Karácsonyi filmek, amik nélkül nincs karácsony!

hirdetes

Karácsonyi filmek, amik nélkül nincs karácsony!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Nincs karácsony közös filmnézés nélkül, ezért összegyűjtöttem nektek a legjobb karácsonyi filmeket. Az örök klasszikusok mellett érdemes az újabbak közül is szemezgetni. Szerintünk ezek a legjobb karácsonyi filmek. Nektek melyik a kedvencetek?

Karácsonyi filmek, amik nélkül nincs karácsony!

Legjobb karácsonyi filmek – Reszkessetek betörők

1990-ben mutatták be az első részt, amit további négy folytatás követett. Minden idők legsikeresebb karácsonyi filmjei között kapott helyet. A főszerepben Kevin (Macauluy Culkin) van, akit karácsonykor otthon felejtenek a szülei. A hatalmas házban a kisfiú egyáltalán nem szomorkodik, amikor pedig unatkozni kezdene, megérkezik a két kétbalkezes betörő. Nem ijed meg tőlük, ezerféle ravaszsággal, trükkel bánik el velük. Nekem ebben az esetben is az első rész tetszik a legjobban, a többi már nem annyira.

Legjobb karácsonyi filmek – Igazából szerelem

2003-ban mutatták be ezt a brit-amerikai-francia filmet, melyet Richard Curtis rendezett. A történet karácsony előtt öt héttel kezdődik, és hétről hétre mutatja be a szereplők életét, egészen az ünnepekig. Van itt minden, öröm, bánat, összetört szív, düh, keserűség – a film olykor vidám, izgalmas, mámorító, olykor viszont kellemetlen, felfoghatatlan, váratlan. Bemutatja, hogy a szerelem mindenhol ott van, mindent körülvesz. 

hirdetes

Legjobb karácsonyi filmek – Polar Expressz

Egy 2004-es amerikai animációs fantasy film, kalandfilm, ami Chris Van Allsburg Azonos című gyerekkönyve alapján készült. Az 1950-es években játszódik a történet, egy kisfiú aludni sem tud az izgalomtól, mivel másnap karácsony, tehát a télapónak hamarosan le kell ereszkedni a kéményen az ajándékokkal. A fiú már abban a korban van, amikor kételkedik a létezésében, hirtelen azonban hatalmas dübörgés hallatszik, és megjelenik egy vonat a gyermek ablaka előtt. Amikor kiszalad, megpillantja a kalauzt, aki az Északi-sarkra invitálja, a télapó főhadiszállására. Tétovázik, de végül felszáll, és megkezdődik a nagy kaland. 

hirdetes

Legjobb karácsonyi filmek – Shrekből az angyal

A nagy kedvenc, zöld ogre visszatért karácsony idején is, hogy bepillantást mutasson az ünnepi hangulatba. 2007-ben mutatták be ezt a rövidfilmet, kedvenceink most is mulatságos helyzetekbe keverednek, és az összes szereplő felbukkan az ünnepi készülődés alatt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


forgalomból kizárt fajta (FK)

ilyen minősítéssel illetik a kísérletekben gyenge eredményt mutatott, a többinél kisebb... Tovább

parazitológia

tág értelemben az a tudományág, amely az —>élősködők alaktani, fejl. és szaporodási... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony