7 növény, amiből házi kacsatápot készíthetsz

hirdetes

7 növény, ami segít ingyen kacsatáphoz jutni!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Kacsatáp, ami a kertben nő

További tippek a házi kacsatáp megtermesztéséhez – Ágyások vagy növénytartók?

A házi kacsatáp megtermesztése élesen eltér más tápokétól, ugyanis a legtöbb növénynek vízre van szüksége. Éppen ezért több opciód is van. Az olyan szárazföldi növényeket, mint a borsó vagy a kukorica természetesen érdemes közvetlenül egy kerti ágyásba ültetni, azonban a bizonyos borsófajtákat növénytartókban is termeszthetsz, hogy egész évben szüretelhess róluk.

Valójában nincs szükséged egy egész tóra sem, hogy vízi növényeket termessz kacsáid etetésére. Persze egy valódi tó mindenképpen előnyt jelent, hiszen kacsáid is szívesen úszkálnak majd benne, akár gyermekmedencéket vagy régi fürdőkádakat is használhatsz a békalencse vagy a vízijácint termesztésére (természetesen alapos fertőtlenítés után).

hirdetes

Ügyelj az invazív növényekre

Érdemes észben tartani, hogy a békalencse és a vízijácint nagyon agresszívan hajlamosak terjeszkedni a vízfelületen. Éppen ezért, ha kerti tavad más, akár nyilvános víztestekhez is csatlakozik, akkor előfordulhat, hogy növényeid átterjednek majd ezekre. Nézz utána a helyi szabályozásoknak, hogy elkerüld az ebből adódó kellemetlenségeket és károkat. Legrosszabb esetben is egyszerű a megoldás: csak szerezz egy régi kádat vagy gyerekmedencét, hogy elkülönítve termeszthess házi kacsatápot birtokodon.

hirdetes

Ne hanyagold el kacsáid táplálkozási igényeit

Habár a fent felsorolt növények remek választások, ha termesztésű kacsatáppal szeretnéd etetni szárnyasaidat, ne feledd, hogy a kacsáknak változatos étrendre van szükségük. Eleinte érdemes inkább kiegészítőként használni őket a táp mellé, és fokozatosan átállni a házilag termesztett alternatívákra. Ha figyelemben tartod a szükséges tápanyag-arányokat, akkor boldog és egészséges kacsáid lesznek. Remélem, hogy sikerült segítenem nektek ezekkel a tanácsokkal! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-30

8 érdekesség a kutyákról: biztosan lesz olyan, amin Te is meglepődsz

Sokszor azt gondolhatjuk, annyira szeretjük négylábú kedvencünket, hogy mindent tudunk róla. De valóban így lenne? Nem is gondolnád, mennyi mindent értünk félre!

2022-05-19

Megható videó: az elefántoknak nagyon mély érzelmeik vannak

Kutatások során készült YouTube videótkat mutatunk nektek, ami bemutatja hogyan gyászolnak az elefántok. Nagyon megható ahogyan az elefántok gyászolnak!

2022-05-02

Miért szagol a kutya az emberek lába közé? – Így szoktasd le róla kutyádat!

Miért szagolnak az ember lába közé a kutyák? Az állatorvosok és a kiképzők is egyetértenek ennek okaiban, tudd meg Te is miért szeretik ezt csinálni a kutyák!

2022-03-07

Mit jelentenek a különböző számok a tojáson? Melyiket ne vedd meg?

Vajon hogyan tudjuk a boltok polcai előtt állva eldönteni, hogy melyik tojást tegyük a kosarunkba? Olvassuk el a számokat, egyáltalán mit jelentenek a számok?

2022-07-24

15 varázslatos érdekesség a lovakról, amit valószínűleg Te sem tudtál

A lovak igazán különleges állatok: robosztusak, mégis kecsesek, egyszerre barátai és hű segítői az embernek. Most 15 érdekességet gyűjtöttünk a lovakról!

2022-08-08

Kardszárnyú delfinek támadtak meg és süllyesztettek el egy egész hajót

Hiába, a tenger nagyon veszélyes! Egy egész hajót süllyesztettek el kardszárnyú delfinek, azaz gyilkos bálnák, szerencsére a rajta utazók megmenekültek!

2022-07-31

8 megdöbbentő érdekesség a malacokról

A malacok tisztátalan és buta állatok lennének? A sztereotípia ezt közvetíti, de jobban hasonlítanak ránk, emberekre, mint gondolnánk. Lássuk, hogy miben!

2022-07-30

5+1 szőrös kistestű állat, ami a mozivásznakat is meghódította

Hogy mi a közös a vöröspandában, a mosómedvében, a mókusban, a lajhárban, a nyúlban és a motkányban? Naná,hogy mind hősként taroltak a kedvenc rajzfilmjeinkben!

További cikkek ebben a témában


toxémia (toxaemia)

A szervezetben elszaporodó kórokozók,főként baktériumok toxinjaink a véráramban való jelenléte. Tovább

ligázok

a DNS-szintézist (dezoxiribonukleinsav) katalizáló enzimek. A génsebészetben a DNS-darabok... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés