Tudd meg Te is mely kutyákat lehet a legkönnyebben idomítani és melyeket nem

hirdetes

Kutyafajták – melyek idomíthatóak a legkönnyebben?

TK, SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Kutya

A Border Colliek tökéletesen képesek nem csak vezényszavakra, de akár még különféle kéz-, illetve füttyjelekre is hibátlanul reagálni.


Pappilonok


Meglepődhetünk, hogy apró külsejük ellenére mégsem csupán egy elkényeztetett kiskutyáról beszélhetünk. Ezek az apróságok nem csak együttműködőképesek, de rendkívül gyorsan tanulnak, nagyon értelmesek, felettébb vidámak, és játékos személyiségek.


Ők igényleni fogják, hogy különféle feladatoknak állítsd ki őket – ennek az is oka, hogy rendkívül fontos számukra a mentális stimuláció. Amennyiben kutyás sportot szeretnél kipróbálni, egy pappilon lesz a tökéletes választás - hiszen ott folyamatosan új kihívásoknak lesz majd kiállítva!

hirdetes


Ezzel szemben – vajon kik a legmakacsabbak?


Az imént említett kutyák mellett akadnak márpedig olyan ebek is, akikkel nem lesz gördülékeny az együttműködés, mégpedig makacsságuk miatt. Lássuk most őket:


Basenji


Kis termetű afrikai vadászkutya – ezáltal kiváló szaglással és látással rendelkezik. Bár értelmi képességeik kiemelkedőek, mégis rendkívül gyorsan képesek elveszíteni érdeklődésüket egy-egy dolog kapcsán. Emiatt pedig tréningjük sem lesz zökkenőmentes. Túlságosan független személyiséggel rendelkeznek, egyszerűen attitűdjükből adódik, hogy ha megpróbálsz rájuk erőltetni valamit, azt egyáltalán nem fogják jól viselni. Amennyiben viszont mellette döntesz, és tanítani szeretnéd, az sem lehetetlen – csupán meg kell várnod, hogy ő tegye meg az első lépést, ne azt érezze, hogy Te szeretnél megtanítani számára valamit.

hirdetes


Afgán agár


Egyáltalán nem okozna ezeknek a méltóságteljes kutyusoknak megtanulni egy-két dolgot, mégis hatalmas intelligenciájukhoz ugyanakkora önállóság is társul. Szinte egyáltalán nincs igényük arra, hogy a gazdáik utasítását kövessék. Az ő esetükben igazi egyéniségekről van szó – szabad szelleműek, bár rendkívül hűségesek, ragaszkodóak. Amennyiben képezni szeretnéd őket, fontos, hogy azt kreatív technikákkal, és sok-sok pozitív visszacsatolással tedd meg!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-29

Hogyan lehet megszabadulni a lisztbogaraktól – 4 szakértő által jóváhagyott módszer ezeknek a növényi kártevőknek az írtására

A lisztesbogár a szobanövények gyakori támadója – íme, hogyan lehet gyorsan és vegyszerek nélkül megküzdeni velük és eltávolítani kedvenc növényeinkről!

2023-03-29

Kezdő kertészként is nevelhetünk sikeresen bazsalikomot – A Thai Bazsalikom termesztésének fortélya

A thai bazsalikom magról, dugványról vagy átültetéssel is termeszthető, és a kertben napos helyen virágzik. Akár kezdő kertészként is könnyen termesztheted.

2023-03-29

9 tipp a társas zöldségek ültetéséhez a még több termés érdekében

A kísérőültetés egy természetes és organikus kertészeti technika, amely segít elűzni a kártevőket és még egészségesebb és több növényeket termeszteni a kertedben!

2023-03-29

8 évelő gyümölcs és zöldség, amelyet csak egyszer kell elültetni

Több zöldség, illetve gyümölcs is évelő, ami azt jelenti, hogy csak egyszer kell elülteni, és évről évre terem. Mely gyümölcsök és zöldségek évelőek? Mutatunk..

2023-03-30

Grill fűszernövénykert – melyek a legjobb fűszernövények a pácokhoz?

Lássuk, mely fűszernövények a legjobbak grillezéshez! Olcsó és praktikus megoldás ez a grillezés szerelmeseinek! Akár teraszon, erkélyen is kialakíthatod!

2023-03-02

Így lehet megszabadulni a 4 legrosszabb kerti kártevőtől

Itt a tavasz, bár az időjárás még kicsit sem tavaszias, de lassan megjelennek a kerti kártevők is: ezek a legjobb tippjeink a 4 legártalmasabb kártevő ellen!

2023-03-29

Hogyan tojnak tojást a tyúkok? – itt a válasz, ha eddig nem tudtad

Hogy tojnak tojást a tyúkok pontosan? Nem szégyen, ha nem tudod konkrétan a folyamatot, most elmagyarázzuk neked az tyúkok tojásrakásától kezdve az egészet!

2023-03-17

Alapvető tippek a tökéletes tyúkól megépítéséhez: tyúkjaid hálásak lesznek!

A tökéletes tyúkól megépítése nem bonyolult, néhány részletre kell odafigyelnünk ahhoz, hogy valóban praktikus és élhető legyen a tyúkjaink és mi magunk számára.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Elektra

Õszi káposztarepce Cél: olajipari Leírás:Kétvonalas MSL-restaurált hibrid sziklevelei... Tovább

biológiai szennyvíztisztítás

ált. a mechanikai és a ->kémiai szennyvíztisztítás után v. túl híg szennyvíz... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek