A kasvirág gondozása

hirdetes

Ezért érdemes minden kertben kasvirágot (echinacea) nevelni

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE., NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Tudj meg mindent a kasvirágról

Ezért olyan hasznos a kasvirág

A kasvirágok gyönyörűek

A legegyszerűbb és legegyértelműbb indok. Amikor az ember megpillantja őket a nyári virágzás csúcsidejében, akkor egy pillanatra biztosan megtorpan. A csomókban növő kasvirágok különösen merész látványt keltenek – hatalmas margarétaszerű virágaik magasan a levelek fölé nyúlnak, és akár 10-15 cm átmérőjűek is lehetnek. Még vázába helyezve is sokáig megőrzik szépségüket.

Rengeteg színben és formában fellelhetők

Az E. purpurea lilás-rózsaszínes virágai a leggyakrabban látottak, de a kasvirágoknak többféle színű és formájú változata is létezik. Az E. paradoxa például sárga szirmokkal rendelkezik, míg az E. pallida halvány rózsaszínekkel. Az évek során jócskán megnőtt a választék. A lila és sárga színű kasvirágok hibridjei a barack, a rózsaszín és a lila többféle árnyalatában is fellelhetők, de léteznek fehér, zöldes fehér, krémszínű és még krémes rózsaszín változatok is.

hirdetes

Beporzó állatokat csalogatnak a kertbe

A kasvirágok hosszú virágzási időszakkal rendelkeznek, ami még az őszbe is belenyúlik. A virág közepén található apró virágocskák rengeteg nektárt termelnek, ami természetesen mágnesként vonzza a kertbe a méheket, a lepkéket és más beporzó rovarokat. A szépséges kasvirágok látványát csak tovább fokozza, amikor színes pillangók repkednek közöttük. Természetesen mindennek valódi haszna is van, hiszen a beporzást végző állatokra a többi növénynek is szüksége van a kertekben.

hirdetes

Ősszel és télen vonzza a tengeliceket

Ahogy a virágok hervadni kezdenek és a nektár elfogy belőlük, az echinaceák további szárnyas látogatókat csalogatnak a kertbe, azonban ekkorra már madarakat. A tengelicek különösen szeretik a kasvirág magvait, és sok kertész nem is távolítja el a kiszáradt példányokat, csak hogy megpillanthasson néhány éhes madárkát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-31

Az orchideák szaporítása – Három szakértői módszer

Ezzel a három szakértői módszerrel viszont rájössz, hogy könnyedén lehet egy orchideából több orchideád! Orchidea szaporítási módszerek kertészeink ajánlása

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-02-02

Tényleg tartalmazhatnak rovart a csomagolt élelmiszerek?

Ahogyan halad a világunk, nagyon úgy tűnik, hogy a rovar fehérje lehet a jövő proteinforrása, egyre többet hallani erről. Már a boltokban is találkozhatunk vele.

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-16

6 hiba, amit el kell kerülni a növények vízben történő szaporítása során – és mit tegyünk helyette

Adjuk meg új dugványainknak a legnagyobb esélyt a sikerre azáltal, hogy elkerüljük ezeket a hibákat, ha vízben szeretnénk hajtatni őket! Vízben gyökereztetni

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Csávázó Cruiser 70 WS

Por alakú rovarölő csávázószer.Hatóanyag: 700 g/kg tiametoxamFelhasználható: a cukorrépa... Tovább

csávázógépek

termények gombás v. egyéb fertőzéstől való védelmére szolgáló stabil v. mobil gépek... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés