Korallvirág nevelése, korallvirág gondozása, korallvirág szaporítása, korallvirág metszése

Íme, a titok – Így tartsd életben sokáig a korallvirágot!

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Korallvirág tudnivalók

A korallvirág gondozása – Mi szükséges a virágzáshoz?

A korallvirág egy rövidnappalos növény, ennek ellenére minimum nyolc óra megvilágítás szükséges ahhoz, hogy virágozzon. Éppen ezért az első fontos dolog az, hogy semmiképpen ne tegyük árnyékos-félárnyékos helyre, mivel ott kevesebb virágot fog hozni! Nyáron ez nem okoz különösebb gondot, a napos terasz tökéletes hely a számára, biztos lehetsz benne, hogy egész nyáron át virágozni fog majd. 

Viszont van még egy dolog a fényigény mellett! Fontos, hogy minden egyes virágzás végén le legyenek vágva az elnyílt virágok, máskülönben várhatod az újabb virágözönt, nem fog történni semmi. A hosszantartó virágzáshoz szükség van a megfelelő tápanyag-utánpótlásra is! Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk tápoldatot az öntözővizéhez. 

Korallvirág virágzása karácsonykor

Egy egyszerű trükk segítségével elérheted, hogy még karácsonykor is bőségesen virágozzon a korallvirág! Nekem bevált az, hogy télen is adtam nekik tápoldatot folyamatosan, így mindig virágzott. Viszont van egy másik módszer, ami pedig az ismerősömnek vált be: ő fekete kartonnal takarta le a növényt 8-10 órára, ezzel elérte, hogy egész télen virágozzon. 

Korallvirág metszése

Utoljára szeretnék pár szót ejteni a korallvirág metszéséről is. Arról már beszéltem, hogy az elnyílt, elszáradt virágokat minden esetben le kell vágnunk. Ugyanakkor fontos az is, hogy a hajtások vissza legyenek vágva, így mindig tömör, rendezett növényünk lesz. A felnyúlt, nyurga hajtások a fényhiány miatt alakulnak ki, nyugodtan visszametszetjük ezeket. Ha felkopaszodna a növényed, akkor tavasszal vágd vissza jó alaposan, nagyjából a felére, majd kezdd meg a tápoldatozást. Nem kell sajnálni, ugyanis hamar erőre kapnak, pár hét alatt csodaszép lesznek újra. 

Korallvirág szaporítása

Nem kell kidobnod a levágott hajtásokat sem, érdemes egy földdel teli cserépbe ledugni, mivel nagyon hamar képesek gyökeret ereszteni. Így egy hajtásból pár nap alatt egy egész gyűjteményed lehet! Remélem, hogy segítségedre voltam, további tanácsokért látogasd meg növénytermesztés rovatunkat! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hibrid búza

a heterózishatás kiaknázására búzával is kísérleteznek a nemesítek. A búza azonban a pl.... Tovább

fajtaatalakító keresztezés

—>sertéstenyésztési eljárások, —>szarvasmarha-tenyésztési eljárások,... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem virág