Tudd meg Te is mely kutyákat lehet a legkönnyebben idomítani és melyeket nem

hirdetes

Kutyafajták – melyek idomíthatóak a legkönnyebben?

TK, SFV
Kutya

A Border Colliek tökéletesen képesek nem csak vezényszavakra, de akár még különféle kéz-, illetve füttyjelekre is hibátlanul reagálni.


Pappilonok


Meglepődhetünk, hogy apró külsejük ellenére mégsem csupán egy elkényeztetett kiskutyáról beszélhetünk. Ezek az apróságok nem csak együttműködőképesek, de rendkívül gyorsan tanulnak, nagyon értelmesek, felettébb vidámak, és játékos személyiségek.


Ők igényleni fogják, hogy különféle feladatoknak állítsd ki őket – ennek az is oka, hogy rendkívül fontos számukra a mentális stimuláció. Amennyiben kutyás sportot szeretnél kipróbálni, egy pappilon lesz a tökéletes választás - hiszen ott folyamatosan új kihívásoknak lesz majd kiállítva!

hirdetes


Ezzel szemben – vajon kik a legmakacsabbak?


Az imént említett kutyák mellett akadnak márpedig olyan ebek is, akikkel nem lesz gördülékeny az együttműködés, mégpedig makacsságuk miatt. Lássuk most őket:


Basenji


Kis termetű afrikai vadászkutya – ezáltal kiváló szaglással és látással rendelkezik. Bár értelmi képességeik kiemelkedőek, mégis rendkívül gyorsan képesek elveszíteni érdeklődésüket egy-egy dolog kapcsán. Emiatt pedig tréningjük sem lesz zökkenőmentes. Túlságosan független személyiséggel rendelkeznek, egyszerűen attitűdjükből adódik, hogy ha megpróbálsz rájuk erőltetni valamit, azt egyáltalán nem fogják jól viselni. Amennyiben viszont mellette döntesz, és tanítani szeretnéd, az sem lehetetlen – csupán meg kell várnod, hogy ő tegye meg az első lépést, ne azt érezze, hogy Te szeretnél megtanítani számára valamit.

hirdetes


Afgán agár


Egyáltalán nem okozna ezeknek a méltóságteljes kutyusoknak megtanulni egy-két dolgot, mégis hatalmas intelligenciájukhoz ugyanakkora önállóság is társul. Szinte egyáltalán nincs igényük arra, hogy a gazdáik utasítását kövessék. Az ő esetükben igazi egyéniségekről van szó – szabad szelleműek, bár rendkívül hűségesek, ragaszkodóak. Amennyiben képezni szeretnéd őket, fontos, hogy azt kreatív technikákkal, és sok-sok pozitív visszacsatolással tedd meg!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-15

A bor készítése életveszélyes- erre mindenki figyeljen oda!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). Mutatjuk pontosan mikor és mire kell figyelni a borkészítés közben!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-07-30

5+1 szőrös kistestű állat, ami a mozivásznakat is meghódította

Hogy mi a közös a vöröspandában, a mosómedvében, a mókusban, a lajhárban, a nyúlban és a motkányban? Naná,hogy mind hősként taroltak a kedvenc rajzfilmjeinkben!

2022-08-08

Kardszárnyú delfinek támadtak meg és süllyesztettek el egy egész hajót

Hiába, a tenger nagyon veszélyes! Egy egész hajót süllyesztettek el kardszárnyú delfinek, azaz gyilkos bálnák, szerencsére a rajta utazók megmenekültek!

2022-07-31

Állatos (fa)viccek, amik garantáltan lefárasztják az agyad

Az állatokat mindenki szereti. A vicceket nem biztos, de mindenkinek van oylan, amin elmosolyodik - ha más nem, akkor fájdalmában. Íme, a legjobb állatos viccek!

További cikkek ebben a témában


időjárási front

két különböző hőmérsékletű légtömeget elválasztó határfelület, amelynek mentén... Tovább

aktinomikózis (actinomycosis, sugárgomba-betegség)

a kórokozó baktérium, az Actinomyces bovis szm.-ban többnyire a száj nyálkahártyáján... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek