A kasvirág gondozása

hirdetes

Ezért érdemes minden kertben kasvirágot (echinacea) nevelni

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Tudj meg mindent a kasvirágról

Ezért olyan hasznos a kasvirág

A kasvirágok gyönyörűek

A legegyszerűbb és legegyértelműbb indok. Amikor az ember megpillantja őket a nyári virágzás csúcsidejében, akkor egy pillanatra biztosan megtorpan. A csomókban növő kasvirágok különösen merész látványt keltenek – hatalmas margarétaszerű virágaik magasan a levelek fölé nyúlnak, és akár 10-15 cm átmérőjűek is lehetnek. Még vázába helyezve is sokáig megőrzik szépségüket.

Rengeteg színben és formában fellelhetők

Az E. purpurea lilás-rózsaszínes virágai a leggyakrabban látottak, de a kasvirágoknak többféle színű és formájú változata is létezik. Az E. paradoxa például sárga szirmokkal rendelkezik, míg az E. pallida halvány rózsaszínekkel. Az évek során jócskán megnőtt a választék. A lila és sárga színű kasvirágok hibridjei a barack, a rózsaszín és a lila többféle árnyalatában is fellelhetők, de léteznek fehér, zöldes fehér, krémszínű és még krémes rózsaszín változatok is.

hirdetes

Beporzó állatokat csalogatnak a kertbe

A kasvirágok hosszú virágzási időszakkal rendelkeznek, ami még az őszbe is belenyúlik. A virág közepén található apró virágocskák rengeteg nektárt termelnek, ami természetesen mágnesként vonzza a kertbe a méheket, a lepkéket és más beporzó rovarokat. A szépséges kasvirágok látványát csak tovább fokozza, amikor színes pillangók repkednek közöttük. Természetesen mindennek valódi haszna is van, hiszen a beporzást végző állatokra a többi növénynek is szüksége van a kertekben.

hirdetes

Ősszel és télen vonzza a tengeliceket

Ahogy a virágok hervadni kezdenek és a nektár elfogy belőlük, az echinaceák további szárnyas látogatókat csalogatnak a kertbe, azonban ekkorra már madarakat. A tengelicek különösen szeretik a kasvirág magvait, és sok kertész nem is távolítja el a kiszáradt példányokat, csak hogy megpillanthasson néhány éhes madárkát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-02-22

10 tavaszi virág, amiknek ott a helye kertedben

Néhány héten belül kezdetét veszi a természet látványos ébredezése, és bizonyára már te is azon töröd a fejedet, hogy idén milyen tavaszi virágokat ültess?

2022-04-04

Mi is az a liofilizálás és miért is olyan jó?

A liofilizálás és a liofilizált gyümölcsök igen népszerűek a konyhaművészetben. Mi is az a liofilizálás és mik is az előnyei? Olvasd el cikkünket és megtudod!

2022-03-29

8 egyszerű talajteszt, amit érdemes elvégezned kertedben

Az alábbiakban néhány egyszerűen elvégezhető talajtesztről olvashatsz, amik segítenek megállapítani kerted talajának különböző adottságait, és hatékonyabbá tenni.

További cikkek ebben a témában


abiotikus tényezők

a —>környezetnek élőlények életfolyamataira ható, azokat szabályozó élettelen... Tovább

vérfestékvizelés (hemoglobinuria,haemoglobinuria)

Hemolízis és hemoglobinémia következménye,mikor a vérből a vesén (kiálasztószervek)... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés