Magyarország legszebb téli kirándulóhelyei túrázók számára!

hirdetes

A 3 legszebb téli kirándulóhely Magyarországon

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ugyan havat egyre kevesebbet látunk minden évben, a Mátrában és a magaslatainkban még mindig több esélyünk van rá! A havas táj Magyarország legmagasabb pontján páratlan kincseket tartogat, most pedig megmutatjuk a három legszebb túraútvonalat.

téli túra

Legszebb túraútvonalak télen a magyar magaslatokban


Bár a télről általában nem a túrabakancsaink, sokkal inkább csak a korai sötét, a hideg, és a kandalló melletti forró italok jutnak eszünkbe. Mivel havat már csak ritkán látunk, ideje meglátogatni Magyarország legmagasabb pontját, mert nincs is varázslatosabb a Mátra téli panorámájánál. Télen a világ egy másik arcát mutatja a természetnek, így érdemes ebben az időszakban is meglátogatni kedvenc túraútvonalainkat! Most megmutatjuk melyik a 3 legszebb túraútvonal a téli évszakokban is a Mátrában és Magyarország magaslataiban!

3 legszebb téli kirándulóhely

 


1.    Mátraszentimre

Mátraszentimre hazánk legmagasabban fekvő települése, amely a Felső-Mátra hegyeiben szétszórtan elhelyezkedő hat lakott helyhez tartozik; Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Bagolyirtás, Fallóskút és Galyatető is a térség részét képezik. Nem csak nyáron, de inkább télen a látogatottabb a térség köszönhetően a lenyűgöző téli havas tájnak és a téli sportok szerelmeseinek fenntartott sípályának.

A síelés mellett a túrázni vágyóknak is bőven akad itt időtöltésre alkalmas hely, a téli túrázásaink alkalmával nem hagyhatjuk ki a Vöröskő-kilátót:

hirdetes

és felmászhatunk a Galya-kilátóhoz, ami az ország legmagasabb pontján található kilátó, valamint számtalan szurdok, várrom, csillagvizsgáló és ásványmúzeum vár még itt felfedezésre:

hirdetes

2.    Dobogó-kő

A Visegrádi-hegység legmagasabb hegye az egyik legnépszerűbb úti cél a kirándulók számára már a 19.század vége óta, ahol az átlaghőmérséklet mindig a legalacsonyabb Magyarországon, így itt van a legtöbb esélyünk havat látnunk.

Nem hiába a legnépszerűbb túraútvonal, hiszen a környékén számos látnivaló is akad, így mindenki találhat izgalmas programot, nem csak a téli sportok kedvelői élvezhetik ki a magaslatok előnyeit. Ha erre járunk, nem érdemes kihagyni az Ördöglyuk-barlangot, a Zsivány-barlangot, a Szurdokvölgyet és a Rám-szakadékot, de érdemes ellátogatni a pilisi ciszterci apátság kolostorához, és a Dunakanyarra is páratlan kilátásunk nyílik innen.

3.    Zirc

Talán Zirc nem a legnépszerűbb kirándulóhely, pedig megannyi szépséggel kecsegtet a téli hónapok ideje alatt is! A bakonyi hegység rengeteg látnivalóval kápráztatja el a télen kirándulni vágyókat, aki pedig Zircre látogat télen, az nem hagyhatja ki a Zirci Ciszterci Arborétumot, hiszen minden évszakban, de különösen télen oly csodás!

Aztán ahogy tovább haladunk és felfedezzük a Bakony szépségeit, itt is kipróbálhatjuk a síelési tudásunkat, ugyanis Eplényben lehetőségünk van hódolni a téli sportoknak, és rengeteg túraútvonalat is felfedezhetünk a környéken, ha túrabakancsot húzunk. Látogassunk el a Cseszneki várba vagy az Ámos-hegyi Kilátóhoz és élvezzük ki a tél magával ragadó szépségét!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Virsli

A virsli a vörösáruk csoportjába tartozó, pépesítéssel készülő... Tovább

bárányszéna

olyan —>szálastakarmány (->pillangós v. dús levélzetű réti széna), amely nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek