Kőröshegyi Levendulaszüret 2023, Mikor lesz a Kőröshegyi Levendulaszüret? Kőröshegyi Levendulaszüret árak

hirdetes

Már megvan mikor lesz a levendulaszüret Kőröshegyen

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Pár éve még azt mondtam volna, ha levendula, akkor a mesés Provence. Azonban mostanra már hazánkban is akkora hagyománya van a levendula termesztésnek illetve szedésnek, hogy ha levendula, akkor Kőröshegyi Levendulás! És jó hírünk van: kiírták, hogy mikor lehet menni levendulát szedni!

Kőröshegyi Levendulaszüret 2023

Levendulaszüretelés a Balatonnál

Mára már olyan nagy biznisszé nőtte ki magát a tulipánszedés mellett a levendulaszüretelés is, hogy már egészen sok helyen lehet levendulát szüretelni (erről ITT van is egy listánk), de az egyik legnagyobb, legnépszerűbb, és legeredetibb hely egyértelműen a Kőröshegyi Levendulás! Talán azért is olyan népszerű, mert a mesés Balaton partjától nem messze található, tehát tökéletes nyári program, amit a strandolással, lángosozással is egybe lehet kötni. Ezt a szervezők oldalán találtuk, ezzel érdemes kalkulálni: A gazdaság mindössze 2,5 kilométerre található a Balatontól! (Balatonföldvár~2,5 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km). A Balatonnál egyébként is nagy hagyománya van a levendulának, kiváltképpen Tihanynál. Apropó levendula, és Tihany, Tihany legszebb helyeit se hagyjátok ki a nyári kirándulások közül!  

hirdetes

Kőröshegyi levendulaszüret 2023

Minden évben alig várjuk a levendulás eseményeket, ezért nagy öröm volt számunkra, amikor megláttuk a kiírást, miszerint már lehet tudni a levendulaszüretek időpontját Kőröshegyen. És ami még ennél is nagyobb öröm volt számunkra, hogy megláttuk, hogy a levendulaszüret előreláthatóan júniustól egészen augusztusig tart majd, Ez tehát azt jelenti, hogy kár is a kifogásokat gyűjteni, menni kell! Bármikor megy nyaralni a család, beugorhat egy-egy csokor nyugtató hatású levendulára a lilatengerbe, ami közvetlenül a kékséges magyar tenger mellett fekszik, a Kőröshegyen.  Pontos kiírás a dátumra vonatkozóan: 2023. június 10. és augusztus 20. között minden nap 09:00-17:00-ig látogatható! Kasszazárás: 16:30! Egyébként van Facebook esemény, ahol lehet követni a friss infókat is csatlakozzatok!  Csodálatos ez a hely!

hirdetes

Hogyan zajlik a levendulaszüretelés?

A levendulamezőre belépőjegy váltása mellett lehet betenni a lábunkat, szedni pedig aratózsákokba olló segítségével lehet levendulákat. A látogatójeggyel anélkül is körül lehet nézni, hogy valaki szedne is levendulát, tehát egy kis nyugtató levegőt szippantani, lépeket csinálni is érdemes arra kanyarodni. Többféle méretű aratótasakokkal készülnek a szervezők, amihez metszőollók is járnak. Várhatóan nemsokára bővebb információk kerülnek ki a Kőröshegyi Levendulás honlapjára az árakkal kapcsolatban is!  

Pro tipp: ezeket a házi levendulás recepteket imádni fogod- így használt fel a szüretelt levendulát otthon!  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-31

Az orchideák szaporítása – Három szakértői módszer

Ezzel a három szakértői módszerrel viszont rájössz, hogy könnyedén lehet egy orchideából több orchideád! Orchidea szaporítási módszerek kertészeink ajánlása

2023-06-02

Ezzel az egyszerű trükkel sokáig szép marad az esküvői virág

A virágok egész nap és éjszaka frissen tartása nem lehetetlen küldetés, csupán ismerni kell a trükköt, amivel sokáig szép marad a vágott virág az esküvőkön!

2023-05-31

Dobd fel a kertedet, készíts csodaszép kerti lámpásokat

Nyaranta elkel néhány olyan apróság, mint az alábbiakban bemutatott lámpások. Olyan kreatív ötleteket mutatunk neked, amik egy fillérbe sem kerülnek!

2023-06-06

A Balaton-felvidék csodaszép eldugott levendulásai- mintha tündérországban járnánk

A balaton-felvidék legszebb levendulásai: a mostani cikkünkben összegyűjtött páratlanul szép, és különleges lila levendulamezők téged is el fognak varázsolni.

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

balin (fenekeszeg, kapókeszeg, őnhal, ragadozó őn, villámkeszeg)

a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó ragadozó hal. Teste megnyúlt, ezüstszínű;... Tovább

kultúrnövény

az olyan fajtához tartozó növény, amely vadon nem tenyészik, vagyis amelyet az ember... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet kertfenntartás virág virágtermesztés