Kőröshegyi Levendulaszüret 2023, Mikor lesz a Kőröshegyi Levendulaszüret? Kőröshegyi Levendulaszüret árak

Már megvan mikor lesz a levendulaszüret Kőröshegyen

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Pár éve még azt mondtam volna, ha levendula, akkor a mesés Provence. Azonban mostanra már hazánkban is akkora hagyománya van a levendula termesztésnek illetve szedésnek, hogy ha levendula, akkor Kőröshegyi Levendulás! És jó hírünk van: kiírták, hogy mikor lehet menni levendulát szedni!

Kőröshegyi Levendulaszüret 2023

Levendulaszüretelés a Balatonnál

Mára már olyan nagy biznisszé nőtte ki magát a tulipánszedés mellett a levendulaszüretelés is, hogy már egészen sok helyen lehet levendulát szüretelni (erről ITT van is egy listánk), de az egyik legnagyobb, legnépszerűbb, és legeredetibb hely egyértelműen a Kőröshegyi Levendulás! Talán azért is olyan népszerű, mert a mesés Balaton partjától nem messze található, tehát tökéletes nyári program, amit a strandolással, lángosozással is egybe lehet kötni. Ezt a szervezők oldalán találtuk, ezzel érdemes kalkulálni: A gazdaság mindössze 2,5 kilométerre található a Balatontól! (Balatonföldvár~2,5 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km). A Balatonnál egyébként is nagy hagyománya van a levendulának, kiváltképpen Tihanynál. Apropó levendula, és Tihany, Tihany legszebb helyeit se hagyjátok ki a nyári kirándulások közül!  

Kőröshegyi levendulaszüret 2023

Minden évben alig várjuk a levendulás eseményeket, ezért nagy öröm volt számunkra, amikor megláttuk a kiírást, miszerint már lehet tudni a levendulaszüretek időpontját Kőröshegyen. És ami még ennél is nagyobb öröm volt számunkra, hogy megláttuk, hogy a levendulaszüret előreláthatóan júniustól egészen augusztusig tart majd, Ez tehát azt jelenti, hogy kár is a kifogásokat gyűjteni, menni kell! Bármikor megy nyaralni a család, beugorhat egy-egy csokor nyugtató hatású levendulára a lilatengerbe, ami közvetlenül a kékséges magyar tenger mellett fekszik, a Kőröshegyen.  Pontos kiírás a dátumra vonatkozóan: 2023. június 10. és augusztus 20. között minden nap 09:00-17:00-ig látogatható! Kasszazárás: 16:30! Egyébként van Facebook esemény, ahol lehet követni a friss infókat is csatlakozzatok!  Csodálatos ez a hely!

Hogyan zajlik a levendulaszüretelés?

A levendulamezőre belépőjegy váltása mellett lehet betenni a lábunkat, szedni pedig aratózsákokba olló segítségével lehet levendulákat. A látogatójeggyel anélkül is körül lehet nézni, hogy valaki szedne is levendulát, tehát egy kis nyugtató levegőt szippantani, lépeket csinálni is érdemes arra kanyarodni. Többféle méretű aratótasakokkal készülnek a szervezők, amihez metszőollók is járnak. Várhatóan nemsokára bővebb információk kerülnek ki a Kőröshegyi Levendulás honlapjára az árakkal kapcsolatban is!  

Pro tipp: ezeket a házi levendulás recepteket imádni fogod- így használt fel a szüretelt levendulát otthon!  
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-29

3 egyszerű tipp a körömvirág felhasználásához - Egészséges és kreatív megoldások

A körömvirág nemcsak kertjeinket szépítheti csodaszép sárgás-narancssárgás szirmaival, hanem rendkívül egészséges és sokoldalúan felhasználható növény is.

2024-06-28

A virágoskerted mindig gyönyörű lesz, ha ezeket az egyszerű módszereket alkalmazod

Bizonyára mindenki látott már olyan virágoskertet, aminek szépségétől leesett az álla. Most egy karnyújtásnyira vagy attól, hogy ez a kert a tiéd legyen.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-11

Ezek a muskátli leggyakoribb betegségei, így kerüld el őket

Ismerd meg a muskátlik leggyakoribb betegségeit és tanuld meg, hogyan védekezhetsz ellenük! Ezzel a tudással muskátlijaid egészségesek és gyönyörűek maradnak!

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

76/2006. (X. 20.) FVM rendelet

a termõföldre vonatkozó elõvásárlási és elõhaszonbérleti jog gyakorlásával... Tovább

légporlasztásos permetezőgépek

nagy sebességű levegőáramlás felhasználásával a légporlasztásos permetezőgépeknél a... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet kertfenntartás virág virágtermesztés