7 tipp kinti cica tartásához!- Ezekre figyelj, ha kinti macskád van!- Így védd meg a kinti cicádat!

7 tipp kinti cica gazdiknak- ezeket tedd a biztonságuk érdekében!

KC,NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A macskatartás elég megosztó tud lenni, amikor arról van szó, hogy kiengedjük-e a szabadba kedvencünket. A cicák természetüktől fogva kíváncsi teremtmények, akik valamilyen szinten igénylik a külvilággal való kapcsolatot. Azonban a járművektől kezdve a ragadozókig számos veszély leselkedik rájuk az utcán. Amennyiben te is cicagazdi vagy, és kíváncsi vagy mi mindent tehetsz a biztonsága érdekében, az alábbiakban megtudhatod.

kinti cicatartás

A macskák vadásznak, él bennük a zsákmányszerzési vágy és ezen semmiféle háziasítás nem tud változtatni. Kizárólag benti cicáknál is biztosan láttatok már olyat, hogy előszeretettel nézik az ablakon keresztük a madarakat. Mivel kíváncsi teremtmények így szeretnek felfedezni, ez lehet a fő ok annak, hogy sokan megengedik kedvencüknek, hogy a szabadban bóklásszon, hiszen nagyon jól érzik itt magukat. Természetesen amennyiben kiengedjük őket az udvarunkra, a kerítés nem állítja meg őket úgy, mint a kutyákat. Ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy elindulnak felfedezni a környéket. Felelős és szerető gazdiként pedig az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy ne essen bántódásuk. Lássuk is mi mindent tehetünk!

1.Először próbáld ki a pórázt!

Akár kiskorától kezdve szeretnéd a kinti életre készíteni, akár csak idősebb korában döntenél emellett fontos, hogy először kezd el kintre szoktatni. A sétáltatás nem feltétlen kell, hogy csak a kutyagazdák programja legyen. Vegyél egy hámot és egy pórázt és indulhat is a móka. A macskák többsége elsőre nem örül a hámnak, így eleinte add rá a házon belül és adj neki pozitív megerősítést kedvenc jutalomfalatjai segítségével. Sétáljatok a körbe a környéken és az udvaron. Ez a felügyelet melletti barangolás remek első lépés lehet.

2.Fontos, hogy cicád hozzád köthető legyen!

Amennyiben már megengeded neki, hogy önállóan is nekivágjon a környéknek, fontos, hogy a nyakörvén megtalálhatóak legyenek az adataid. Név, telefonszám és cím, mely segítségével baj esetén bárki megtud téged keresni. Továbbá macskáknál is egyre elterjedtebb a mikrochip beültetése. Sokan ódzkodnak tőle, ugyanakkor teljesen ártalmatlan kedvencünkre nézve, így nyugodtan dönthetsz akár emellett is. Továbbá már GPS-el ellátott, lenyomozható nyakörveket is lehet már kapni. Ennek a segítségével a telefonodon egy applikáció segítségével követheted cicád útját és mindig tudhatod merre jár, amikor épp nincs a házban.

3.Biztosíts neki egy kinti kuckót!

Amennyiben nem csak napközben, de estére is kintre szeretnéd szoktatni, biztosíts neki egy kényelmes és meleg kuckót. Így biztosan nem fog eltűnni az éjszaka során, hiszen remek kis kinti alvóhelyet készítettél neki, melyben szívesen alszik, miközben még a friss levegőn is van. Ezt a macska lakot lehetőség szerint az erkélyen alakítsd ki, vagy egy udvarra néző ajtó mellé, semmiképp sem az utca felőli részen.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Csávázó Cruiser 70 WS

Por alakú rovarölő csávázószer.Hatóanyag: 700 g/kg tiametoxamFelhasználható: a cukorrépa... Tovább

elletőistálló

a tehenészeti telepek fontos épülete, ált. a tehénistállótól leválasztott helyiség v.... Tovább

Tovább a lexikonra