A 2022 Kőröshegyi Tulipánszüret időpontja és programjai- fontos tudnivalók a Kőröshegyi Tulipánszüretről

hirdetes

Vár a Balaton tulipánoskertje: Íme a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszüret időpontja és programjai

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Minden évben várom ezt az egészet: hogy végre meglássam az erről szóló híreket, az első hivatalosnak nevezhető bejelentést, a mesés képeket, hogy végre megint a két kedvencem egy helyen: balatoni kékség ezerszínű tulipánnal megfűszerezve! Idén is vár mindenkit Magyarország legnagobb tulipánszürete Kőröshegyen, a Balaton déli partján!

2022-es Kőröshegyi Tulipánszüret időpontja és programjai

Tulipánszüret Kőröshegyen 2022-ben is

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a már-már hagyományosnak is nevezhető Tulipánszüretet Kőröshegyen. A Kőröshegy eredetileg a levendula szerelmeseinek a fellegvára, de miért ne férne meg egymás mellet e két mesés virág, a levendula és a tulipán? Erre a Kőröshegyi Levendulásban is rájöttek, így már egy ideje nemcsak lila szín árassza el a Balaton déli partján meghúzódó Kőröshegyet, hanem a tavasz csodás hírnökeként a színes tulipánok is. Te is megcsodálhatod ezt, sőt a Kőröshegyi Tulipánszüret alkalmával még haza is vihetsz magaddal. Ez előreláthatólag április 14. és 23. között lesz lehetséges, ugyanis ez a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszüret hivatalos időpontja. A nyitva tartás: hétköznap 10:00-18:00, hétvégén 09:00-17:00 Fontos tudni, hogy ez az időpont az időjárás és a virágzás függvényében még változhat.  ITT érdemes nyomon követni a változásokat, legfrissebb információkat.

hirdetes

Mit kell tudni a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszüretről?

Először is azt, hogy ez Magyarország legnagyobb Tulipánszürete, ahol közel félmillió tulipánnal várnak. Vannak külön olyan részek, ahol fotózni lehet, még külön erre a célra elhelyezett dekorelemekre is lehet számítani, és vannak olyan szekciók is, ahol folyamatosan nyílni fognak a tulipánok, így szedni ehet őket, ezeket szakaszosan nyitják meg a szervezők, ezzel biztosítva azt, hogy minden nap lehessen tulipánt szüretelni. Ha valaki palántát szeretne vásárolni, arra is lesz lehetőség: palánták és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek is vásárolhatóak a rendezvény teljes ideje alatt a helyi ajándékboltban. Bankkártyás és készpénzes fizetési lehetőség is lesz. A tulipánszüretről annyit kell tudni, hogy csak éles eszközzel, száruknál levágva lehet szedni a hagymákat a földben hagyva. Remélhetőleg mindenkinek jut tulipán, de az időjárás sok mindent befolyásol, így érdemes a Facebook eseménynél is figyelemmel kísérni a dolgot.

hirdetes

Hasznos tudnivalók a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszürethez

A cikk végével megosztanánk néhány fontos, hasznos információt a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszürettel kapcsolatban, ami minden bizonnyal kapóra jön majd azoknak, akik idén először tervezik, hogy megnézik hogyan passzolnak a Balaton kékjével a meseszép tavaszi tulipánok. A Kőröshegyi Tulipánszüret helyileg nem messze van a Balatontól, Balatonföldvártól 2,5 km-re, éppen ezért érdemes lehet egy balatoni sétát is a programba csempészni, bár van egy elég nagy parkoló a gazdaság mellett, lehet biciklivel, gyalogosan is érkezni. A pontos cím: Kőröshegy, Dózsa György köz HRSZ.: 0193/36, 8617 A parkoló a bejárat mellett van, ezt tábla jelzi, ugyanis nem szabad a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén parkolni! Ajánlott váltócipővel felszerelkezve érkezni, esős napokon gumicsizmával készülni. Kutyákat is lehet vinni!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-02-08

A teraszok, verandák legszebb éke: a függő petúnia helyes gondozása

A függő petúnia egy igazán varázslatos növény, ami könnyen termeszthető, gondozása sem okoz túl sok gondot, amennyiben odafigyelsz néhány apróságra. mutatjuk!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-02-06

A tavasz egyik legszebb virága: ültessünk kék nőszirmot!

A kék nőszirom hazánk egyik legkedveltebb nővénye, amit akár tavasszal is elültethetünk, de érdemes betartani a megfelelő lépéseket a kék nőszirom gondozásához!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-01-31

6 ok, amiért a nárciszhagymáid nem virágoznak- és a megoldás

Nárciszhagyma nem virágzik, mi a megoldás? Több oka is lehet annak, ha a nárciszhagymák nem virágoznak, mutatjuk mik azok, és hogy mit tudsz tenni ellene!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

keresetszabályozó adó

a vállalati személyi jövedelem kifizetésének szabályozását szolgálja. Az 1988-ban életbe... Tovább

fauna

egy adott területen élő állatok v. egy nagyobb állatrendszertani csoport fajainak az... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Környezetgazdálkodás Növénytermesztés virág virágtermesztés