Legújabb kertészeti trendek 2022: Ezek lesznek 2022 kertészeti trendjei, amiket te is imádni fogsz

hirdetes

Ezek lesznek 2022 kertészeti trendjei, amiket te is imádni fogsz

VN
Legújabb kertészeti trendek 2022

Szárazságtűrő növények

A klímaváltozás okozta bizonytalanság és a hosszabb száraz időszakok miatt egyre több kertben jelennek meg a mediterrán növények. Az olyan szárazságtűrő fajok, mint például a levendula, a kék sudárzsálya és a vasfű hatékonyan vonzzák a beporzókat, míg a hamvas cipruska és hasonló bokrok az örökzöld puszpáng és a közönséges tiszafa helyett lesznek népszerűek.

Összefoltozott teraszok

A méretes teraszok és burkolt részek manapság kevésbé divatosak, és helyüket egyre inkább a növények kezdik átvenni. A mellett, hogy nem illenek a kerti környezetbe, a lekövezett vagy téglákkal leburkolt felületeken a víz nem képes áthatolni.

hirdetes

Érdemesebb tehát kisebb burkolt területeket kialakítani, amelyeket alacsony növények választanak el egymástól, vagy, ha egy nagyobb részen szeretnéd elkerülni a sarat, akkor használj kavicsréteget, ami lehetőséget ad a vízelvezetésre, és ami a növények fejlődését is kevésbé korlátozza.

Természetes anyagok

Az emberek egyre inkább a természetes látványvilág irányába vonzódnak, és kezdik érezni, hogy a mesterséges anyagok mennyire nem passzolnak a kerti környezetbe. A fémek és műanyagok helyét a klasszikus kövek és faanyagok veszik át, és egyre kevesebb kertben kap helyet a beton is.

hirdetes

A kövek és téglák lefektetéséhez használt új technikákhoz nincs szükség hagyományos habarcsra, és nem korlátozzák annyira a vízelvezetést sem.

Visszafogott design

A radikális kertátalakítások helyét a visszafogottabb módszerek veszik át, amelyek a terület meglévő adottságait használják ki, és nem igényelnek hatalmas gépeket, talajcserét és új szerkezeteket. Előtérbe kerül továbbá az újrahasznosítás, nem csak a spórolás, hanem a környezettudatosság nevében is.
 

Lapozz, mert a 2022-es kertészeti trendek a követező oldalon folytatódnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-09

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Az augusztus remek alkalom, hogy megtervezzük a következő évet. Nem tudod mit ültess augusztusban? Akkor itt az ideje, hogy elvesd a szívós egynyári növényeket.

2022-08-04

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk, persze a gaz ennek is ellentmond!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-03

Egyszerű vegán sajtok: vágható cukkinisajt és kenhető paradicsomsajt

Mutatunk két könnyű vegán sajt receptet is. Az első egy cukkiniból készített puha sajt, a másik pedig narancsszínű paradicsomos nacho sajt. Egyszerű, de mennyei!

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

2022-08-12

Ismerd meg a kerted részleteit

Elmagyarázzuk, hogyan ismerheted meg a kerted a talaj, a kinézet, a kitettség és egyebek tekintetében, mielőtt nekilátnál az ültetésnek, kertészkedésnek. A szép növényekért!

További cikkek ebben a témában


Balatonfüredi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Balatonfüred Felsõ köz 2. 8230 Magyarország Tovább

hengerezés

felszínalakító és -tömörítő művelési eljárás. Hatását a felhasznált eszköz tömege,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet