A 2022 Kőröshegyi Tulipánszüret időpontja és programjai- fontos tudnivalók a Kőröshegyi Tulipánszüretről

Vár a Balaton tulipánoskertje: Íme a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszüret időpontja és programjai

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Minden évben várom ezt az egészet: hogy végre meglássam az erről szóló híreket, az első hivatalosnak nevezhető bejelentést, a mesés képeket, hogy végre megint a két kedvencem egy helyen: balatoni kékség ezerszínű tulipánnal megfűszerezve! Idén is vár mindenkit Magyarország legnagobb tulipánszürete Kőröshegyen, a Balaton déli partján!

2022-es Kőröshegyi Tulipánszüret időpontja és programjai

Tulipánszüret Kőröshegyen 2022-ben is

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a már-már hagyományosnak is nevezhető Tulipánszüretet Kőröshegyen. A Kőröshegy eredetileg a levendula szerelmeseinek a fellegvára, de miért ne férne meg egymás mellet e két mesés virág, a levendula és a tulipán? Erre a Kőröshegyi Levendulásban is rájöttek, így már egy ideje nemcsak lila szín árassza el a Balaton déli partján meghúzódó Kőröshegyet, hanem a tavasz csodás hírnökeként a színes tulipánok is. Te is megcsodálhatod ezt, sőt a Kőröshegyi Tulipánszüret alkalmával még haza is vihetsz magaddal. Ez előreláthatólag április 14. és 23. között lesz lehetséges, ugyanis ez a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszüret hivatalos időpontja. A nyitva tartás: hétköznap 10:00-18:00, hétvégén 09:00-17:00 Fontos tudni, hogy ez az időpont az időjárás és a virágzás függvényében még változhat.  ITT érdemes nyomon követni a változásokat, legfrissebb információkat.

Mit kell tudni a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszüretről?

Először is azt, hogy ez Magyarország legnagyobb Tulipánszürete, ahol közel félmillió tulipánnal várnak. Vannak külön olyan részek, ahol fotózni lehet, még külön erre a célra elhelyezett dekorelemekre is lehet számítani, és vannak olyan szekciók is, ahol folyamatosan nyílni fognak a tulipánok, így szedni ehet őket, ezeket szakaszosan nyitják meg a szervezők, ezzel biztosítva azt, hogy minden nap lehessen tulipánt szüretelni. Ha valaki palántát szeretne vásárolni, arra is lesz lehetőség: palánták és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek is vásárolhatóak a rendezvény teljes ideje alatt a helyi ajándékboltban. Bankkártyás és készpénzes fizetési lehetőség is lesz. A tulipánszüretről annyit kell tudni, hogy csak éles eszközzel, száruknál levágva lehet szedni a hagymákat a földben hagyva. Remélhetőleg mindenkinek jut tulipán, de az időjárás sok mindent befolyásol, így érdemes a Facebook eseménynél is figyelemmel kísérni a dolgot.

Hasznos tudnivalók a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszürethez

A cikk végével megosztanánk néhány fontos, hasznos információt a 2022-es Kőröshegyi Tulipánszürettel kapcsolatban, ami minden bizonnyal kapóra jön majd azoknak, akik idén először tervezik, hogy megnézik hogyan passzolnak a Balaton kékjével a meseszép tavaszi tulipánok. A Kőröshegyi Tulipánszüret helyileg nem messze van a Balatontól, Balatonföldvártól 2,5 km-re, éppen ezért érdemes lehet egy balatoni sétát is a programba csempészni, bár van egy elég nagy parkoló a gazdaság mellett, lehet biciklivel, gyalogosan is érkezni. A pontos cím: Kőröshegy, Dózsa György köz HRSZ.: 0193/36, 8617 A parkoló a bejárat mellett van, ezt tábla jelzi, ugyanis nem szabad a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén parkolni! Ajánlott váltócipővel felszerelkezve érkezni, esős napokon gumicsizmával készülni. Kutyákat is lehet vinni!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Pécsi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Pécs Apáca út 2. 7621 Magyarország Tovább

acidofil festődés

a —>mikrotechnikában alkalmazott festési eljárás, a savas karakterű v. a vizes oldatban... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Környezetgazdálkodás Növénytermesztés virág virágtermesztés