Ismerd meg Kőröshegyet közelebbről!

hirdetes

Ismerd meg a Balaton egyik legbájosabb falucskáját, Kőröshegyet!

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kőröshegyről talán már hallhattál ezelőtt is, hiszen minden évben csodálatos levendulavirágzásnak lehetünk szemtanúi a faluban, azonban Kőröshegy bájos hírnevét nem csak ennek köszönheti, így ideje megismerned közelebbről!

Völgyhíd

Ismerd meg Kőröshegyet közelebbről!


A Balaton egyik legbájosabb falucskájának hallatán szinte mindenkinek rögtön a levendula illata jut eszébe. Jogosan kijelenthetjük, hogy leginkább a levendulamezőiről híres falucska pontosan a virágos kert virágzásának okán került fel sokak balatoni bakancslistájára, pedig Kőröshegy több mindent is rejt önmagában apró település révén és ráadásul a település története még az ókorban kezdődött. Érdemes hát közelebbről megismerkedni Kőrösheggyel, hogy látogatásunk során semmi lényeges dolgot ne hagyjunk ki! Lássuk hova érdemes ellátogatnod Kőröshegyen!

1.    Kőröshegyi Levendulás

Természetesen mi mással is kezdhetnénk a sort, ha nem a város leghíresebb látnivalóival, a Kőröshegyi Levendulással. A levendulás tizenkét hektáron terül el, ahol minden felületen csodálhatjuk az illatos levendulákat. A levendula virágzás idején úgy érezhetjük itt magunkat, mintha gyorsutaztunk volna Provence-ba, amely Dél-Franciaország méltán híres levendulás környéke. A balatoni látkép igazán idilli hangulatot kölcsönöz a mezőknek, amit közel két hónapon keresztül ki is élvezhetünk, hiszen júniusban és júliusban a francia levendulákban gyönyörködhetünk, míg júliusban és augusztusban pedig üde angol virágokat találhatunk a földeken, amelyekből bizony mindenki szedhet kedvére. Számos programot is szoktak a helyszínen szervezni és még a szezon után is megéri idelátogatni, hiszen rendszeren megszervezik az őszi vásárt, ahol igazán különleges tulipánhagymákat vásárolhatunk meg a tavaszi szezonra!

hirdetes

A levendulást itt találod: 8617 Kőröshegy, Dózsa György köz

2.    Kőröshegyi Völgyhíd

Magyarországon számos gyönyörű híd található, azonban a legtöbben Budapesthez kötik a híres magyar hidak látképét. Azonban Kőröshegynek is van egy lenyűgöző hídja, a Völgyhíd, amely az M7-es autópálya hídjaként szolgál, és mára már a levendulás mellett a falu igazi jelképévé vált. A híd valóban lenyűgöző látványt nyújt és a település minden pontjáról meg is csodálhatjuk. A viadukt tökéletesen beilleszkedik a környezetbe, eközben pedig felér a dombok monumentalitásával. A híd mintegy 88 méter magasságban helyezkedik el, és számos túraútvonal részét képezi, így akik az aktív kikapcsolódásért rajonganak, azoknak mindenképp részt kell venni egy túrán, ahol a hidat is meg lehet vizsgálni egy környező emelkedőről, ahonnan nem csak a Völgyhíd, de egy isteni balatoni panoráma is elénk tárul.


3.    Völgyhídi horgásztavak

Ha pedig nem csak a túrázás érdekel, és passzívan is pihennél kicsit, akkor meg kell látogatnod a Völgyhídi Horgásztavakat is, amelyek a viadukt lábánál helyezkednek el. A Völgyhídi Halastórendszer 5 hektáron terül el a kőröshegyi Széchenyi Zsigmond-vadászkastélyhoz tartozóan. A horgászok igazi paradicsomnak tekintik, hiszen gazdag itt a halállomány, ponty, süllő, csuka, fogas, keszeg és még kárász is könnyen a horgunkra akadhat itt.

hirdetes


4.    Völgyhíd Konyha és Rét

Nem messze a halastavaktól és közel a Völgyhídhoz, találhatunk egy igazán hangulatos éttermet, ha megéheztünk volna a horgászás vagy a túrázás közben, de a Pazar panoráma miatt akár egy kávéra is megéri ide ellátogatni. Érdemes azonban a Balaton ízeibe belekóstolnunk, ha itt járunk, amelyek mind helyi alapanyagokból készülnek, majd egy függőágyon elfogyasztanunk egy pohárral egy finom balatoni borból.


5.    Borászatok

Ha már bor, és egyébként is az egyik legjobb borvidékünkön járva, nem hagyhatjuk ki utazásunk során, hogy legalább egy szőlőbirtokra ne látogassunk el. Kőröshegy a Balatonboglári borvidék részét képezi, ezáltal több kiváló pincészetbe is ellátogathatunk!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Fejér Megyei Földhivatal

Földhivatal Postacím: 8001. Pf. 18. Cím: Székesfehérvár Várkörút 22-24. 8000... Tovább

2007. évi XVI. törvény

egyes agrár tárgyú törvények módosításáról   Az állattenyésztésrõl... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek