7 tipp kinti cica tartásához!- Ezekre figyelj, ha kinti macskád van!- Így védd meg a kinti cicádat!

hirdetes

7 tipp kinti cica gazdiknak- ezeket tedd a biztonságuk érdekében!

KC,NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

kinti cicatartás

4.Gyakran látogass el az állatorvoshoz!

A vakcinák elengedhetetlenek ahhoz, hogy a macskák egészséges és boldog életet élhessenek. Különösen fontos ez a kinti cicákra nézve, hiszen rengeteg betegségnek lehetnek kitéve kalandjaik során. Így ügyelj arra, hogy minden szükséges védőoltást megkapjon. Továbbá bizonyos időnként vidd el egy általános vizsgálatra, hogy meggyőződhess minden rendben van vele. Mindig jó ötlet kedvencünk ivartalanítása, a kinti cicáknál pedig még fontosabb. Ez nem csak azt biztosítja, hogy a környék macskapopulációja kontroll alatt maradjon, hanem segít megóvni attól, hogy túl messzire tévedjen otthonról.

5.Győződj meg a környék biztonságáról!

hirdetes

Természetesen nem minden lakóhely alkalmas kinti cica tartására. Hiába, hogy kertes házban élsz, sosem szabad kiengedni a kedvencünket egy forgalmas út mellett, vagy ha a környéken több hamisabb kutya is él, akik esetenként még ki is szöknek. Mindig mérd fel a lakóhelyed környezetét és mérlegelj mielőtt kiengednéd a cicád!

6.Készíts neki kifutót!

Amennyiben a lehetőségek nem adottak, vagy csupán mégsem szeretnéd kedvenced védtelenül elengedni, akkor is van rá lehetőséged, hogy egy kicsit érezze a kinti szabadságot. A sétáltatás mellett remek ötlet, ha az udvaron kialakítasz neki egy úgynevezett kifutót. Ez egy ketrec szerű építmény, ahova akár magától is kimehet és élvezheti az udvart, anélkül, hogy elcsatangolhatna.

hirdetes

7.Legyen egy fix etetési idő!

Ha valamiben biztosak lehetünk az az, hogy cicáink szeretik a hasukat. A napközbeni kalandból biztos, hogy vissza fognak térni egy finom vacsorára, mely után biztonságban bent tarthatjuk őket az éjszakára. Amennyiben este a kinti helyükön alszanak, reggel tudni fogják, hogy nemsokára következik a reggeli, így biztosan nem mennek messzire. Ütemezzük be az etetések idejét és jelezzük nekik például egy csengő hanggal, mellyel azonosítani tudják, így, ha távolabbról is, de visszatérnek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

keverékszilázs

olyan silózott takarmány, amelyben a fehérjében dús pillangósokat szénhidrátban gazdag... Tovább

extrahálás

a szó latin eredetű, kivonást jelent, az élelmiszer-, ill. a takarmányiparban az olajos... Tovább

Tovább a lexikonra