Így alakítsd ki egy kutyabarát kertet!- Ezekre figyelj a kertben, hogy kutyád biztonságban legyen!

Biztos, hogy kutyabarát a kerted? Mutatom mit tudsz tenni, hogy kedvenced jól érezze magát!

KC, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Kutyagazdiként mind azt szeretnénk, hogy a kedvencünk egy tartalmas és boldog életet éljen. Kinti kutyák esetében az életük nagy részét az udvaron töltik, így fontos, hogy barátságos és biztonságos kertet biztosítsunk számukra. Mutatjuk is mi minden kell egy kutyabarát kerthez!

kutyabarát kert

A legtöbb kutya imád az udvaron lenni, pláne, ha mi is gyakran kint tartózkodunk és játszunk velük, körülöttük tevékenykedünk. Amikor egyedül hagyjuk őket, bizony ők is elkezdenek unatkozni. Ilyenkor pedig nehezen tudjuk megakadályozni, hogy valami rosszaságot műveljenek, főleg kölyök korukban. Sajnos még magukban is kárt tehetnek bizonyos növények elfogyasztásával. Nézzük is meg mi mindenre kell figyelnünk egy kinti kutyus gazdijaként.

1.Legyen egy szuper házikója és mindig tele vizes tányérja

Az első és legfontosabb egy kinti kutyánál, hogy biztosíts neki egy remek kutyaházat. Méretileg gondoskodj róla, hogy kényelmesen elférjen benne, és számítsd bele azt is, ha még nőni fog. A téli hideg éjszakák miatt akár szigetelheted is a házikót, belülre pedig tegyél neki puha párnát vagy plédet. A nyári hőségben pedig gondoskodj róla, hogy legyen az udvaron elég árnyékos rész, ahova be tud húzódni. Valamint ilyenkor ügyelj arra, hogy mindig legyen a tányérjában hideg víz.

2.Legyen biztonságos a kerítés

Bár a kerítés felállítása határozottan az ellenkezője annak, amit a legtöbb kutya szeretne, fontos, hogy a kerted végig körbe legyen kerítve. A kerítés legyen minimum akkora, amit semmiféleképpen nem tud átugrani. Gondoskodj arról is, hogy ne legyenek akkora rések a kerítésben, melyen akár képes lehet kimászni. Ugyanakkor ne válassz olyan kerítést sem, melyen egyáltalán nem lát át, hiszen szeretnek kíváncsiskodni. Ha mégis privátabb jellegű kerítés mellet döntesz, építs egy kis zárt ablakot, ahol tud nézelődni.

3.Legyen kutyabarát a talajtakaró

Egy füves udvaron lehet csak igazán jókat játszani kutyáddal, illetve magában is garantáltan szívesen futkározik rajta. Figyelj viszont a gyep kutyabarát gondozására, ne használj olyan vegyszereket, melyek ártalmasak lehetnek számára. Amennyiben a kerted bizonyos részein más talajtakarót tervezel, válassz olyan sima, apró köveket, melyek nem sértik fel a mancsukat. Továbbá biztonságos és olcsó választás a mulcs is. A cédrus mulcs például még természetes rovarriasztóként is funkcionál, mely segíthet a kullancsok és bolhák ellen. Vigyázz viszont a kakaó mulccsal, ugyanis ez mérgező a kutyák számára.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

avitaminózis (avitaminosis)

a takarmányban egy v. több ->vitaminnak a hiányából, felszívódásának v. a szervezetben... Tovább

flegmone (phlegmone)

a szövetek gennyes gyulladásának az az alakja, amikor a genny diffúzán beszűri a szöveteket.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok