Nem hét év egy kutyaév! Lássuk az igazságot, mot megtudhatod, hogyan számold ki kutyád életkorát

Most kiszámolhatod, hány éves valójában a kutyusod!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Így számolhatod ki, hogy hány éves a kutyusod!

+3 családcentrikus kutyatípus

Golden retriever:

Ez a kutyatípus kiemelkedően jó a család számára. Barátságos természetű igazi kis szeretet gombócra lelhetsz benne. A gyerekekkel is nagyszerűen kijön természete miatt. Ám házőrzésre nem feltétlenül jó!

Angol Bulldog

A kis dacos alkata, kedvetlen arckifejezése mögött barátságos, vidám természet bújik meg. Ez a bulldog típus mondhatni sértődékeny. Gazdájának kicsit élesebb hangjára már rendkívül érzékenyen reagál és ennek következtében kifejezetten dacosan viselkedik. Bár a bulldog fajták nagyon ragaszkodó kutyák, akik szívesen követik gazdájukat, azonban makacsságukat bizonyos mértékig megőrizték. A túl kemény, vagy a számára érthetetlen utasításokat, lehet hogy figyelmen kívül hagyja. Rendkívül jó kutya lehet gyermek mellé. Viszont, sportolni ne ezt a kutyatíust válasszuk!

Boxer

Nagyszerű kutyatípusok, igazi energia bomák, lételemük a sport. Gyermek mellé is jó társ lehet, kölcsönösen lefárasztva egymást. Ha kevés az ídőd rá, ne ezt a típust válaszd, mert le nem vezetett energia felhamzodósáa miatt kezelhetetlenné válhat.

Néme Törpe Pincher

Nagyon kedves és imádnivaló kutyák. Okosak, ebből kifolyólag könnyen tanulnak. Szintén hatalmas mozgás igényeik vannak, így csak olyan családba érdemes választani, ahol ezeket az igényeket kitudják elégíteni. Gyermekek mellé is jó választás lehet, bár ez függ a neveléstől. A pincsereknél egy gazdi szokott lenni, aki a legdominánsabb szerepet tölti be a családban. Így nem ritkán, másoknak nem fogad szót. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-25

Ezért nem érdemes nyuszit venni húsvétra a gyerekeknek

Bár egy húsvéti nyuszi aranyos és vonzó ajándék lehet gyerekeknek, fontos megfontolni néhány szempontot, mielőtt döntést hoznál, méghozzá ezeket!

2024-03-18

Ezt minden kutyatartónak tudnia kell: így tudod megmenteni kutyádat

Megismerheted ebben a cikkben a leggyakoribb tévhiteket a külső paraziták elleni védekezésről, és megtanulhatod, hogyan óvhatod meg kutyádat egész évben te is.

2024-03-18

Sokan nem tudják: Ezek a tavaszi virágok mérgezőek a kutyákra

Kutyatartóként nagyon óvatosnak kell lennünk, mert elég egyetlen óvatlan pillanat, és meg is van a baj. Több olyan tavaszi virág van, ami mérgező a kutyákra.

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-04-23

Az ókori argentinok háziállatként tarthatták a rókákat

Eddig nem is sejtett felfedezést tettek kutatók a rókával kapcsolatban. Az ősi argentinok háziállatként tarthatták a rókát? Bizonyíték is van!

2024-06-14

A pulykatartás előnyei és hátrányai - Ezeket vesd össze, ha pulykákat szeretnél tartani

A baromfiudvar nemcsak a csirkék tartását jelentheti. Ugyanúgy tarthatunk akár pulykákat is. Most a pulykatartás előnyeit és hátrányait ismerheted meg.

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

2024-06-16

14 ritka cicafajta, amik biztosan levesznek a lábadról

Az összes cica nagyon cuki, aki létezik a világon, de cicaszeretőként érdekelhetnek a ritkább cicafajták is. Most 14 ritka cicafajtát ismerhetsz meg...

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kórisme (diagnózis)

a klinikai v. kórbonctani, valamint a kiegészítő laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek... Tovább

vadmacska (Fells silvestris)

a macskafélék (Felidae) családjába tartozó ragadozó állat. Elterjedési területe óriási,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos