Kerti ösvények

19 kerti ösvény ötlet, amik biztosan téged is megihletnek majd!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Nézd meg ezeket a kerti ösvényeket

12. Lépcső kövekből

Ezt a kerti ösvényt valamivel körülményesebb elkészíteni, de tökéletes a lejtős kertekbe egy „természetes” lépcső kialakítására. A lépcsőfokokat méretes kődarabok alkotják. Ennél az ösvénynél ügyelni kell a különböző fokok megfelelő szintezésére.

13. Téglás ösvény

A téglákkal is gyakran találkozhatsz a kertekben, mint ösvény-alapokkal. A változatos színek és a különböző elrendezések lehetővé teszik néhány igazán egyedi design kialakítását.

 

14. Betonjárda téglaszegéllyel

Egy másik rendkívül népszerű opció betonból elkészíteni a járdát, vagy a kerti ösvényt. Azonban az ilyen utak önmagukban kifejezetten unalmasak tudnak lenni. Éppen ezért érdemes feldobni őket egy mutatós szegéllyel, amit akár néhány színes téglából is elkészíthetsz.

 

15. Felaprózott fadarabkák

Egy újabb változat, ami remek alternatívája lehet a kaviccsal, illetve a kaviccsal és kővel kirakott ösvényeknek. A kavicsokat forgácsos felaprózott fadarabkákra is lecserélheted, amik a járdakövek között is jól mutatnak. Ugyan érintésre puhának tűnhetnek, valójában nagyon strapabírók és az intenzív igénybevételt is viszonylag jól viselik.

16. Utcai burkolatkövek

Ez a megoldás az utcákon található kőből készült utak stílusát idézi, hiszen az azokban is használt burkolatköveket alkalmazza. Egy ilyen ösvény kialakítása időigényes lehet, de a végeredményért megéri megszenvedni!

17. Kavicsmozaik

Egy különleges opció. A különböző színű kavicsok és kövek kombinálásával biztosíthatod, hogy minden járókelő megáll majd, hogy megcsodálja egyedi ösvényedet. Itt aztán tényleg bármilyen designt elkészíthetsz, csak a fantáziád szabhat határt a végeredményeknek!

 

18. Ösvény farönkökből

Ha szeretnél egzotikus, erdei hangulatot varázsolni kertedbe, akkor ezt néhány farönk felszeletelésével megteheted.

19. Gránit járda

Tökéletes a látogatók kaputól a bejárati ajtóig vezetésére. A járókelők különleges mintákban gyönyörködhetnek, míg eljutnak az ajtóig – ki gondolta volna, hogy ez a néhány lépés is ilyen élvezetes lehet!

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


nyári seb

lovak bőrében (a végtagok alsó részén, a nyakon) kialakuló kifekélyesedő, vérző... Tovább

explóziós mechanizmus

növények spóráinak, virágporának (pollen), magvainak a kiszóródása, ill. elterjesztése.... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert