karácsonyi vásárok nyitási dátumai, legszebb karácsonyi vásárok nyitása, Európai karácsonyi vásárok

Íme a legnépszerűbb karácsonyi vásárok nyitási dátumai Európában

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Készítettünk egy összegző listát a legnépszerűbb európai karácsonyi vásárok nyitási dátumaival, hogy segítsünk tervezni az ünnepi utazásokat. A régió számos különleges karácsonyi rendezvényt kínál, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.

karácsonyi vásárok

Prága


A cseh főváros decemberben varázslattá válik, és több karácsonyi vásárt is rendez. Az Óváros téri piac Prága legnagyobb és legrégebbi karácsonyi vására, amelyet számos fény és dísz világít be. Az előadások és a kilátóhíd is kiváló szórakozást kínálnak.

•    Időpont: 2023. december 2. és 2024. január 6. között.

Bécs

Bécs, az európai zene és kultúra központja, vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb karácsonyi úti cél. A Rathausplatzon található Christkindlmarkt a város legnagyobb karácsonyi vására, tele díszekkel és finomságokkal.

•    Időpont: 2023. november 10-től 2023. december 26-ig.

Salzburg

 

A salzburgi Christkindlmarket Európa egyik legrégebbi adventi vására, és a Dom- és Residenzplatz téren található. A hangulatot fokozza, hogy történelmi épületek veszik körül.

•    Időpont: 2023. november 23. és 2024. január 1. között.

Zágráb

A horvát főváros karácsonyi vásárai három egymást követő évben Európa legszebbjének választották magukat. A helyi főtéren (Jelačić bán tér) és a Zrinjevac parkban gyönyörű vásárok várják az utazókat.

•    Időpont: 2023. december 2. és 2024. január 7. között.

Amszterdam

Az amszterdami karácsonyi vásár kisebb, de különleges. Piaci bódék sorakoznak az utcán a Museumplein mentén, és a helyi múzeumok is nyitva tartanak a karácsonyi időszakban.

•    Időpont: 2023. december 13-26.

Varsó

Varsó ad otthont egész Lengyelország egyik legnagyobb karácsonyi vásárának. Rengeteg karácsonyi standon saját készítésű játékokat és finomságokat találsz.

•    Időpont: 2023. november 24. és január 7. között.

Párizs

A párizsi karácsonyi vásár, a Paris de la Défense, a legnagyobb a városban. Több mint 350 faház és számos ünnepi ételek és italok várják az utazókat.

•    Időpont: 2023. november 16. és december 27. között.


Berlin

A berlini karácsonyi vásárok közül a WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt a legnépszerűbb. A Bebelplatzon számtalan fehér sátor sorakozik.

•    Időpont: 2023. november 27-től december 31-ig.

Drezda

Németország legrégebbi karácsonyi vására, a Dresdner Striezelmarkt, Drezda városában található. Itt összesen hét nagy adventi vásár várja a látogatókat.

•    Időpont: 2023. november 29-től december 24-ig.

München

A bajor fővárosban hagyományos német karácsonyi szokásokat élvezhetsz, és a Marienplatz és a Residenzplatz vidám összejövetelek központjává válnak.

•    Időpont: 2023. november 27-től 2023. december 24-ig.

Brüsszel

A brüsszeli téli csodák (Plaisirs d’hiver) Belgium legnagyobb karácsonyi vására. Bódék, finomságok és fények várják a látogatókat a város történelmi szívében.

•    Időpont: 2023. november 24-től december 31-ig.

Craiova

Craiova Románia városa téli csodavilággá változik az ünnepi időszakban. Az utcákon bódék sorakoznak, és az énekesek karácsonyi örömöt terjesztenek.

•    Időpont: 2023. november 11-től 2024. január 8-ig.

London

A londoni karácsonyi vásár, amely a Hyde Parktól a Southbank Centre-ig húzódik, fények, ajándékok és egy lenyűgöző jégpálya várja a látogatókat.

•    Időpont: 2023. november 17. és 2024. január 1 között.

Tallinn

Tallinnban a karácsony ünneplése hosszú múltra tekint vissza. A Városháza tér volt az első hely, ahol karácsonyfát állítottak még 1441-ben.

•    Időpont: 2023. december 1-től 2024. január 7-ig.

Budapest

A budapesti karácsonyi vásárok is szép hagyományokkal rendelkeznek, és számos fényjáték, koncert és kézműves termék várja a látogatókat.

•    Várható időpont: 2023. december első hete - december 24. (A hivatalos dátumokat cikkünket frissítve tesszük közzé.)

Gyűjtsd össze az úti célokat, és készülj fel egy varázslatos európai karácsonyi kalandra!

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

apoferritin

a bél falában képződő nagy molekulatömegű fehérje, amely a vasnak az... Tovább

csuka (Esox lucius L.)

a csukafélék (Esocidae) családjába tartozó, kitűnő húsú ragadozó hal. Európa d.... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyümölcs Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág webáruház Zöldség