Kakas éve 2017

hirdetes

A világ legszebb kakasait hoztam el nektek!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

2017. január 28-án kezdődött meg a holdnaptár szerinti kínai újév, így kezdetét vette a Kakas éve, ami a Majom évét váltotta. Ebből az alkalomból most bemutatom nektek a világ legszebb kakasait, hozzanak nektek sok-sok szerencsét! 

Kakas éve 2017

Mi jellemző a Kakas évére

Hatalmas életkedv árad szét a Kakas évében, éppen ezért érzelmek és indulatok egyaránt törhetnek elő nagy hullámokba, a kakas ugyanis a bölcsesség és a harciasság keveréke. A kemény bírálatokkal ebben az évben óvatosan bánjunk, mivel komoly ellenérzést illetve dühöt szülhetnek, a bírálatokat cseréljük le inkább óvatos tanácsokra. Az indulatainkra nagyon figyeljünk oda, gondolják át a mondanivalóinkat inkább kétszer!

A Kakas éve jó kilátásokkal kecsegtet, mivel a kakas az ifjúság, a tisztaság, a remény és a világosság szimbóluma is. Anyagi bőség fogja jellemezni az idei évet, a világ növekedésre számíthat. Ha készen állsz arra, hogy a tudásodból kihozd a legtöbbet, akkor sikeres lesz a 2017-es éved! Fontos, hogy fordítsatok több figyelmet egészségetekre, különösképpen a gyulladásokból eredő szövődményekre. Most pedig jöjjenek a világ legszebb kakasai, akik sok szerencsét fognak hozni nektek, a következő oldalon folytatom!

Kakas éve 2017

Ayam Cemani

A fajtát Indonéziában évszázadok óta használják különböző szertartásokon. Európába először a holland Jan Steverik importálta 1998-ban. Európában főleg Hollandiában, Németországban, Szlovákiában és Csehországban tenyésztik. Az egész tyúk állat, a tolla, a bőre, a csőre, a taraja, a húsa, a csontja és a belső szervei is feketék. A vére is sötétebb.

(Tórizs István)

Poszavinai búbos

Szép, arányos formájú teste van, különlegesen szép bóbitával a fején, mely még szebbé teszi ezt a régi fajtát. Nagyon jó minőségű a húsa. Feje közepes méretű, szépen formált nagy kerek bóbitával a feje közepén (a kakasoknál kicsit lejjebb). Csőre erős, közepes nagyságú, kicsit kampós, sárgás-szürke színű a világosabbaknál, a sötétebbeknél sötétebb. Taraj szépen recézett, kicsit oldalra hajlik, piros színű. Arca pirosas, a szem körül. Füllebenye közepes nagyságú, a világosnál sárgás-rózsaszínű, a sötétebbnél szürkés. Nyaka közepes hosszúságú, erős, sok tollal. A mell tájék kipúposodó, erős és széles, szépen formált. Háta széles, rövid, a farok felé kicsit lejt.

Farok kakasoknál szépen formált, egyenlő tollakkal. Szárnyak közepes nagyságúak, erősek, jól simulnak a testhez. Combok erősek, jól kifejlődtek. Lábak közepes magasságúak és erősségűek. Sárga, a sötétebbnél sötétebb színű a csüd, nincs lábtollazat. Ujjak erősek, lábszínű, a körmök színe olyan, mint a csőré. Színváltozatok: Vörös, sárga, kendermagos, fogoly színű. További színváltozatok kitenyésztésén még dolgoznak. Tömege: A tyúk 3,5 kg-ig, a kakas 4,5 kg-ig. Gyors növekedést mutatnak. Természetéről viszonylag kevés írásos információ áll rendelkezésre. Tojáshozamát még növelni szeretnék a tenyésztők. Tojásai elég nagyok, kicsit hosszúkásak.

hirdetes
Kakas éve 2017

Brahma

A nagy, erőteljes megjelenése miatt, attraktív színváltozatok, gazdag lábtollazata miatt minden kiállításon felkelti az érdeklődők figyelmét. Nagyon szelídek lesznek a gazdájukkal szemben. Elég egy alacsony kerítés, melyet nem fognak átrepülni. A hideget nagyon jól tűrik, a csibék is viszonylag ellenállóak. Ahhoz képest, hogy a nagyfajták közé tartozik a tyúkfajták közül, viszonylag gyorsan növekednek. Fontos a megfelelő takarmányozás, hogy jellegzetes erős csontozatuk egészségesen kifejlődjön.

Gyors növekedés esetén nem árthat plusz D-vitamin adagolása. Általában 6-7 (tojók), ill. 7-8 (kakasok) naposan ivarérettek, de akár a 2. és 3. életévükben is még fejlődhetnek méretben és súlyban. Idősebb korban könnyen elzsírosodnak. Fontos a zöldtakarmány, fehérje és a sok mozgás. A Brahma nem elsősorban tojáshozamra kitenyésztett fajta, de tojásprodukciójuk kielégítő, különösen jó tojók a téli időszakban más fajtákhoz viszonyítva. Húsa jó minőségű, omlós, nem száraz.

(Vásárhelyi25.hu)

Kendermagos magyar

Tenyésztése az 1890-es évek elején kezdődött Szolnokon a parlagi állomány kendermagos színű egyedeinek szelektálásával, nemesítésével. Igen gyorsan kedvelt lett a tenyésztők között. Tollazata világos kékesszürke keskeny, fekete keresztsávokkal. A kakasok színe világosabb. Mivel színe igen alkalmas rejtőzködésre, főként az ország északi részén, a ragadozómadaraktól jobban veszélyeztetett helyeken tartották, de az egész országban elterjedt. Génmegőrző állománya van dmezővásárhelyen, Gödöllőn és Keszthelyen.

hirdetes
Kakas éve 2017

Főnix

Slank, hátrafelé csökkenő testállású dísztyúk. Háta hosszú, erős. Farktolla lapos, „lejtős”, többnyire csak a 3. évben éri el a teljes méretét; ennek ellenére már az első évben el kell, hogy érje a 90 cm hosszúságot. Melltájéka „kihúzott”. Szárnyait felhúzva és testhez simulva tartja. Feje kicsi és keskeny. Arca piros, szemei vörösek. Csőre szarvszínű, szürkéskék. Taraj egyszerű, nem túl magas. Füllebenyek fehérek.

Nyaka közepes hosszúságú, hosszú és finom tollazattal, mely hosszan ráfut a hátra. Csüd finom csontozatú, szürkéskék vagy olívzöld. Színváltozatok: „vadas”, arany, narancs, ezüst, fehér. Kifejezetten dísz „rendeltetésű”, gyönyörű, kecses, hosszú farktollával díszítő tyúkfajta. Ügyelni kell a tyúkól és a kifutó tisztaságára, hogy értékes tollai ne sérüljenek, piszkolódjanak. Szép kertekből, udvarokból szépségével és díszítő értékével egyértelműen kiválthatja a pávát is. Csibéi izgágák, kíváncsiak, érdeklődőek, takarmánykeresőek.

Itáliai

Háta és válla hosszú, széles, erős. Szárnya hosszú, erősen a testhez simuló. Farktollazat hosszú, telt, jól fejlett, széles tollakkal. Melltájéka széles, telt. Feje hosszúkás, de nem keskeny. Arca piros és tollmentes. Taraja szép, egyenesen tartott, vese alakú fűrésztaraj, 4-5 fogazattal. Léteznek rózsa típusú tarajjal rendelkező egyedek is. Toroklebenye kerekded, sovány. Füllebenye közepes nagyságú, ovális, fehér vagy krémszínű.

Szemek nagyok, élénkek, vörösek. Csőre közepesen nagy, erős, gyengén hajlított, sárga vagy szarvszínű. Combok erősek. Csüd közepesen hosszú, finom csontozatú, sárga. Tollazata dús. Színváltozatok: Aranynyakú, ezüstnyakú, fogolyszínű, fekete, fekete-fehérpettyezett, sárga, sávozott, kék-fogolyszínű, kék-aranynyakú, gyöngyszürke-narancs, narancs, vörös nyerges, vörös, kék, fehér, fehér-fekete columbia, aranybarna-porcelánszínű, kék-fehérpettyezett, arany-feketepettyezett, arany-kékpettyezett, arany-fehérpettyezett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-03-18

Sokan nem tudják: Ezek a tavaszi virágok mérgezőek a kutyákra

Kutyatartóként nagyon óvatosnak kell lennünk, mert elég egyetlen óvatlan pillanat, és meg is van a baj. Több olyan tavaszi virág van, ami mérgező a kutyákra.

2024-03-18

Ezt minden kutyatartónak tudnia kell: így tudod megmenteni kutyádat

Megismerheted ebben a cikkben a leggyakoribb tévhiteket a külső paraziták elleni védekezésről, és megtanulhatod, hogyan óvhatod meg kutyádat egész évben te is.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-04

A juhászok is készülnek a húsvétra

Az európai piacon egyre erősödő kereslet tapasztalható, amit a korai húsvéttal egybeeső muszlim ramadán ünnep is tovább növel, ezért a juhászok is készülnek.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ragadós galaj (Galium aparine L.)

a búzafélék (Rubiaceae) családjába tartozó egyéves, fekvő v. kapaszkodó szárú, fehér... Tovább

Újhelyi Imre Vegyipari Szakközépiskola, Szaktanácsadó és Továbbképzõ Intézet

Szakközépiskola Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus képzés Cím: Szentlõrinc... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés