Ezzel a 4 kerítés-növénnyel megőrizheted a privát szférátad

4 növény, ami nem enged belátást a kertedbe – Ezeket ültesd a kerítéshez!

ZH, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A kertes házban lakók egyik problémája, hogy az utcán sétáló emberek kíváncsian pásztázzák a kertünket. Téged is zavarnak a kíváncsiskodó tekintetek? Nem szívesen ülsz ki a medence mellé mert belátnak az utcáról? Vagy elbarikádoznád magad a nem túl kedves szomszédoktól?  Ha ezeket a növényeket ülteted a kerítésedhez, többet senki nem lát be az utcáról!

kerítésnövény

Ezt a 4 növényt ültesd a kerítés tövéhez, ha nem szeretnéd, hogy belássanak az utcáról!


Alacsony a kerítésed vagy látványra szép, de nem túlzottan takarja a kertet? Létezik szebb megoldás is, minthogy nagyobb betonfalakat húzzunk magunk köré! Ezekkel a zöld növényekkel nem csak kerted hangulatát dobhatod fel, de a kíváncsiskodó tekinteteket is elzárhatod kertedtől, a növények méretükből és sűrűségükből adódóan! 

1.    Tuja


A tuja talán a leggyakrabban használt „kerítés-növény”. Gyorsan növekszik, alacsonyak az igényei és kedvező áron is juhatunk hozzá. Népszerűségét ennek a három tényezőnek tudhatjuk be. Pár év rendszeres gondozás mellett több méter magasra is megnőnek, ha pedig szorosan egymás mellé ültetjük, egy összefüggő fallá fogja kinőni magát. Ha a tuját így ülteted a kerítés mentén, akkor az érdeklődő szempárok garantáltan nem tudnak többé belesni. Ahhoz, hogy gyorsan növekedjen rendszeres locsolni kell és megfelelő, jó vízelvezető talajt kell neki biztosítani. A tuják nagyon szeretik a napfényt.

2.    Bambusz


Egy kicsit egzotikusabb vizekre utazva, ültethetsz bambuszt is a kerítésmentén, amivel igazán dzsungel hangulatot teremtesz a kertbe. A bambusz gondozása sem igényel túl sok szakértelmet, csupán arra kell ügyelni, hogy napfényes helyre ültessük, és bőségesen locsoljuk. A bambusz talán nem olcsó, de kétségkívül megéri az árát, hiszen különleges és az utcai járókelők sem fognak belátni a kertedbe.

3.    Puszpáng


A puszpáng, vagy ismertebb nevén a buxus, egy igen népszerű kerti díszcserje. Jól lehet formázni, így előszeretettel alkalmazzák az udvar dekorelemeként, de kerítésmenti növénynek is megfelel. A jól formázhatósága által, szinte szabályos kerítést lehet belőle kialakítani, sűrű ágai között pedig senki nem fog átlátni. A tujához hasonlóan, vagy még gyorsabban is nő a buxus, ezért rendszeres metszést igényel!

4.    Kecskerágó


A kecskerágó valamivel kevésbé fed az előbb felsorolt növényektől, viszont zöld-sárga cakkozott leveleivel sokkal látványosabb az átlagos növényektől, így a kert üde színfoltja lehet. Körülbelül másfél méter magasra növekszik, de ha virágládába ültetjük és azt tesszük a kerítéshez, azzal megnövelhetjük a magasságát, így a kecskerágó is alkalmas lehet a privát szféránk megőrzésére!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-16

Foltos az uborka levél, mit tegyek? – az uborka baktériumos szögletes levélfoltossága

Az uborka levelein megjelenő foltok az uborka baktériumos szögletes levélfoltosságának a tünete lehet. Az egyik leggyakoribb betegség, amely komoly károkat okozhat.

2024-07-15

Ezért sárgul be a cukkini egy kertész szerint

A cukkini sárgulásának sok oka lehet, például a tápanyaghiány is. Megfelelő gondozással és egy kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhető a cukkini sárgulása.

2024-07-15

Ez a tökéletes időpont a paradicsom locsolásához a kánikulában

A paradicsom locsolása nem könnyű feladat kánikula idején. Segítünk, hogy a megfelelő paradicsom öntözés segítségével növényeid frissek és zöldek maradjanak.

2024-07-16

Ezért ne locsold a növényeid kondenzvízzel: egy kertész figyelmeztetései

A kondenzvíz használata elsőre praktikus megoldásnak tűnhet a növények öntözésére. Részletes leírásunkban megtudhatod miért nem javasolt a használata.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gyomirtó Tiara + Gold

Tiara + Goal gyomirtó permetezőszerek ikercsomagolásban. Tankkombináció készítésére.... Tovább

Kerti ötlet

Ahány ember, annyiféle kert van. Mindenki másképp képzeli el álomkertjét, más ötleteik... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet