Júniuszáró programok a Balatonnál

hirdetes

Mit tartogat a hétvégére a Balaton? – Júniuszáró programok a Balatonnál

ZH
Balatoni hétvégi programok

3.    Balatonvilágosi Borfesztivál és szezonnyitó ünnepség

Június 24 és 26 között színes programokkal, a helyi borászok kínálatával, különleges gasztro kézművességekkel és esti koncertekkel várják a Balatonvilágosra utazókat.

4.    Balatonkenese – Pannónia Folk Feszt 2022

A Tájházszövetség Közép-Dunántúli Régiójának találkozóját június 24-én tartják 10 és 13 óra között, a második alkalommal megrendezett Pannónia Folk Feszt keretein belül Balatonkenesén. A találkozót követően megnyitják a Kenesei Tájházat a kézműves foglalkozások, a népi mesterségek, a népzene, néptánc és közösségi foglalkozások előtt.

Többek között ki lehet majd próbálni a fazekasságot, fellép a Pannónia Citerazenekar, különböző néptáncos és népzenei foglalkozáson vehetünk részt, és egész délután kézműves kirakodó vásár, hagyományőrző programok várnak mindenkit.

hirdetes


5.    Szent Iván-éjjeli programok 

2022 június 24-én több helyszínen is készülnek Szent Iván-éji mulatsággal, többek között Hévízen, Gyenesdiáson, Révfülöpön és Zamárdiban is.

A Hévízi Szent Iván-esten megtekinthetjük a Padlás című előadást Imre Sándor Szeretetszínház előadásában, ami után egy közös séta indul az Egregyre 21:30-kor a polgármesteri hivatal elől és a Deák tértől. Érdemes elektromos fáklyával készülni a sétára! Majd egy Tüzes íjászatot tekinthetünk meg a Múzeum előtt, és egy mágikus üst tüzében lehetőség van elégetni a múltat.

hirdetes

A Szent Iván-éji varázslat Gyenesdiást sem kerüli el, az “Élmények a strandon” elnevezésű programsorozat keretében 2022-ben családi programok várják a Gyenesi Lidóstrandra érkezőket és itt is lesz közös tűzgyújtás.

2022. június 24-25-én varázslatos programokkal készük Révfülöp a nyári napfordulón a Szabadtéri színpadnál. Lesz nyárnyitó cirkuszi előadás, lampionos vízitúra és Szent Iván éji tűzgyújtás is.
Zamárdiban pénteken rendezik a mulatságot, ahol a történelmi korokat zenével idézik meg a séta során.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


glutelinek

az egyszikűek és a kétszikűek magvaiban levő, vízben nem, híg savakban és lúgokban oldódó... Tovább

61/2008. (IV. 30.) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezõgazdasági termékek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek