Balatoni járatok a Jégmadár Expresszel - Emeletes vonat a Balatonra

hirdetes

Kényelemben, dupla emeletes vonaton utazhatunk minden hétvégén a Balatonhoz

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hétvégente végre szuper kényelmes körülmények között juthatunk le pár óra alatt a Balatonra a dupla emeletes vonat segítségével. Az emeletes vonat bevezetésére a megnövekedett utasforgalom miatt volt szükség, aminek mi utazók minden bizonnyal sokkal jobban örülünk, mintha a régi bőrüléses vagonokban kéne izzadnunk Budapesttől a Balaton partjáig!

emeletes vonat Balaton

Hétvégente dupla emeletes vonat közlekedik a Balatonra


A dupla emeletes vonat Balatoni járatainak bevezetésére a megnövekedett utasigények miatt volt szükség, amit 2022 augusztusától már minden hétvégén élvezhetünk. A közkedvelt Jégmadár expressz (KISS) dupla szerelvénnyel közlekedik minden hétvégén Nagymarostól közvetlenül Fonyódig. Ez nagyban megváltoztatja utazási szokásainkat, talán most már sokan azon is elgondolkodnak, hogy autó helyett vonattal utaznak le a Balatonpartjára.

Utazz a Jégmadárral a Balatonhoz


Eddig ilyen összeállítású szerelvény még sosem közlekedett ezen a szakaszon, de nézzük, hogy használhatjuk mi is a Jégmadarat!
Kelenföldtől lehet felszállni a Jégmadárra és a vonat kibővített részét kell keresnünk, azaz a menetirány szerint megegyező irányban (hátsó) második egységbe kell felszállnunk. A vonat hazafelé is csak Kelenföldig közlekedik!

hirdetes


Több mint valószínű, hogy a nyár legkedveltebb járata a Jégmadár expressz lesz, amelynek kihasználtsága 100 százalék. A Jégmadár ülőhely kapacitása 1200 fő és a helyjegy megvásárlása kötelező a járataira, azonban azt érdemes tudni, hogy a csomagos utazók kényelme érdekében 1200 helyett, csak 968 helyjegy váltható ki az egyes járatokra.

hirdetes

Mikor közlekedik a Jégmadár Expressz?


Minden szombaton és vasárnap indul útjára a dupla Jégmadár expressz Nagymarosról 7:40-kor, és a vonat 9-kor ér Kelenföldre. Az imént említett második egységbe csak Kelenföldtől lehet beszállni, ugyanis a korábbi megállóknál nincs megfelelő hosszúságú peron, így Kelenföldig csak a KISS kocsikba tudunk felszállni. A vonat a déli part felé veszi innen az irányt, ahol a fontosabb megállóknál áll meg és 11:23-ra ér Fonyód vasútmegállójába, ahonnan csak 16:36-kor indul vissza a Főváros felé.

A garantált ülőhely érdekében a helyjegy vásárlása kötelező, és a járaton alapesetben egyszerre 12, a dupla szerelvényen pedig 24 bicikli szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Marek-féle betegség

tyúkok herpeszvírus okozta, fiatal állatokban elsősorban a különféle belső szervekben... Tovább

páni félelem

az állatok rendellenes — indulati zavarai közé tartozó — magatartási reakciója.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek