Egész évben látogatható helyek Magyarországon

hirdetes

Különleges helyek Magyarországon, amik minden évszakban csodálatosak!

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Hogyha belföldi utazásról van szó, akkor általában mindenkinek a Balaton, Budapest vagy például Eger jut eszébe, pedig számtalan olyan különleges hely rejtőzik Magyarországon, ahol nem csak nyáron, de az év minden évszakában csodálatos területeket fedezhetünk fel. Nézd meg milyen különleges helyeket szedtünk most össze, ahova nyáron, télen, tavasszal és ősszel is megéri ellátogatni!

különleges helyek Magyarország

Különleges helyek Magyarországon az év minden évszakában


A belföldi turizmus elsőszámú célpontja a Balaton és környéke természetesen, de a toplistán szerepel még Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Sopron is, pedig Magyarország ezeken kívül is számos izgalmas élményt tartogat az év minden napjára! Nézzük melyek a legkülönlegesebb helyek Magyarországon!

1.    Miskolctapolca – Barlangfürdő

Egy több százezeréves, a természet által kialakított barlanrendszerben fürdőzhetünk Miskolctapolcán az év bármely napján, ahol élvezhetjük a vadvizek áramlását, hallhatjuk a csillagterem sejtelmes hangjait, ebben az Európában is egyedülálló természeti képződményben!

2.    Tiszadob – Andrássy-kastély

Romantikus hangulatban andaloghatunk a tiszadobi Andrássy-kastélyban, amit a szájhagyományok szerint Id. Andrássy Gyula, az Osztrák–Magyar Monarchia első külügyminisztere építtett Erzsébet magyar királyné tiszteletére 1880-1885 között. A kastély a francia Loire folyó mentén épült középkori lovagi várkastélyok mintájára készült. Csodaszép kastélyparkja teljesen magával ragad minket!

hirdetes

3.    Egerszalóki Sódomb

hirdetes

Az Egerszalóki sódombok nem csak Magyarországon, de egész Európában különlegességnek számítanak! A Sódomb az évek során a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által jött létre, ezzel egy igazi csodát létrehozva. A környék szimbólumává és védjegyévé vált az évek múltán és Magyarországon kívül csak Törökország ázsiai részén Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban láthatunk ilyen természeti képződményeket!

4.    Makói lombkorona sétány

Ha nektek is a természetjárás adja az abszolút kikapcsolódást, akkor Makóra mindenképp el kell látogatnotok. Egy igazán újszerű élményben lehet része a kalandoroknak a Makói Lombkorona sétányon, ahol a fák lombkoronái között, testközelből megismerkedhetünk az erdő magasabb szintjeivel, és egy kilátóból kémlelhetjük végig a környéket és egy csőcsúszda segítségével pedig gyorsabban is lejuthatunk, mint gondolnánk!


5.    Váli Szerelemszobor

A 2015-ös amerikai Burning Man-fesztiválon lett világhírű az ukrán művész monumentális alkotása, amit 2017-ben a Haraszty-birtokra költöztettek. Remek kiegészítője lehet egy kirándulásnak, főleg ha a főváros felé tartunk a Nyugat-Dunántúlról.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Árpád (Optima)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepesen korai. A címer elsõrendû... Tovább

csírázás

a növény embrionális fejl.-ének nyitó szakasza. A nyugalmi szakasz után az érett csíra a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek