Korlátozások a bioüzemanayag előállításában

hirdetes

Az EU korátlozni szeretné a bioüzemanyag előállítását

Kiszner Klaudia
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

 Igencsak felkapott lett energianövényt termeszteni és bioüzemanyagot előállítani belőle, de mik a veszélye a mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra? És miért akar az Unió megszorításokat alkalmazni termesztésükben?

Bioüzemanyag

 Az Európai Bizottság 5%-ban korlátozná a bioüzemanyag arányát a közlekedésben felhasznált üzemanyagokban, mivel meglátásuk szerint ez nagyban kihat a mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra! Így kevesebb föld jut az élelmiszeripari cikkek termőföldjéhez szükséges területből.

 

Világszerte csúcsmagasságokban a gabona ár és többek között ezt is befolyásoló tényezőként tartják számon! Így a bioüzemanyag politika átgondolásra szorul és korlátozásokat kell bevetni az élelmiszeripar és a mezőgazdaság megóvása érdekében. A probléma az EU-t és az USA-t is érinti.

 

„Connie Hedegaard klímaügyi biztos és Guenther Oettinger energiaügyi biztos közös nyilatkozatukban erősítette meg, hogy jelenlegi szinten akarják korlátozni a növényekből készült üzemanyagok használatát.”

hirdetes

A döntés csak a az EU kormányainak és törvényhozóinak egyetértésével születhet meg !

 

Mindenekelőtt az a célja az Európai Bizottságnak, hogy olyan energianövényeket termesszenek, ami az élelmiszeripart nem érinti, tehát étkezésre nem használható és ez ne kerüljön újabb és újabb területekbe így elvéve azt a mezőgazdaság élelmiszeripari szektorától! 

Forrás: servian.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

genetikai sodródás

a génösszetétel véletlenszerű megváltozása. A populációban néha megmagyarázhatatlan... Tovább

havasi kecske (Capra montana)

a szarvasmarha félék családjának kecskealakúak (Caprinae) alcsaládjába tartozó, a magas... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés