Kis kert inspirációk és tippek a tökéletes helykihasználáshoz

hirdetes

Kicsi a kert? Hozd ki belőle a legtöbbet! - Inspiráló képek a tökéletes udvarért

SzSz

Ha kicsi az udvar, sem kell kétségbeesni, hiszen így is csodás kertet varázsolhatunk otthonra. Egy kis leleményesség, pár szuper ötlet és könnyedén megvalósíthatjuk álmaink kertjét. Lássuk, milyen trükköket alkalmazzunk kis kert esetén!

Kis kert inspirációk és tippek a tökéletes helykihasználáshoz

#Sziklakert

A sziklakertek csodálatosan mutatnak bármelyik kertben, azonban, ha az udvar apró, akkor ez lesz az egyik legjobb módja a helykihasználásnak. A sziklakerttel nem csak csodás esztétikai élményt nyújthatunk, de számos növényt felhasználthatunk, amivel a kertben az lesz az érzésünk, hogy sokkal nagyobb, mint valójában. A sziklakertet ráadásul meredek vagy dombos részeken, lépcsők mellett is elkészíthetjük. 

Ha nem tudod, hogyan állj neki, akkor segítünk: Így építs sziklakeret otthon!

Ha pedig a legszebb növényeket szeretnéd a sziklakertbe: A legjobb sziklakerti növények

#Tereprendezés

A kis kert esetén át kell gondolnunk, hogy szeretnénk-e olyan helyet kialakítani, ahol pihenhetünk vagy akár kerti partit szervezhetünk. Amennyiben igen, akkor a kis kertben érdemes leválasztani erre egy részt. A leválasztott részt pedig leburkolni, kővel, járólappal. Ezzel nem csak egyszerűbb lesz a takarítás, de a kis kertünket optikailag megnövelhetjük. A burkolás mellett érdemes a füves részeket is meghagyni, ahol pedig gondosan karbantartott gyep található. 

hirdetes

#Körbe ültetés

Apró kertek esetén nagyon jó módszer lehet, ha szeretnénk virágokat, cserjéket is ültetni a kertbe, hogy ezt a kerítés mentén tesszük meg körben. Egy vékony szegéllyel elválasztva még mutatósabb lesz a kis kert, a beültetett csodás növényekkel. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy olyan növényeket válasszunk, amelyek nem nőnek túl gyorsan és nem fogják benőni az amúgy is kicsi helyet. A nagy méretű növények sokat elvehetnek a kert teréből, és miattuk még kisebbnek érezhetjük az udvart. 

#Privát érzés 

Ha mégis ellent mennél az előző pontnak és szeretnéd, ha olyan érzés lenne az udvarba belépni, mintha egy külön világ lenne, akkor olyan növényeket kell választanod, amelyekkel teljesen elszigetelheted udvarod a külvilágtól. Magas sövények, dús cserjék, bokrok, kissé dzsungel érzés. A dús növényzet mellett, fontos, hogy hagyj gyepet is az udvaron, ami csak még inkább kiemeli majd a kert hangulatát. A növények közé pedig rejts el hangulatvilágítást, egy-két kerti bútort. 

hirdetes

#Állványos ültetés

Ha szeretnéd kihozni a legtöbbet a kertből, de tényleg nincs helyed a növények ültetésére, akkor a legjobb választás az állványos ültetés lesz. Akár még egy kis konyhakertet is készíthetsz belőle, ahová zöldségeket és fűszernövényeket ültethetsz. Persze, ha csak dísznövényekkel raknád tele az udvart, az állványon csodásan fognak mutatni. 

#Rózsalugas 

A rózsa minden kertben nagyon jól mutathat, ahogyan a kis helyeken is. Szerencsére egyes rózsaféléknek megvan az a tulajdonsága, hogy könnyen felfuttathatók bármilyen rácsra, kapura. Csodaszép rózsalugast alkothatunk a kis kertben is, hiszen sok helyet nem foglal el, mégis rengeteget hozzáad a kert szépségéhez. 
 

Ezekkel a képekkel pedig inspirálódhatsz, hogyan rendezd be kis kertedet: 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


95/2008. (VII. 25.) FVM rendelet

Az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, ellenõrzésére és megfigyelésére... Tovább

étvágy

az éhséggel kapcsolatos, de attól mégis eltérő fogalom; az állatot evésre ösztönzi és... Tovább

Tovább a lexikonra