Különleges kirándulóhelyet keresel? – 5 nem mindennapi látnivaló

hirdetes

Különleges kirándulóhelyet keresel? – 5 nem mindennapi látnivaló

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Halottál már a riolittufába vájt lakásokról, vagy láttad már a Pannon-beltengerről? Látogass el az ország legszebb hazai vízeséséhez, vagy irány az ország legmagasabb pontja! De ha igazi lombkoronasétányt látnál, akkor azt is megmutatjuk!

noszvaj

Különleges kirándulóhelyek különleges látnivalókkal


1.    Noszvaji barlanglakások


Kétségtelenül a legizgalmasabb kirándulóhelyekhez tartozik Noszvaj, amelynek látnivalói közé tartoznak az egykori barlanglakások, amik ma már művésztelepként működnek. Az itt található és könnyen kezelhető tufakövekből alakítottak ki lakásokat, amelyek 1997-ben már új jelentőséget nyertek. Négy fő területen próbálnak szemléletváltást elérni az itt tevékenykedő művészek a látogatók számára: képzőművészet, meseterápia, oktatás és környezetvédelem. Az alkotói folyamatokba oktatások és táborok keretein belül láthatunk bele, és itt a fenntarthatóság is nagy szerepet játszik.


2.    Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Igazi kuriózum a kirándulók számára a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, hiszen esténként a felhőtlen szórakozásé lehet a főszerep a teátrumban amellett, hogy a környék természeti értékeit is megismerjük. Tavasztől őszig egy témapark is várja a látogatókat, ahol interaktív kiállításon mutatják be az egykori kőfejtő történetét. A teátrum egy különleges forgószínpaddal van ellátva, és így a színház műsorát a csillagos ég alatt tekinthetjük meg.

hirdetes

3.    Ilona-völgyi vízesés

Az Ilona-völgyi vízesés hazánk legnagyobb természetes vízesése, amely a Mátra egyik medrében bújik meg. A vízesés egyben a végpontja is az itt kialakított 6,5 km hosszú tanösvénynek, amely egészen a Károlyi-kastélytól, az Ilona-patak kíséretében vezet minket el Parádfürdőig. Az év bármely szakában különleges élmény meglátogatni a misztikus hangulatú helyet, azonban a vízesés akkor a legdúsabb, ha az idő is csapadékos.

hirdetes

4.    Az ország legmagasabb pontja

Az ország legmagasabb pontja a Kékestetői csúcskő, de ezt valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen az ország egyik leglátogatottabb kirándulóhelye. De tudtad, hogy hivatalosan a csúcspont nem is a nemzet színeire festett kőnél található? Innen keletre, a meteorológiai központ felé vedd az irányt, ha tényleg az ország tetején szeretnél állni, és gyönyörködnél a csodás panorámában!

5.    Lombkoronasétány Makón

Mostanában sok hír terjengett a magyar lomkoronasétányokról, és amíg az Alföldi sétányt rossz fényben ismerhette meg mindenki, addig senki nem beszél arról, hogy a makói lombkoronasétány viszont milyen csodálatos! 8-10 méter magasan, tényleg a fák koronáiban sétálhatunk 200 méter hosszan egy függőfolyosón, majd a Hagymateraszról csodálhatjuk a környező természetet. A sétány végén egy 20 méter magas kilátó is található, ahonnan pedig elképesztő a panoráma, és hogy kipihenjük a felfelé tartó túra fáradalmait, egyszerűen csak csússzunk le a csőcsúszdán, ha leszállnánk a magasból. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-01-05

Egy igazi vitaminbomba: ezek a kivi pozitív hatásai a szervezetre

A kivi, a trópusi gyümölcs egy olyan superfoodnak számít, amely számos pozitív hatással bír a szervezetre. Mutatjuk mennyi vitamin van benne, és mi mindenre jó.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Mit kell tenni, ha a szelídgesztenyét megtámadja a gubacsdarázs?

A gubacsdarazsak könnyen kárt tehetnek a szelídgesztenye levelekben, de szerencsére van néhány bevált módszer, amelyekkel visszaállíthatod a szelídgesztenyéd egészségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-01-12

Sokak örülni fognak: Újra megjelenik A kutya című újság

Ennek a hírnek minden bizonnyal sokan örülni fognak! Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vakuólum

a citoplazmában levő, —>membránnal határolt hólyagszerű üreg, a növényi sejtek... Tovább

fajta-előállítás

az a nemesítési tevékenység, amelynek eredményeként új, hasznos tulajdonságokat hordozó és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény