Egyedi csomagolópapír készítés - 5 egyszerű, de elegáns, egyedi csomagolópapír

hirdetes

Ajándékcsomagolás készítése – 5 egyszerű, de elegáns, egyedi csomagolópapír

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tedd varázslatossá és emlékezetessé ajándékaidat ezekkel a tippekkel és ötletekkel az ajándékcsomagolás elkészítéséhez.

ajándékcsomagolás

Egyedi csomagolópapír készítés

Az ajándékcsomagolás elkészítésének megtanulása egy szórakoztató módszer a karácsonyi ajándékok különlegesebbé tételére. Ha sok időt és gondolkodást áldoztunk a tökéletes ajándék megtalálására, akkor gyönyörűen becsomagoljuk, hogy személyesebbé tegyük az ajándékot.

Nincs szívhez szólóbb, mint egy darab kézzel nyomtatott csomagolóanyag. Jó érzés (és pénzt is takaríthatunk meg), ha elkészítettük a saját csomagolópapírunkat. Hiszen ha valakit megajándékozunk egy általunk készített papírdarabba csomagolva, az már azelőtt különleges, hogy kinyitotta volna! Egyszerű, kézzel nyomtatott kártyákat is készíthetünk.

Nem csak az ajándékcsomagolás szórakoztató és nagyszerű a gyerekekkel való foglalkozásra, hanem egy kedves, figyelmes tevékenység is lehet a karácsony előtti mozgalmas előkészületekben.

Akár azt szeretnénk, hogy a karácsonyi ajándékcsomagolási ötletek kapcsolódjanak karácsonyi dekorációhoz, hogy a figyelmet a fa tövébe vigyék, vagy egyszerűen csak bele akarunk ragadni egy karácsonyi kézműveskedésbe, ezek a kézzel készített ajándékcsomagolások garantáltan inspirálóak.

AJÁNDÉKCSOMAGOLÁS KÉSZÍTÉSE KARÁCSONYRA

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsünk ajándékcsomagolást és hogyan csomagoljunk ajándékokat, a nagyszerű dolog az, hogy a lehetőségek végtelenek, ez egy csodálatos módja annak, hogy kreatív ötletekkel és különféle technikákkal kísérletezzünk. Az alábbiakban összegyűjtöttük kedvenc barkácscsomagolási ötleteinket, valamint tippeket a csomagolópapír díszítéséhez, az ünnepi mintáktól a gyönyörű botanikai alkotásokig az ünnepi szezonra.

1.    BURGONYOMÁNYOSSAL DÍSZÍTETT CSOMAGOLÓPAPÍR

A burgonyanyomás egyszerű és hatékony módja a népies hangulatú ajándékcsomagolás készítésének, emellett szórakoztató tevékenység a gyerekekkel.

Szükséged lesz:

•    Sima barna kézműves papír vagy tapéta béléspapír

•    Burgonya 

•    Mosható festék 

•    Tálca

•    Kézműves szivacsok
 

Módszer:

1. Először válaszd ki a burgonyát, olyan burgonyát, amely elég nagy ahhoz, hogy jó méretű bélyegző legyen, de nem túl nagy ahhoz, hogy nehezen kezelhető legyen.

hirdetes

2. Vágd ketté a burgonyát, és rajzold a mintát a lapos oldalára. A legjobb eredmény érdekében válassz valami egyszerű sziluettet, például csillagot vagy karácsonyfát. Használhatsz egy pogácsaszaggatót, hogy finoman kijelöld a mintát.

3. Egy éles késsel faragd ki a tervet. Ezt csak felnőtteknek szabad megtenniük, gyerekeknek nem.

4. Töröld le a mintát konyharuhával, és ha lehetséges, várj körülbelül 30 percet, amíg a burgonya kissé megszárad – így hatékonyabb lesz a nyomat.

5. Tedd le a kiválasztott papír egy részét egy fedett asztalra, és súlyozd le minden sarkánál, hogy lapos maradjon.

6. Önts egy kis festéket a kiválasztott festékből egy tálcára, lehet tányér is.

7. Szivaccsal kenj vékony festékréteget a burgonyamintára, majd nyomd le erősen a papírra a nyomtatáshoz. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg az egész papírt be nem fedi.

2. Szövettáska díszítés

A díszített szövet táskák remek alternatívát jelentenek a csomagoláshoz. Évről-évre újra felhasználhatók, így csodálatosan fenntarthatóak.

Szükséged lesz:

•    Sima húzózsinóros pamut ajándéktáska(k)

•    Szövet festék

•    Stencilek

•    Szivacsos tűző vagy sablonkefe

hirdetes
 

Módszer:

1. Fektess le a szövettáskát egy sima felületre, és helyezz bele egy kartonpapírt, amely kicsivel kisebb, mint a zacskó – ez megakadályozza, hogy a festék átszivárogjon mindkét anyagrétegen.

2. Helyezd a sablont a szövetzsákra, és szükség esetén rögzítsd a helyére maszkolószalaggal

3. Önts egy kis festéket egy sekély tálcába, és tölts be egy kis mennyiséget a tűző- vagy stencilecsetebe. Ha úgy gondolod, hogy az ecset túlterhelt, töröld le konyharuhával vagy egy darab papírral.

4. Ecsetmozdulat helyett dörzsölő mozdulattal kend át a sablont festékkel, amíg az egész mintát be nem fedi. Helyezd át a sablont, és ismételd meg a folyamatot a létrehozni kívánt tervtől függően.

5. Ha végeztél, óvatosan távolítsd el a kartont a zacskó belsejéből, és hagyd megszáradni.

3. Kidátumozva

Használj dátumbélyegzőt és tintát, hogy egyszerű, de hatékony december 24-i karácsonyi papírt készíts. Legyél kreatív, és használd a bélyegzőt különböző módokon, minták tömbjének létrehozásához, az egyszerű ellenőrzésektől a csillagokig. Alternatív megoldásként módosíthatod a dátumot, hogy személyre szabott születésnapi ajándékcsomagot készíts.

A befejezéshez válassz szalagokat vagy zsinórokat egymással harmonizáló színekben, mint például a piros-fehér. 
 

4. Dekorálj tapadós dekorszalagokkal

A színes dekorszalag gyors, egyszerű és zűrzavarmentes módja annak, hogy a sima ajándékokat személyessé tegyük. Tekerjük körbe az ajándékokat, készítsünk egyszerű mintákat, vagy ragasszunk fel egy kezdőbetűt, hogy segítsük a barátokat és a családot az ajándékok azonosításában. A maszkolószalagok színeinek és mintáinak hatalmas választéka áll rendelkezésre.
 

5. Díszíts pom-pomokkal

A sima ajándékpapír mini pom-pomokkal való díszítése szórakoztató és egyszerű ötlet, amely kártyákkal is nagyon jól működik. Önmagukban is remekül néznek ki, de bizonyos minták felvirágoztatására is használhatók – például rénszarvasbélyegzőkkel ellátott papírra nyomtathat, és vörös pomponokra rögzítheti Rudolph orrát. A felnőttek ragasztópisztolyt használhatnak ehhez, vagy próbálják ki a PVA-t, ha gyerekekkel készítesz. Az ajándék formájától és attól függően, hogy hány pom pom-ot szeretnél hozzáadni, a legjobb, ha ezt az ajándék becsomagolása után tesszük meg.
 

HOGYAN KÉSZÍTESZ SAJÁT CSOMAGOLÓPAPÍRT?

Sokféleképpen készíthetünk saját ajándékcsomagoló papírt – az egyik legnépszerűbb, ha mintákat nyomtatunk barna kézműves papírra vagy tapétabélelő papírra fakockákkal és festékkel, illetve gumibélyegzővel és tintával.

Rengeteg előre elkészített ünnepi blokk és bélyeg vásárolható online karácsonyi ajándékcsomagolás elkészítéséhez, vagy ha mindent magad akarsz elkészíteni, egy megfelelő méretű burgonyából nyomótömböt faraghatsz egy kekszvágó segítségével, ami mindenféle ünnepi formában elkészíthető.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hibrid

legalább egy tulajdonságban eltérő szülők keresztezéséből származó utód. (fajhibrid, fajtahibrid) Tovább

fotocellás magválogató

az erősen eltérő színű magvak szétválogatására szolgáló gép, amely a... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony