száraik mind olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek hányást és hasmenést válthatnak ki négylábú barátaidból.

 

26. Korallvirág

A korallvirágnak több mint 120 változatát ismerjük, amelyek mind másképpen néznek ki. Azonban ha kutyád, vagy macskát bármelyikbe belekóstol, akkor annak hasmenés és hányás lehet a vége, súlyosabb esetekben pedig a szívritmusuk is rendszertelenné válhat.

 

27. Liliom

A liliomoknak rengeteg fajtája van, amelyek között fontos különbséget tenni, ugyanis míg vannak közöttük kevésbé mérgező változatok, némelyikük rendkívül veszélyes a kutyákra nézve. A vitorlavilág, az inkaliliom, és a fehér kála (erről már volt szó) képezik az egyik csoportot – ezek nyáladzást okoznak, és irritálják a kutyák száját, de okozhatnak hasmenést és hányást is. A másik csoportba tartozik a tigrisliliom, a sásliliom, az aranycsíkos liliom, és a húsvéti liliom – ezek májelégtelenséget okozhatnak, és halálosak lehetnek!

 

28. Fehér akác

A fehér akác levelei, magvai, és kérge mind mérgezők a kutyák számára – hányást, véres hasmenést, és nehézkes légzést okozhatnak, illetve akár halált is. 

Hirdetés

 

29. Kannabisz

A kannabisz mérgező a kutyákra nézve, azonban sokan keverik a CBD-vel, ami egy kutyáknak készült homeopatikus kezelőanyag. A kannabisz tetrahidrokannabinolt tartalmaz, ami depresszióhoz, koordinációs zavarokhoz, heves nyáladzáshoz, és kitágult pupillákhoz vezet. Extrém esetekben kómába is eshetnek tőle a kutyák.

 

30. Fagyöngy

Kellő mennyiségben mind az amerikai, mind pedig az európai fagyöngyváltozatok mérgezők a kutyák számára. Elfogyasztásuk nyáladzást, hányást, hasmenést, hasfájást, ataxiát, rohamokat, és akár halált is okozhat.

 

31. Hajnalka

Ezek a szépséges kúszónövények problémákat okozhatnak, ha kutyád eleget eszik belőlük. Közepesen mérgezőek, és hányást, hasmenést, agitációt és koordinációs zavarokat okozhatnak.

 

32. Dohány

A nikotinról mindenki tudja, hogy káros az emberekre, így nem csoda, hogy a kutyáknak sem lenne szabad hozzájutniuk. A dohány heves izgatottságot okoz, amit depresszió, hányás koordinációhiány, bénulás, és akár halál is követhet.

 

33. Leander

A leander egy köztudottan mérgező növény – az egyik legveszélyesebb kutyákra és gyerekekre nézve. A leander úgynevezett szívglikozidokat tartalmaz, amelyek szívzavarokat, izomrángásokat, hányást, és hasmenést okozhatnak.

Hirdetés

 

34. Tiszafa

A tiszafák nagyon erős mérgeket tartalmaznak. Leveleik elfogyasztása remegést, légúti zavarokat, hányást, rohamokat és szívelégtelenséget is okozhat.

 

35. Japán cikász

A japán cikász az egyik legmérgezőbb növény a kutyákra nézve. Elfogyasztása hasmenést és vers hányást okoz, nagyobb mennyiségben pedig vérzési zavarokat, szívelégtelenséget és akár halált is. 

 

36. Paradicsom

A paradicsom termését a kutyák gond nélkül fogyaszthatják, azonban a növény más részei – a levelek, és a szár mérgezőek (ahogyan az emberekre is). A paradicsom mérgező részei fokozott nyáladzást, súlyos gyomorrontást, depressziót, pupillatágulást és alacsony pulzust okozhatnak.

 

37. Lilaakác

A lilaakác teljes egészében mérgező, legveszélyesebb részei azonban a virágok és a magvak. Elfogyasztásuk után a kutyák zavarodottá, kábulttá válhatnak, émelyeghetnek, illetve rájuk törhet a hasfájás és a hasmenés is. Esetenként összeeshetnek és szinte folyamatos hányásba kezdhetnek. Nagyobb mennyiségben a mérgezés halálos is lehet.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2020-02-12

Állatkínzás vagy sem? Ezért van lyuk a tehenek oldalán

Lyuk kerül a tehenek oldalára, ez pedig rengeteg vitának képezi a tárgyát. Nézzük, miért van lyuk a tehenek oldalán, és mennyire előnyös ez. Valóban állatkínzás lenne?

2020-02-18

Kód a tojásokon - Melyik mit jelent? Erre kell odafigyelni!

Kódok a tojásokon - a most következő cikkből minden kiderül, melyik kód milyen jelentéssel bír, mire érdemes odafigyelni tojás vásárlásnál, ajánlom mindenkinek.

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-02-18

Változnak az idők - Eltűntek a tyúkok a kertekből

A tyúkok szinte teljesen eltűntek a kertekből, pedig régen mindenhol ott voltak, nagyszüleinknél még természetes volt a tyúkok jelenléte, kapirgálása.

2020-01-30

Halottnak tetteti magát a ló, ha valaki rá akar ülni

Jingang, a ló, aki halottnak tetteti magát, amikor valaki fel akar ülni a hátára. Elképesztő mutatványáért akár Oscar-díjat is érdemelhetne, ismerkedjetek meg vele közelebbről!

2020-01-09

A világ legnagyobb állatkínzója vagy, ha kint tartod a kutyád!

Te is kint tartod a kutyádat a szabadban? Te vagy a világ legnagyobb állatkínzója, nem tudtad? Pedig így van, nem szabad kint tartani a kutyát a szabadban!

2020-02-11

Üdvözlünk újra Suri! – Hazatért az első gólya Magyarországra

Üdvözlünk téged újra itthon, megérkezett Magyarországra az első fehér gólya, aki nem más, mint a Suri névre keresztelt, Vassurányban élő madár. Reméljük a tavaszt is elhozza.

2020-01-24

Itt a tavasz? – Megérkeztek az első gólyák!

Igaz, hogy még csak január van, de már most megérkeztek az első fehér gólyák a telelésükből. Nézzük, mit is jelent a fehér gólyák érkezése, és mire számíthatunk!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
527 977
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 241 059
Közösség

észterek

alkoholok és savak kondenzációs termékei. A -karbonsavakkal alkotott észterek három csoportba... Tovább

ivarsejt (gaméta)

nem (szexus) szerint differenciálódott szaporítósejt. Ált. alakilag is eltérő, a hím... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 109

Átlagos értékelés: 4.8

Állatok Állatorvos Állattenyésztés